به گزارش خبرنگار مهر، محمدعسكر فراشاه در شانزدهمین جلسه از سلسله مباحث مرتبط با بهبود کیفیت زندگی در سنگ آهن مرکزی ایران – بافق با اشاره به اينكه بسياري از بيماريها به دليل تغذيه نامناسب و غيراصولي بر انسان مستولي شده است، اظهار داشت: اگر تغذيه مردم اصلاح شود، بسياري از بيماريها از جامعه رخت بر مي بندد.
وي بيان كرد: در راستاي تغذيه درماني، انواع غذاها شامل غذای مطلق، غذای دوایی، دوای غذایی، غذایی که دارای دو خاصیت غذا و دوا است، مدنظر قرار دارد.
فراشاه با اشاره به اسباب تندرستی و بیماری در انسان ها يادآور شد: آب و هوا، اعراض نفسانی، خوردنی ها و آشامیدنی ها، حرکت و سکون، خواب و بیداری و استفراغ و احتقان، تشکیل دهنده این اسباب است.
وی با بیان ويژگي انواع غذا از دیدگاه طب سنتی اظهار داشت: خوردنی و آشامیدنی، شنیدنی، پنداری، انس، جن، بویایی، دیداری و جذبی تشکیل دهنده این طب می شود.
این متخصص طب سنتی، تعدیل در مقدار غذا را یکی از قوانین خوردن غذا برشمرد و افزود: کیفیت و نوع غذا، وقت غذا، مقدار غذا و تعداد دفعات در تغذیه از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه بهتر است خوردن غداهایی که یکدیگر را اصلاح می کنند، يا يكديگر صورت گيرد، بيان كرد: خوردن آب 20 دقیقه قبل از غذا و یک ساعت بعد از غذا از اهمیت زیادی در نوشیدنی ها برخوردار است.
این متخصص تغذیه، خوردن آب سرد ناشتا، به دنبال ورزش، بعد از حمام، بین خواب و بعد از خواب و آبی که در آن یخ انداخته شده باشد را برای بدن مضر دانست و گفت: بهترین ظرف برای آب ظروف چینی و سفالی است.
فراشاه اظهار داشت: مقدار مصرف غذا در فصول مختلف سال، متفاوت است مثلا در زمستان به دلیل سردی هوا و نیاز به حرارت و هضم قوی تر، به غذای بیشتر و سنگین تر نياز است.
اين متخصص طب سنتي كه از متخصصان مشهور استان يزد و منطقه جنوب شرق كشور است، در پايان به سئوالات مردم پاسخ داد و برای مطالعه بیشتر کتابی با عنوان "مروری بر کلیات طب سنتی" نوشته دکتر محسن ناصری را به مردم براي بهبود روش هاي تغذيه معرفي كرد.
نظر شما