۲۵ دی ۱۳۹۲، ۹:۳۷

حنیفه در گفتگو با مهر:

ابتلا به عفونت­های بیمارستانی و مرگ ناشی از آن یک پدیده شایع­ است

ابتلا به عفونت­های بیمارستانی و مرگ ناشی از آن یک پدیده شایع­ است

همدان - خبرگزاری مهر: کارشناس مسئول تجویز و مصرف منطقی دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ابتلا به عفونت­های بیمارستانی و مرگ ناشی از آن متاسفانه یک پدیده شایع­ است و دلیل اصلی بروز این عفونت­ها در محیط بیمارستان‌، در سابقه مصرف آنتی­ بیوتیک بیماران نهفته است.

مجید حنیفه در گفتگو با خبرنگار مهر در زمینه علت اصلی بروز عفونتها در بیماران اظهار داشت: مقاومت به آنتی بیوتیک‌ها، تهدیدی جدی برای سلامتی است که این مهم باید مورد توجه همگان باشد.

کارشناس مسئول تجویز و مصرف منطقی دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: یک مرد 60 ساله در بیمارستان به دنبال عمل موفق قلب که بر روی وی انجام شده بود، 2 روز بعد دچار عفونت شده و 3روز بعد فوت می‌کند که زمانی که پرونده‌ی چنین بیماری بررسی شود، در می‌یابیم که فرد در هر دوره‌ی سرماخوردگی خود به صورت خودسرانه داروی آموکسی سیلین مصرف کرده و همچنین در هر زمان که دچار عفونت اداری ­شده، از داروی کوتریموکسازول استفاده ‌کرده است.

وی گفت: با بروز مجدد عفونت ادراری برای این فرد سپروفلوکساسین تجویز می­ شود، ولی او به محض بهبود علائم‌، دوره‌ی درمان خود را با این آنتی بیوتیک کامل نمی­ کند و دارو را قطع می‌کند.

تجویز کلیندامایسین برای جوش صورت غیرمنطقی است

حنیفه ابراز داشت: در سن 20 سالگی به دلیل وجود جوش صورت برای او داروی کلیندامایسین به صورت خوراکی تجویز می‌­شود که این تجویز غیر منطقی به نظر می‌رسد چرا که در نتیجه بیمار دچار عارضه‌ی اسهال ناشی از این آنتی ­بیوتیک شده و مجبور به استفاده از داروی ونکومایسین می‌شود.

کارشناس مسئول تجویز و مصرف منطقی دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان داشت: فرهنگ فعلی تجویز و مصرف آنتی بیوتیک در کشور موجب شده که در سن 60 سالگی ما با بیماری روبه رو شویم که به انواع آنتی­ بیوتیک‌ها مقاوم است و این گروه از بیماران متأسفانه تعدادشان رو به افزایش است و در صورتی که نیاز به انجام عمل جراحی و یا حتی بستری در بیمارستان داشته باشند، بروز عفونت‌های مقاوم به درمان بیمارستانی در چنین افرادی دور از ذهن به نظر نمی‌رسد.

وی افزود: هم چنین این افراد می­ توانند ناقل عفونت­های مقاوم بیمارستانی در سایر بیماران باشند.

حنیفه در پایان سخنانش در شرح حال این گروه از بیماران اضافه کرد: چهار عامل اصلی بروز مقاومت‌های میکروبی شامل مصرف خودسرانه آنتی­بیوتیک‌ها توسط مردم، در دسترس بودن آنتی­بیوتیک‌ها برای مصرف بدون تجویز پزشک در داروخانه‌ها، تجویز غیر منطقی آنتي‌بیوتیک‌ها توسط پزشکان و کامل نکردن دوره‌ی درمانی آنتی­بیوتیک از سوی بیماران است.

کد خبر 2214868

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha