حميدرضا رازقي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهرگفت :آوردن پول نفت بر سر سفره مردم، طبيعتا به اين معني نيست كه پول نفت مستقيما به اقتصاد خانواده تزريق شود بلكه همانطور كه رييس جمهور مطرح كردند درحال حاضر افزايش قيمت نفت از 15 يا 20 دلار به 50 دلار هيچ تغييري را در زندگي مردم ايجاد نكرده است .
وي گفت : هم اكنون نيز مردم مي گويند قيمت نفت عليرغم اينكه در بازارهاي جهاني دو برابر و درآمدهاي نفتي چند برابر شده است اما تغييري در ميزان تورم ، اشتغال ورفاه نسبي ايجاد نشده است .
عضو هيات علمي دانشگاه صنعت شريف در ادامه افزود : درنتيجه اين سوال مطرح است كه چرا وقتي اقتصاد ما به نفت وابسته است اما دو برابر شدن قيمت نفت تاثيري بر آن ندارد.
وي در پاسخ به اين سوال گفت : با كمي تامل بر وضعيت كنوني نفت مي توان گفت با رشد قيمت نفت نهادها و ادارات دولتي اقدام به خريد ساختمان هاي دولتي گران قيمت كرده و به نوعي پول را بلوكه مي كنند؛ به عبارتي ديگر به تشريفات و تجملات مي پردازند درحالي كه اين پول بايد به گونه اي درست و صحيح بين مردم تزريق شود .
وي ادامه داد: اگر تنها يك درصد از هزينه هاي دولت صرفه جويي شود دولت مي تواند در هر شهري و استاني يك صندوق كمك به جوانان تشكيل داده و اين پول را در قالب هاي مختلف به مردم تزريق كند .
وي در ادامه گفت : البته بايد راهها و نحوه هزينه كردن اعتبارات اين صندوقها نيز بررسي شود كه بايد كمي صبر كرد تا دولت مستقر شده و اين راه عملي شود .
وي اين امر را راهكاري كوتاه مدت دانست و درباره راهكار درازمدت آن گفت : در بلندمدت نيز به جاي اينكه پول را در صندوق ذخيره ارزي نگه داري كنيم و منتظر آينده باشيم بايد به سرمايه گذاري هاي بلندمدت ، عمراني و زير بنايي بپردازيم .
به گفته وي ، اين امر از سويي باعث اشتغالزايي مي شود و ازسويي ديگر وقتي طرحها به نتيجه رسيد باعث رشد توليد ناخالص داخلي و افزايش درآمد سرانه كشور مي شود .
وي در پايان گفت : اين اقدامات باعث مي شود كه به تدريج اشتغال ايجاد شده ، به دنبال آن درآمد سرانه افراد افزايش يابد و بدين ترتيب پول نفت بر سر سفره مردم مي آيد .
نظر شما