سهراب سلیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران در افغانستان اظهار کرد: محیط این کشور برای مهندسان ایرانی کاملا آشنا است و این دو کشور با مزیت ژئو پلتیکی که دارند با توسعه بسترهای صادراتی می تواند در افزایش روند صادرات فنی کمک کنند.
مدیر کل توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی گفت: با توجه به نزدیکی مرزهای کشور ایران، افغانستان و ترکمنستان از طریق برپایی نمایشگاههای اختصاصی می توانیم در کشورهای هدف به نقش آفرینی انتقال دانش فنی و صدور خدمات مهندسی و فنی و همچنین توسعه صادرات ایران سرعت بخشیم.
سلیمی همچنین این نمایشگاههای را ابزاری جهت بازاریای صادرات کشور دانست و افزود: هیچ صادراتی بدون بازاریابی تحقق نمی یابد البته باید بازار هدف به صورت هوشمندانه آنالیز شود.
وی بیان کرد: توسعه صادرات غیر نفتی از مسیر صنعت نمایشگاهی در کشورهای ترکمنستان و افغانستان تنها با حضور 150 صادرکننده خدمات فنی و مهندسی ایرانی هم محقق می شود.
مدیر کل توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی تصریح کرد: کشورمان حدود 6 هزار کالای صادراتی دارد که تنها حدود 2 هزار صادرکننده در بخش خصوصی و دولتی در چرخه صادرات کشور حضور پررنگی دارند و از این میان 150 شرکت مهندسی و فنی به عنوان صادرکننده شناخته می شوند.
سلیمی گفت: یکی از آثار مهم برگزاری نمایشگاه در کشورهای ترکمنستان و افغانستان این است که در برابر پول گازی که از ترکمنستان وارد می کنیم صادرات کالا و خدمات داشته باشیم، در ازاری مبالغی که به این کشورها پرداخت می شود شرکت های ایرانی خدمات یا کالای خود را بفرستند.
وی اظهار کرد: شرکت کنندگان و برگزار کنندگان باید به تقاضای بازار هدف توجه داشته باشند و خدماتی یا کالایی که مورد اقبال مردم آن کشور است را در نمایشگاه ارائه دهند.
نظر شما