مجید حنیفه در گفتگو با خبرنگار مهر در زمینه علت اصلی بروز عفونتها در بیماران اظهار داشت: مقاومت به آنتی بیوتیکها، تهدیدی جدی برای سلامتی است که این مهم باید مورد توجه همگان باشد.
کارشناس مسئول تجویز و مصرف منطقی دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: یک مرد 60 ساله در بیمارستان به دنبال عمل موفق قلب که بر روی وی انجام شده بود، 2 روز بعد دچار عفونت شده و 3روز بعد فوت میکند که زمانی که پروندهی چنین بیماری بررسی شود، در مییابیم که فرد در هر دورهی سرماخوردگی خود به صورت خودسرانه داروی آموکسی سیلین مصرف کرده و همچنین در هر زمان که دچار عفونت اداری شده، از داروی کوتریموکسازول استفاده کرده است.
وی گفت: با بروز مجدد عفونت ادراری برای این فرد سپروفلوکساسین تجویز می شود، ولی او به محض بهبود علائم، دورهی درمان خود را با این آنتی بیوتیک کامل نمی کند و دارو را قطع میکند.
تجویز کلیندامایسین برای جوش صورت غیرمنطقی است
حنیفه ابراز داشت: در سن 20 سالگی به دلیل وجود جوش صورت برای او داروی کلیندامایسین به صورت خوراکی تجویز میشود که این تجویز غیر منطقی به نظر میرسد چرا که در نتیجه بیمار دچار عارضهی اسهال ناشی از این آنتی بیوتیک شده و مجبور به استفاده از داروی ونکومایسین میشود.
کارشناس مسئول تجویز و مصرف منطقی دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان عنوان داشت: فرهنگ فعلی تجویز و مصرف آنتی بیوتیک در کشور موجب شده که در سن 60 سالگی ما با بیماری روبه رو شویم که به انواع آنتی بیوتیکها مقاوم است و این گروه از بیماران متأسفانه تعدادشان رو به افزایش است و در صورتی که نیاز به انجام عمل جراحی و یا حتی بستری در بیمارستان داشته باشند، بروز عفونتهای مقاوم به درمان بیمارستانی در چنین افرادی دور از ذهن به نظر نمیرسد.
وی افزود: هم چنین این افراد می توانند ناقل عفونتهای مقاوم بیمارستانی در سایر بیماران باشند.
حنیفه در پایان سخنانش در شرح حال این گروه از بیماران اضافه کرد: چهار عامل اصلی بروز مقاومتهای میکروبی شامل مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها توسط مردم، در دسترس بودن آنتیبیوتیکها برای مصرف بدون تجویز پزشک در داروخانهها، تجویز غیر منطقی آنتيبیوتیکها توسط پزشکان و کامل نکردن دورهی درمانی آنتیبیوتیک از سوی بیماران است.
نظر شما