محمود هراتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: محله های قدیمی مشهد نیازمند بهسازی است و نباید با غفلت و بی توجهی ساختار معماری کهن و مکان های تاریخی و هویت ساز را تخریب کرد.
وی تاکید کرد: ضروری است در روند اجرای پروژه بافت فرسوده، فضاهای قدیمی را به شکلی مناسب بهسازی کرد و مانع از بین رفتن این محلات شد.
رئیس کمیسیون فنی و عمران و طرح ریزی شورای شهر مشهد با تاکید بر لزوم حفاظت از مکان های هویتی و فرهنگی در مشهد، تصریح کرد: گفتمان نابودی و تخریب نباید در فضای پایتخت معنوی حاکم باشد زیرا این مکان های قدیمی، نشانگر هویت این شهر مذهبی است.
اجرای پروژه بافت فرسوده کارآسانی نیست
هراتی یادآور شد: تخریب و نابودی محله های قدیمی تیشه ای بر ریشه هویت ماست لذا باید با اهتمام ویژه و خاصی دغدغه حفظ این مناطق را داشت.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اعلام اینکه اجرای پروژه بهسازی بافت فرسوده کار آسانی نیست، افزود: بافت فرسوده دارای شاکله و ساختار اجتماعی و فرهنگی است و تا مدامی که این مسائل حل نشود، این مشکل به صورت پایدار پابرجاست.
حفظ هویت تاریخی از کوچه عیدگاه تا محله نوغان
رئیس کمیسیون فنی و عمران و طرح ریزی شورای شهر مشهد عنوان کرد: بخشی از بافت فرسوده، بافت تاریخی است و در حال حاضر اطراف حرم رضوی، بازارچه سرشور، کوچه سراب، کوچه عیدگاه و محله نوغان بخشی از محله های تاریخی مشهد است که در هنگام بهسازی باید هویت تاریخی آن پاسداری و حفظ شود.
هراتی یادآور شد: خراب کردن بافت تاریخی و عدم توجه به پیشینه فرهنگی نشانگر سهل انگاری و بی مهری نسبت به پیشینه و هویت فرهنگی است.
وی تاکید کرد: هم اکنون به دلیل بی توجهی های صورت گرفته نسبت به حفظ هویت تاریخی محلات قدیمی مشهد شاهد ساخت و جایگزین کردن ساختمان های بی قواره در شهر هستیم طوری که با ورود به خیابان های اطراف حرم رضوی دیگر رنگ و بویی از قدمت و تاریخی بودن به چشم نمی خورد و حتی گنبد حرم نیز دیده نمی شود.
نظر شما