۲۱ دی ۱۳۹۲، ۷:۱۷

گزارش مهر از محرومیت/

انتظار سه ساله روستائیان گرمی برای گازرسانی/ شب های سرد "موران" گرم نشد

انتظار سه ساله روستائیان گرمی برای گازرسانی/ شب های سرد "موران" گرم نشد

گرمی – خبرگزاری مهر: پروژه بزرگ گازرسانی به 63 روستای مرزی و محروم موران شهرستان گرمی امسال نیز به پایان نرسید تا با وجود وعده ها و تاکیدات مسئولان شهرستان و استان انتظار روستائیان این منطقه سردسیر سه سال شده و شب های سرد خانه های روستایی با بخاری های نفتی گرم شود.

به گزارش خبرنگار مهر، این پروژه که پانزدهم اسفند 89 آغاز شد، به نظر می رسد پایانی ندارد، چرا که از همان ابتدا با روند کند خود نشان داد که به این زودی ها خانه های روستائیان را گرم نخواهد کرد، این موضوع که برخی مواقع صدای مسئولان شهرستان گرمی را نیز درآورده بود، در مقاطعی تسریع اما باز دوباره اجرای آن متوقف و یا به کند پیش رفت.

بازدیدهای مکرر استاندار سابق اردبیل، فرماندار و نماینده پیشین گرمی در مجلس نوید تسریع در روند پروژه را خبر می داد، اما نه تنها چنین اتفاقی نیافتاد بلکه تغییر تمام این مسئولان نیز در اجرای این طرح کارساز نشد.

اوضاع از این خبر می داد که با وجود اینکه لوله گذاری شبکه گاز موران شتاب گرفته و در حال اجرای مراحل پایانی است، اما مردم روستاهای بخش "موران" شهرستان گرمی زمستان امسال نیز باید دلخوش به بخاری نفتی شب های سرد خود را سپری کنند.

پیشرفت 90 درصدی گازرسانی به روستاهای موران

فرماندار گرمی در این خصوص و در گفتگو با خبرنگار مهر از پیشرفت 90 درصدی پروژه گازرسانی به بخش موران و لوله‌گذاری 25 کیلومتر از مجموع ۲۷ کیلومتر از خط لوله این پروژه خبر داد.

محمود علائیبا بیان اینکه برای اجرای این پروژه ۷۰ میلیارد ریال اعتبار اولیه برآورد بود، ادامه داد: تاکنون ۴۵ میلیارد ریال برای آن هزینه شده و شبکه‌گذاری داخلی برخی نقاط نیز در حال اجرا است.

وی کمبود اعتبارات را در مقاطعی باعث کندی روند اجرایی این طرح برشمرد و افزود: به دلیل کوهستانی بودن منطقه، برودت هوا و زمستان طولانی گازرسانی به این بخش از ضروریاتی است که به جد پیگیری می کنیم و با توجه به طولانی شدن پروژه، به اتمام آن در کوتاه ترین زمان تاکید داریم.

در عین حال مديرعامل شركت گاز استان اردبيل با اشاره به برخورداری هفتاد هزار خانوار روستایی استان از نعمت گاز طبیعی تاکید کرده است که با این ميزان مشترک هم اکنون بهره مندي روستاهاي استان از نعمت گاز به 59 درصد رسیده است.

فیروز خدايي با بیان اینکه تا پايان آذر ماه سال جاري به بیش از 450 روستاي استان گازرسانی شده است، ادامه داد: از مجموع مشترکین روستایی بيش از 80 روستا طی سالجاري به شبکه گاز پیوسته اند و گازرساني به 117 روستاي ديگر استان نيز در دست اقدام است که بخشی از این طرح ها در نیمه اول سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به تسریع روند گازرسانی به روستاها طی سال جاری تاکید کرد که به دلیل اتمام عملیات گازرسانی به مناطق شهری و برخورداری کامل جمعیت شهری از این نعمت، هم اکنون طرح های گازرسانی به روستاها در اولویت قرار گرفته است.

خدایی اردبیل را از جمله استان های سردسیر عنوان کرد و یادآور شد که گازرسانی به مناطق روستایی بویژه در مناطق کوهستانی و سردسیر به دلیل طولانی بودن فصل سرما از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و این شرکت با توجه به این مهم برنامه ریزی مدونی را تدوین و در حال اجرا است.

البته گازرسانی به این بخش محروم استان یکی از مشکلاتی است که مردم منطقه با آن روبرو هستند، چرا که کمبود آب شرب، عدم وجود راه های ارتباطی مطلوب بویژه در فصل زمستان و بارش برف و... از دیگر مشکلاتی این بخش است.

کمبود شدید آب شرب در بخش موران

کمبود آب شرب یکی دیگر از مشکلاتی مردم بخش موران است. کمبود آب شرب در سه ماه تابستان جدی و نگران کننده است، چنانچه با وجود آبرسانی سیار باز هم مردم روستاهای این منطقه با مشقت فراوان این روزها را سپری می کنند. این شرایط در زمستان نیز به دلیل عدم آبرسانی به برخی از روستاها تشدید می شود.

مردم روستاهای موران تنها راهکار برای کاهش این کمبود را تسریع در احداث مجتمع آب رسانی بخش موران می دانند و تاکید دارند که این طرح به دلیل برخی از مشکلات به وجود آمده توسط پیمانکاران پیشرفت آنچنانی ندارد.

فرماندار گرمی در رابطه با پروژه آبرسانی به بخش موران می گوید: قرارداد خرید پنج کیلومتر از لوله‌های این پروژه با یکی از کارخانجات تولیدی منعقد شده که تاکنون سه کیلومتر از آن خریداری و منتقل شده است.

علایی با بیان اینکه دو ایستگاه پمپاژ پروژه آب‌رسانی به بخش موران در حال احداث است، متذکر شد: پروژه آب‌رسانی به بخش موران با اعتباری بالغ بر 80 میلیارد ریال اجرا می شود که در صورت تخصیص اعتبارات می توان امیدوار بود که این طرح در سال آینده به اتمام برسد.

راه های ارتباطی موران نیازمند توسعه

بررسی وضعیت تک تک راه های ارتباطی گرمی نشان می دهد که از جاده قدیم گرمی به اردبیل گرفته تا جاده های از بین رفته گرمی - انگوت و گرمی - موران چنان وضعیت نامطلوبی دارند که گویی هیچ ارتباط جاده ای در این شهرستان حاکم نیست.

می توان گفت که در طی سال های اخیر کمتر تلاشی برای بهسازی و توسعه راه های ارتباطی این شهرستان بویژه در حوزه راه های روستایی صورت گرفته که همین عامل به افزایش تصادفات در جاده های روستایی استان و این شهرستان دامن زده است.

چنانچه راه ارتباطی گرمی به بخش موران که راه دسترسی بیش از 60 روستا می باشد و چند دهه از احداث آن گذشته است نیازمند توجه بیش از پیش بوده و بی شک با لکه گیری سالانه نمی تواند در توسعه این منطقه تلاش کرد.

محروم ترین بخش گرمی چشم انتظار امکانات

مردم مرزنشین موران در حالی محرومیت را لمس می کنند که از وجود پتانسیل های بیشمار برخوردار بوده و اعتقاد دارند که با تلاش و البته کمی توجه و استفاده از نقاط قوت می توانند به توسعهپایدار دست یابند.

گمرک آزادلو، نقاط ویژه گردشگری و وجود پتانسیل آب و خاک برای کشاورزی از جمله ویژگی های بالقوه این بخش است که می توان با توجه، برنامه ریزی و نیز تزریق امکانات به فعل تبدیل کرد.

کد خبر 2211451

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha