مديرعامل اتحاديه مركزي عشاير كشور درگفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر با اشاره بر مشاركت و حمايت از طرحهايي كه براي خدمات رساني به عشايرعنوان مي شود گفت : درحال حاضر اتحاديه تلاش مي كند تا سرمايه گذاري هايي را كه به صورت زير بنايي و اساسي است شناسايي كند .
عبدالحميد فقيه نصيري مشاركت با عشاير در زمينه ساماندهي دامها ، احداث مجتمع هاي كشتارگاهي ، كارخانه بسته بندي گوشت در تبريز ، مشاركت در نمايشگاهها ي عرضه كالا وگرفتن يك غرفه ثابت براي عرضه محصولات عشايري را با هماهنگي وزارت صنايع و معادن از طرح هاي در دست اجراي عشاير دانست
وي با اشاره به فعاليت هاي توليدي عشاير افزود: عشاير كشور با داشتن حدود 25 ميليون واحد دامي ، بخش زيادي از توليد گوشت قرمز كشور را به عهده دارند.
فقيه نصيري با اشاره به سر مايه گذاري حدود يك هزار و پانصد ميليارد ريال براي پرواربندي دامهاي عشاير در كشورافزود: امسال حدود 40 ميليارد ريال براي پرواربندي دامهاي عشاير در مناطق عشايري هزينه شده است.
وي تامين نهادهاي دامي عشاير را، يكي از فعاليت هاي عمده اتحاديه بيان كرد و افزود: ساليانه حدود 50 تا 80 هزار تن جو براي تامين نياز دامهاي عشاير وارد كشور مي شود و حدود 80 ميليارد ريال در فالب تسهيلات بانكي ، براي خريد علوفه هاي دامي در سال به عشاير پرداخت مي شود.
فقيه نصيري به مشكل قاچاق گوشت و دام زنده به كشور و آثار و تبعات اقتصادي و اجتماعي آن اشاره كرد و گفت: با جلوگيري از قاچاق سالانه 20 تا 25 هزارتن گوشت و دام زنده از مرزهاي كشور، مي توان عشاير كشور را صاحب منفعت كرد .
مديرعامل اتحاديه مركزي عشاير كشور با اشاره به توليد 40 تا 50 درصدي صنايع دستي كشور توسط عشاير افزود: گليم ، جاجيم ، گبه كه بيشتر جنبه صادراتي دارد توسط بافندگان عشايري كه عمدتا زن هستند توليد مي شود.
وي توسعه بخش صنايع دستي عشاير و توليد انبوه را در اين بخش يكي از راهكارهاي اساسي براي صادرات اين محصول ذكر كرد.
مدير عامل اتحاديه مركزي تعاوني عشاير در گفت و گو با مهر
شناسايي سرمايه گذاري ها ي زير بنايي مهمترين هدف اتحاديه مركزي عشاير است
در حال حاضر، 20 اتحاديه استاني ، 200 شركت تعاوني و بيش از 100 فروشگاه تعاوني در كشور به عشاير خدمات رساني مي كنند.
کد خبر 22129
نظر شما