۲ بهمن ۱۳۹۲، ۱۶:۳۷

گزارش مهر/

رئیس جدید بنیاد نخبگان البرز معرفی شد/ سهراب‌پور: سند راهبردی بنیاد به زودی اجرایی می‌شود

رئیس جدید بنیاد نخبگان البرز معرفی شد/ سهراب‌پور: سند راهبردی بنیاد به زودی اجرایی می‌شود

کرج - خبرگزاری مهر: قائم مقام بنیاد ملی نخبگان کشور گفت: سند راهبردی بنیاد نخبگان تدوین شده و به زودی اجرایی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، طی مراسمی با حضور سعید سهراب‌پور قائم مقام بنیاد ملی نخبگان کشور و شاهپور رستم زاده معاون مدیریت توسعه و منابع انسانی استاندار البرز  جعفر جهان پناه به عنوان رئیس جدید بنیاد نخبگان استان البرز ظهر امروز چهارشنبه در باشگاه میلاد شهرداری معارفه شد.

معاون توسعه و منابع انسانی استاندار البرز در این آیین در ابتدای سخنانش با بیان اینکه وقتی از تجارب افراد در مسندی دیگر استفاده می شود تودیع معنا نخواهد داشت، اظهار داشت: معتقدم تغییر منشا تحول خواهد بود و تودیع به معنی استفاده از تجربه‌های افراد در سمت‌های دیگر است. بنیاد نخبگان استان البرز در عمر دو ساله فعالیت خود اثرگذار بوده است.

شاهپور رستم زاده در ادامه با بیان اینکه نخبه به چه کسی می گویند، گفت: تفاوت نخبه با دانشجوی معمولی در سرعت تولید علم، نوآوری و کارآفرینی است که روند رشد چرخه صنعتی را تسریع می‌بخشد.

رستم زاده: چتر حمایت از نخبگان را گسترده کنیم

رستم زاده حمایت از نخبگان را از برنامه های استانداری اعلام کرد و گفت: ما به عنوان عضوی از تیم دولت تدبیر و امید هر کمکی برای حمایت از برنامه های بنیاد نخبگان انجام خواهیم داد.

مدیرکل تحول اداری و منابع انسانی استانداری البر با اشاره به اینکه در سال جاری با همکاری جهاد دانشگاهی 80 طرح به جشنواره خوارزمی ارسال شد و دو طرح نیز رتبه برتر کشور را کسب کردند، تاکید کرد: این امر نشان می دهد که ما باید چتر حمایتی خود را از نخبگان بیشتر کرده و در کنار آنها باشیم.

سعید سهراب پور قائم مقام بنیاد ملی نخبگان سخنران بعدی مراسم بود که رئیس جدید را از اساتید دانشگاه خوارزمی نام برد و وی را فردی جوان، فعال و با برنامه توصیف کرد.

 وی در ابتدای سخنانش با اشاره به نهضت علمی کشور گفت: انقلاب نوپای ما در اوایل کار با مشکلات بسیار و بدتر از همه جنگ تحمیلی مواجه شد که غرب و شرق تصمیم گرفتند به کار این انقلاب نوپا پایان دهند و اگر مقاومت و فداکاریهای مردم نبود ما اینجا نبودیم. از دوران صفویه در هر جنگی که کشور با آن مواجه می شد، بخشی از خاک ایران جدا می شداما در جنگ هشت ساله به قیمت فداکاریهای مردم، خون شهدا و آزادگان حتی یک سانتی متر هم از خاک کشورجدا نشد.

وی ادامه داد: سالهای پس از جنگ به طور فشرده به دنبال بازسازی بودیم که هنوز هم ادامه دارد اما نهضت علمی کشور از  15 سال پیش به پرچمداری رهبر انقلاب آغاز شد که به طور جدی مسائل مختلف از جمله بخش نرم افزاری و توجه به نخبگان را پیگیری می کنند.

سهراب پور با بیان اینکه ایده تشکیل بنیاد نخبگان از سوی رهبری در سال 83 مطرح شد، گفت: ایشان بر فراوزارتخانه ای بودن این نهاد تاکید داشتند و یک سال بعد در سال 84 با تشکیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بنیاد نخبگان نیز آغاز به کار کرد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه با بیان اینکه امور نخبگان، تنها به بنیاد ملی نخبگان مرتبط نیست بلکه سایر دستگاه‌های ذیربط باید این بنیاد را برای دستیابی به اهداف تعیین شده یاری کنند، یادآور شد: این بنیاد فقط یک موسسه ستادی و نظارتی است بنابراین لازم بود که وظایف سایر سازمانها تدوین، ابلاغ و اجرایی شود که به این منظور تهیه سندی راهبردی مورد نیاز بود.

به گفته وی این سند هم اکنون آماده شده و به زودی اجرایی می شود.

سهراب پور در بخشی دیگر از سخنانش بر حمایت از نخبگان و سوق آنها به سمت بخش خصوصی و تاسیس شرکتهای دانش بنیان تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه شرکتهای دانش بنیان در آغاز کار ایده های خوبی دارند باید اعتبار لازم برای پیاده سازی طرح هایشان را تامین و در ادامه از آنها حمایت کرد. بسیاری از طرح های این شرکتها در نمایشگاه های خارجی مورد توجه قرار گرفته و می توان از آنها در بخش صادرات استفاده کرد.

وی در عین حال گفت: برای فعال کردن و حمایت از نخبگان فقط بودجه و تجهیزات کافی نیست و مدیریت مخصوص خود را چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی می طلبد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: اکنون 11 هزار نفر در کشور تحت پوشش این بنیاد قرار دارند که 40 نفر آنان شاخص هستند.

ایران کشوری امن در صنعت توریسم است

سهراب پور با بیان اینکه نخبگان ایده های خوبی حتی در بخش خدمات دارند، اظهار داشت: صنعت توریسم از زمینه های امیدبخش کشور است و با توجه به اینکه کشور ما کشوری امن در صنعت توریسم است می توان از ظرفیت نخبگان در این بخش استفاده کرد.

وی در پایان با اشاره به جایگاه نخبگان در رشد و اعتلای علمی کشور به تلاشهای شهید شهریاری به عنوان یکی از نخبگان ایرانی در دستیابی به غنی سازی 20 درصد اشاره کرد و در مطلبی یادآور شد: راکتور دانشگاه تهران برای درمان 800 هزار بیمار سرطانی به غنی سازی 20 درصد نیاز دارد. پس از انقلاب در یک نوبت این سوخت ازآرژانتین خریداری شد اما به دلیل کارشکنی ها دیگر نتوانستیم غنی سازی 20 درصد را تامین کنیم.

وی ادامه داد: حمایت از این بیماران به فعالیت راکتور دانشگاه تهران وابسته بود و با توجه به اینکه این ماده را دیگر نمی توانستیم از خارج تامین کنیم نخبگان ایرانی تصمیم گرفتند خودشان فرمول دستیابی به غنی سازی 20 درصد را پیدا کنند و شهید شهریاری نیز سهم عمده ای در محاسبات داشت به‌طوری که امروز این علم در کشور بومی شده است.

 در این آیین جعفر جهان‌پناه به عنوان رئیس نخبگان استان البرز از سوی معاون رئیس جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور منصوب و معرفی و از زحمات حسینعلی علیخانی قدردانی شد.

جعفر جهان‌پناه دانشیار دانشکده علوم دانشگاه خوارزمی است.

حاشیه‌ها

غیبت رئیس سابق بنیاد ملی نخبگان استان البرز در مراسم تودیع خود جالب بود.

افراد کم شماری برای این مراسم دعوت شده بودند.

سهراب‌پور در ابتدای سخنانش به این نکته اشاره کرد و گفت: این برنامه را در یک اتاق کوچک هم می‌شد برگزار کرد.

کد خبر 2219600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha