به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مرتضی گودرزی دیباج صبح یکشنبه در نشست تخصصی هنرمندان دفتر هنرهای تجسمی حوزه هنری استان سمنان در محل این نهاد، برگزاری چنین نشست هایی را برای همفکری فعالان حوزه تجسمی ضروری دانست و اظهار داشت: در این جلسات باید به مسائل مربوط به این حوزه پرداخت و باعث شود هنرمندان این حوزه به فعالیت های گروهی نیز روی بیاورند.
وی با اشاره به اینکه حدود 85 درصد از جمعیت هنرمندان کشور از هنرمندان حوزه تجسمی هستند، تصریح کرد: ولی متاسفانه آنچنان که باید دیده نمی شوند که این مساله نکته ای قابل تامل است.
حوزه تجسمی قابل اعتمادترین هنرمندان کشور را دارد
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری کشور با تاکید بر اینکه هنرمندان حوزه تجسمی قابل اعتمادترین هنرمندان کشور هستند گفت: متاسفانه با این وجود، هنرهای تجسمی در رسانه ها و تعاملات اجتماعی نقش کمرنگی دارند که باید به دنبال حل این مساله بود.
گودرزی دیباج تصریح کرد: هنرمندان حوزه تجسمی باید در تعاملات اجتماعی حضوری فعال داشته باشند تا بیشتر دیده شوند و با اعتماد به نفس به خلق اثر بپردازند.
وی با بیان اینکه مرز بین اعتماد به نفس و غرور را باید دانست، گفت: با تلمذ و شاگردی است که می شود رشد یافت.
این مدرس دانشگاه ضمن ابراز تاسف از عدم تمایل به مطالعه در هنرمندان تجسمی افزود: این مساله به پیشرفت آنان ضربه می زند که باید خوانش تصویر در ما زیاد شود و بانک اطلاعاتی تصویری در ما بالا رفته و تبدیل به دانش شوند.
هنرمندان آثار یکدیگر را رصد کنند
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری کشور تاکید کرد: هنرمندان باید به روز باشند و آثار یکدیگر را رصد کنند.
گودرزی دیباج ضمن بیان اینکه هنرمندان تجسمی باید به حوزه اقتصاد هنر نیز ورود پیدا کنند گفت: آثار فاخر هنرمندان باید خریداری و از آنان حمایت شود.
وی با بیان اینکه بر اساس بررسی آثار تجسمی هر دوره زمانی می توان نسبت به فرهنگ آن دوره به شناخت رسید افزود: از همین رو باید متغیرهای اجتماعی را بشناسیم، نمره صحیح به خودمان بدهیم و برای پیشرفت مطالعه داشته باشیم و در این صورت است که آثار ما با اقبال رو به رو خواهد شد.
مطالعه خارج از حوزه تجسمی ضرورت کار هنرمندان این حوزه
نویسنده کتاب "تاریخ تطبیقی هنر" گفت: یکی دیگر از نیازهای هنرمندان تجسمی، مطالعه خارج از حوزه تجسمی است که باعث ارتقاء سطح توانایی و سطح هنری می شود.
گودرزی دیباج با اشاره به اینکه ما با آثار هنری خود حرفمان را می زنیم افزود: باید حرفهایمان و سبک آثارمان به روز و معاصر باشد و آستانه تحمل و نقدپذیری را نیز در خودمان بالا ببریم.
وی تحرک، پویایی و ورزش را نیز برای هنرمندان تجسمی لازم و ضروری دانست و تصریح کرد: این امر باعث خلاقیت در آنان می شود.
توانمندی بالای هنرمندان استان سمنان در حوزه گرافیک
رئیس حوزه هنری استان سمنان نیز در ابتدای این نشست گفت: این استان در حوزه گرافیک دارای هنرمندان توانمندی است که در سطح ملی نیز حرفی برای گفتن دارند و برگزاری نشست های تخصصی اینچنینی می تواند به هماهنگی و همکاری هر چه بیشتر آنان برای خلق آثاری فاخر و ماندگار منجر شود.
سید عباس دانائی با اشاره به راه اندازی کانون گرافیک در حوزه هنری استان سمنان افزود: جلسات این کانون آن در حال برگزاری است که به عنوان اتاق فکر هنرمندان، امیدواریم نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.
وی گفت: انتشار کتاب "تجسم یک باور" که شامل عکس های منتشر نشده دوران انقلاب اسلامی در استان سمنان است و آماده سازی کتاب عکس "آن" برای انتشار و همچنین انتشار مجموعه های دیگری از آثار هنرمندان حوزه تجسمی بخشی از فعالیت های حوزه هنری استان سمنان در بخش هنرهای تجسمی است.
رئیس حوزه هنری استان سمنان یادآور شد: برگزاری چهارمین جشنواره منطقه ای عکس "آن" در سال جاری و سه دوره آن در سالهای قبل و همچنین برگزاری جشنواره پوستر"آن" نیز از جمله اقداماتی است که از سوی این نهاد در بخش هنرهای تجسمی اجرایی شده است.
دانائی خاطر نشان کرد: کارگاه های عکاسی، تصویر سازی، نگارگری و سایر هنرهای تجسمی نیز با حضور هنرمندان و علاقمندان در حوزه هنری استان سمنان برگزار می شود.
پیش از این نشست، دکتر مرتضی گودرزی دیباج مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری کشور، میری مدیر اجرائی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری کشور، ابراهیمی و فارسی از هنرمندان شاخص مرکز هنرهای تجسمی این نهاد با حضور در مجموعه در دست احداث پارک موزه دفاع مقدس استان سمنان ضمن بازدید با روند ساخت آن آشنا و در جلسه ای با مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان و سایر مسئولان این پروژه به گفت و گو نشستند که تصمیمات مناسبی در خصوص ادامه روند این پروژه ملی اتخاذ شد.
نظر شما