به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه،"المار محمد ياراف" اعلام كرد كه مقامات دو كشور پيرامون اختلافات مرزي خود در منطقه "ناگورنو قره باغ" در مسكو پايتخت روسيه با همديگر مذاكره خواهند كرد.
اين ديداردو روز پيش از برگزاري نشست پيش روي كشورهاي مشترك المنافع كه قرار است از روز جمعه در خازان پايتخت جمهوري تاتارستان در جنوب روسيه شود، انجام خواهد شد.
محمد ياراف قرار است روز چهار شنبه به همراه"واردن اوسكانيان" همتاي ارمني خود با سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه در مسكو ديدار كند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا معتقد است كه پيشرفتي در نزاع قره باغ صورت خواهد گرفت يا خير، ضمن ستايش از ميانجيگري روسيه، آمريكا و فرانسه اظهار داشت : من نمي خواهم خود را به چيزي متعهد نمايم ،اگر ارامنه آماده هستند تا پيشنهاد ما را بپذيرند، پيشرفتي حاصل خواهد آمد.
شايان ذكر است كه دو كشور در اوائل دهه 90 بر سر منطقه قره باغ كه عمدتاً ارامنه نشين مي باشد با همديگر به زدو خورد پرداختند و سرانجام ارمنستان در اين جنگ پيروز شد اما اين مساله هرگز مورد حل و فصل قرار نگرفت و همچنان آذربايجان كه از سوي دولتهاي غرب نيز در اين خصوص مورد حمايت قرار مي گيرد، اين منطقه را از آن خود مي داند.
اين ديدار در حالي است كه امروز اعلام شده است مقامات باكو نگران انتقال تجهيزات نظامي روسيه از گرجستان به ارمنستان هستند.
به نظر مقامات نظامي اين جمهوري، احتمال استقرار اين تجهيزات در استان هاي همجوار با آذربايجان وجود دارد و اين مساله مي تواند مشكلات جدي را براي امنيت اين كشور بوجود آورد و به همين دليل مقامات باكو كه از دورنماي اين موضوع نگرانند، اقدامات متناسبي را انديشيده اند و در وهله نخست، تجديد نظراتي در رابطه با بودجه نظامي كشور صورت گرفته است.
بر اساس اطلاعات رسمي، هزينه هاي مربوط به تقويت دفاعي آذربايجان تقريبا به ميزان پنجاه ميليون دلار افزايش يافته و در حال حاضر به 300 ميليون دلار رسيده است.
علاوه بر اين،گزارش ها حاكي از آن است كه تماس ها با ساختارهاي نظامي تركيه افزايش يافته است و گام هاي مشخصي نيز براي برقراري همكاري هاي نظامي با ايالات متحده آمريكا صورت گرفته است و احتمال استقرارپايگاه هاي نظامي آمريكا در خاك آذربايجان از موارد اين همكاري ها ميباشد.
مطبوعات باكو معتقدند كه اين مساله در زمان مذاكرات محمدياراف با مقامات پنتاگون مورد بررسي قرار گرفته است.
دولت باكو در صورت موافقت با استقرار پايگاه هاي نظامي آمريكا در خاك آذربايجان، در آن واحد دو مشكل خود را حل خواهد نمود، از يك سو ايجاد نيروي موازنه اي در مقابل استقرار توان نظامي روسيه در ارمنستان و از طرف ديگر برقراري روابط حسنه اي با واشنگتن ، بويژه در دوران حساسي كه اين كشوردر آستانه انتخابات پارلماني قرار دارد.
نظر شما