محمدصادق باطنی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فیلم کوتاه "او با ما" که در جشنواره فیلم عمار حضور داشت، عنوان کرد: این یک کار آرشیوی کوتاه است و دغدغه آن از جایی شروع شد که "آرگو" از سوی منتقدان آمریکا عنوان بهترین فیلم را دریافت کرد و بعد در ادامه این روند ادامه پیدا کرد و به گلدن گلوب و اسکار رسید.
وی ادامه داد: من در پژوهشی که سال 2000 به بعد را شامل می شد جشنواره های زیادی را بررسی کردم و در آن پژوهش متوجه شدم که از سال 2000 فقط دو فیلم توانسته اند به همه این جشنواره ها راه پیدا کنند و جایزه بگیرند. یکی از این دو فیلم "ارباب حلقه ها" بود که هیچ جایگزین دیگری نداشت و دیگری "آرگو" است و این عجیب بود که همه جشنواره های آمریکایی با هم "آرگو" را با توجه به اینکه فیلم متوسطی است به عنوان بهترین فیلم انتخاب کردند.
کارگردان "او با ما" در تشریح سیاست های جشنوارههای آمریکایی به اظهارات اوباما اشاره و بیان کرد: از طرفی ما شخصی مثل اوباما را داریم که هر سال به مردم ایران پیام های نوروزی می فرستد و رخدادهای جشنواره اسکار به نوعی در این پیامهای نوروزی انعکاس دارد. به طور مثال زمانیکه فیلم "جدایی نادر از سیمین" جایزه گرفت اوباما گفت ما مردم ایران را دوست داریم و از اهدای جایزه به فیلم اصغر فرهادی مثال آورد. از طرف دیگر جایزه "آرگو" را همسر رییس جمهور امریکا اعلام می کند و مجموع اینها باعث شد که من این فیلم کوتاه را با استفاده از تصاویر آرشیوی بسازم و آن را بر اساس این پرسش که او با ما هست یا نیست، طراحی کنم.
این مستندساز همچنین از قسمت دوم فیلم "300" و فیلم "گلاب" برای حضور در جشنواره های آمریکایی خبر داد و گفت: برجسته سازی زیادی روی این فیلم ها صورت می گیرد اگرچه که بعید میدانم "گلاب" که از هم اکنون با "آرگو" مقایسه می شود، همه جوایز را ببرد.
باطنی خاطرنشان کرد: این روند در سال های قبل هم وجود داشت که فیلم های سیاسی جایزه بگیرند مثل سال 2010 که فیلم "مهلکه" بیشترین جوایز را از آن خود کرد اما فیلمی مثل "آواتار" که فیلمی ضد جنگ بود اکرانش حتی در مرزهای رژیم صهیونیستی هم ممنوع شد.
وی در پایان بیان کرد: شرط تمدنی آمریکایی ها این است که همواره یک دشمن برجسته داشته باشند و امروز هم این دشمن برای آنها اسلام و در راس آن ایران است.
نظر شما