۳۱ مرداد ۱۳۸۴، ۱۷:۴۹

دكتر نيلي: طولاني بودن مسير تحقيقات از اثربخشي نظام علمي كشور مي كاهد // نتيجه گزينش دانشجو با يك آزمون چهار ساعته، پرورش دانشجوياني تك بعدي است

دكتر نيلي: طولاني بودن مسير تحقيقات از اثربخشي نظام علمي كشور مي كاهد // نتيجه گزينش دانشجو با يك آزمون چهار ساعته، پرورش دانشجوياني تك بعدي است

رئيس دانشكده فني دانشگاه تهران گفت: با توجه به اينكه آموزش و پژوهش در دانشگاه ها از يكديگر تفكيك ناپذيرند، مشكلات پژوهشي در دانشگاه ها، آموزش را نيز با مشكل مواجه مي سازد. كمبود شديد منابع مالي براي انجام فعاليت هاي پژوهشي، فقدان تعامل با مراكز علمي و دانشگاهي دنيا و طولاني بودن مسير بازدهي دانش و تحقيقات در كشور از اثربخشي نظام علمي مي كاهد.

دكتر نيلي محمود آبادي در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: با توجه به اين موضوع كه آموزش و پژوهش در دانشگاه ها از يكديگر تفكيك ناپذير هستند، مشكلات پژوهشي در دانشگاه ها، آموزش را نيز با مشكل مواجه مي سازد و همين امر باعث مي شود نظام علمي كارآمدي خود را از دست بدهد.

وي تصريح كرد: كمبود شديد منابع مالي براي انجام فعاليت هاي پژوهشي و فقدان تعامل با مراكز علمي و دانشگاهي در سراسر دنيا و طولاني بودن مسير بازدهي دانش و تحقيقات در كشور از اثربخشي نظام علمي مي كاهد.

نيلي محمودآبادي خاطرنشان كرد: در عصري كه مرزهاي جغرافيايي علمي در دنيا حذف شده است، تعامل دانشگاه هاي ايران با ديگر مراكز علمي بسيار محدود است و بايد توسعه يابد.

رييس دانشكده فني دانشگاه تهران يادآور شد: كشور ما هنوز توليد اقتصاد و ثروت را به دانشگاه ها محول نكرده است. اين فرهنگ در بخش هاي خصوصي و دولتي نهادينه نشده است. همين امر فاصله بين دانش و اقتصاد را افزايش مي دهد. توليد ثروت در كشور از طريق دانشگاه ها كه ارزش افزوده بالاتري دارند صورت نمي گيرد.

وي اظهار كرد: آنچه كه در كتاب ها به عنوان مطالب آموزشي و درسي به دانشجويان ارائه مي شود نتايج تحقيقات است. فضاي دانشگاه ها بايد با دبيرستان ها متفاوت باشد. در دانشگاه ها اساتيد دستاوردهاي خود و ديگر محقيقين را به دانشجويان ارائه مي دهند. بايد شرايطي فراهم شود تا دانشجو به سمت دانستن حركت كند. تعامل با دنيا ازطريق دستيابي به منابع كتابخانه اي امكان پذير مي شود كه اين موضوع به دليل صرف هزينه هاي زياد در سيستم آموزشي دانشگاه هاي ما با محدوديت روبرو است. همين امر باعث مي شود دانشجويان در دانشگاه ها به جزوه روي آورند.

دكتر نيلي در ادامه افزود: دانشگاه ها بايد در جهت جذب اساتيد برجسته كوشش كنند و به روز بودن علم اساتيد قديمي را با سيستم نظارتي كنترل كنند. فضاي فيزيكي دانشگاه در آموزش تأثير مي گذارد.

وي يادآور شد: بايد در كشور به تقاضاهاي زياد براي ورود به دانشگاه پاسخ داده شود و ظرفيت ورود افزايش يابد. همچنين دانشجو بر اساس علاقه و انتخاب يك رشته خاص، در دانشگاه به تحصيل مشغول شود.

رييس دانشكده فني دانشگاه تهران در زمينه گزينش دانشجو و تأثير آن در نظام آموزشي دانشگاه ها تصريح كرد: با نحوه گزينش دانشجو به صورت يك آزمون 4 ساعته مخالفم. اين نحوه گزينش با ايجاد فشار و استرس افراد را تك بعدي مي كند و روحيه نشاط را از آنها حتي پس ازپذيرش در دانشگاه مي گيرد.

وي خاطر نشان كرد: نحوه گزينش بايد بر اساس پيشينه و سابقه افراد در دبيرستان و معدل آنها باشد. همچنين آزمون اختصاصي به صورت مصاحبه و در دانشگاه ها انجام شود.

دكتر نيلي محمود آبادي در پايان يادآور شد: در زمينه نحوه ارزشيابي از دانشجو در دانشگاه نيز بايد تغييراتي صورت گيرد. ملاك قبولي افراد در پايان ترم بايد بر اساس نحوه عملكرد و پروژه هاي تحقيقاتي آنها در طول ترم باشد.

کد خبر 221285

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha