به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا رحیمی پور رئیس پژوهشکده سرامیک این پژوهشگاه با اشاره به کاربرد این دانش فنی در زمینه مواد پیشرفته، کامپوزیت های زمینه فلزی و نانو فناوری اظهار داشت: از فروتيک مي توان در صنايع پلاستيک سازي، شکل دهي گرم، ابزار و قالب، صنايع هوايي، شيميايي و غذايي استفاده کرد.
وی افزود:گلوله های آسیا، غلتک هاي نورد، قالب هاي فورج و سنبه، روتور و شافت موتور هواپيما و صفحات تحت فشار پمپ سوخت موتور جت کاربردهاي موفق کامپوزيت فروتيک در صنايع مختلف است، گلوله های آسیا و شاتون خودرو پراید، قطعاتی هستند که به طور موفقیت آمیزی از جنس کامپوزیت فروتیک ساخته شده اند.
رئیس پژوهشکده سرامیک گفت: کامپوزیت فروتیک (Fe-TiC) یکی از منحصر به فردترین نوع از کامپوزیت های زمینه فلزی است و زمینه این کامپوزیت می تواند خیل وسیعی از زمینه های آهنی را شامل شود.
رحیمی پور تصریح کرد: کامپوزیت فروتیک می تواند به طور موفقیت آمیزی جایگزین قطعات گران قیمت و حساس که در آن ها انتظار خواص مکانیکی و مقاومت به سایش بالا وجود دارد، استفاده شود.
وی درخصوص مزیت این نوع کامپوزیت گفت: وجود معادن غنی کنسانتره ایلمینت (اکسید آهن، تیتانیم) در جنوب و غرب کشور، امکان تولید ارزان قیمت فاز تقویت کننده کامپوزیت مزبور را توجیه می نماید، همچنین عدم نیاز به تجهیزات پیشرفته و گرانقیمت و سهولت تولید این کامپوزیت با ایجاد تغییراتی در پروسه تولید فولاد، از دیگر مزایای عمده تولید این کامپوزیت منحصر به فرد است.
رئیس پژوهشکده سرامیک در پایان اعلام کرد: این پروژه در چهارمین جشنواره علم تا عمل به عنوان طرح برتر ملی انتخاب و مورد حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته است.
نظر شما