به گزارش خبرنگار مهر، محمد خالصی صبح پنج شنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان با اشاره به اینکه از مهمترین مباحث و فعالیت های اداره فنی مهندسی منابع طبیعی اجرای پروژه نقشه برداری اجرای ماده دو است اظهار داشت: این امر بعنوان یکی از مهمترین و اصلی ترین فعالیت ها برای به نتیجه رسیدن مواد قانونی و اخذ سند مالکیت اراضی به نام دولت است.
وی گفت: با تغییر وضعیت نقشه های موجود از حالت آنالوگ (سنتی) به دیجیتال به منظور افزایش قابلیت با ایجاد شبکه مبنایی (مختصاتی) منابع طبیعی در استان سمنان و استفاده از فن آوری و تکنولوژی نوین مرتبط با امور مهندسی و ممیزی در منابع طبیعی نقشه های انفال سنواتی پس از رقومی شدن در سطح 97 درصد از سطح استان زمینی مرجع شده اند.
رئیس اداره مهندسی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار داشت: با دستیابی به این نقشه ها علاوه بر کاهش حجم فعالیت های صحرایی موجب افزایش دقت و سرعت عمل در پاسخگویی به هرگونه اطلاعات خواسته شده می شود و مدیریت داده ها در راستای مدیریت بهینه عرصه های منابع طبیعی را به دنبال داشته است.
مردم کوهستان نشین مهدیشهر حافظان اصلی انفال هستند
رئیس اداره منابع طبيعي و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر نیز در این نشست با اشاره به اینکه مردم کوهستان نشین مهمترین عامل حفاظت از انفال هستند و این امر اهمیت فراوانی دارد، افزود: لازم است به نقش مردم و اهمیت این نقش در حفاظت از انفال توجه کافی داشته باشیم و این امر را به بهترین نحو مد نظر قرار دهیم.
حمید رضا عبدوس بر اهمیت فرهنگ سازی و گسترش همکاری و مشارکت مردمی در پاسداشت از انفال تاکید کرد و ادامه داد: مردم مهمترین عامل حفظ طبیعت هستند و در شهرستان مهدیشهر به جز تعداد معدود از سودجویان و زیاده خواهان، سایر اقشار مردم از تاثیر و نقش حیاتی منابع طبیعی از جمله جنگلها و مراتع در سلامت جامعه آگاه هستند.
وی تصریح کرد: یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر در برخورد با متجاوزان به انفال و عوامل تخریب جنگلها و مراتع قاطع و موفق عمل کرده است.
رئیس اداره منابع طبيعي و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر کاهش تصرفات جدید عرصه های منابع ملی را از دیگر نشانه های توفیق یگان حفاظت منابع طبیعی در راستای انجام وظایف محوله دانست.
عبدوس در خصوص لزوم همکاری های تمام دستگاه ها و عموم مردم برای حفاظت از منابع طبیعی گفت: حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بستر حیات باید به عنوان یک ضرورت مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه به علت گستردگی عرصه های منابع طبیعی، این اداره به تنهایی نمی تواند از عرصه ها حفاظت کند، اظهار داشت: با تعداد نیروی انسانی معدود در اختیار این اداره، نیاز به مشارکت فعال همه اقشار است.
عبدوس افزود: البته قدم های خوبی در استان سمنان برداشته شده اما برای تحقق اهداف باید مشارکت ها بیشتر و فعال تر شده و از ظرفیت های موجود بهره بیشتری برد.
اجراي پروژه مميزي و تفكيك انفال در شهرستان سمنان
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان سمنان نیز در این نشست گفت: در راستاي تثبيت مالكيت دولت بر اراضي ملي و در قالب پروژه هاي مميزي و تفكيك انفال، در نه ماهه سال 1392 حدود شش هزار و 92 هكتار از اراضي ملي توسط این اداره نقشه برداري و مميزي شد.
سيد ابوالفضل وليئي گفت: اجراي اين طرح با هدف شناسايي، تشخيص و تفكيك اراضي ملي از مستثنيات انجام و با تثبيت مالكيت دولت بر اراضي ملي زمينه مناسب براي جلوگيري از تخريب و تجاوز به اراضي ملي فراهم و بستر لازم را براي جلب مشاركت و سرمايه گذاري در اين عرصه ها ايجاد مي کند.
خلع ید بیش از 76000 متر مربع اراضی ملی شده از متجاوزان و متصرفان غیرقانونی
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سرخه نیز در این نشست گفت: در شش ماه نخست سالجاری 76 هزار و260 متر مربع از اراضی ملی شده از متجاوزان و متصرفان غیرقانونی توسط ماموران یگان حفاظت رفع تصرف و خلع ید شد.
حمید همتی اظهار داشت: در همین ارتباط مبلغ 87 میلیون و 495 هزار و 800 ريال بابت خسارات وارده از متخلفان اخذ و به حساب درآمد دولت واریز شد.
وی گفت: در راستای حفاظت از عرصه های مرتعی و مدیریت چرا 14 فقره پرونده تخلف از ماده 44 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع و ماده 690 قانون مجازات اسلامی تنظیم و جهت رسیدگی قانونی تقدیم مرجع قضایی شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سرخه در خاتمه تصریح کرد: ضمناً هفت فقره پرونده تجاوز به اراضی ملی شده توسط ماموران حفاظتی این اداره تشکیل شد که پس از رفع تصرف و خلع ید متصرفان و پرداخت خسارات وارده جهت اعمال مقررات ماده 59 به اداره کل ارسال شده است.
نظر شما