به گزارش خبرگزاری مهر، این پهپاد غول آسا که "چشم فانتوم" نام دارد با سوخت هیدروژن مایع کار می کند و برای ماموریت های جاسوسی و شناسایی در ارتفاعات بالا طراحی شده است.
در حالی که ششمین پرواز آزمایشی ماه دسامبر از پایگاه نیروی هوایی ادواردز در کالیفرنیا صورت گرفت، بیش از پنج ساعت بود، اما چشم فانتوم برای پرواز به مدت چهار روز در ارتفاع 19 هزار و 800 متری طراحی شده است.
این پهپاد دارای طول بال 46 متری است و می تواند تا 204 کیلوگرم محموله را حمل کند. این هواپیمای بدون سرنشین بزرگ را می توان به دیگر تجهیزات جمع آوری اطلاعات از جمله حسگرهایی برای نظارت و ردیابی مکالمات، مجهز ساخت.
این پهپاد نخستین پرواز آزمایشی خود را ژوئن 2012 انجام داد و توانست در 28 دقیقه پرواز به ارتفاع هزار و 244 متری برسد. اما این پرواز اولیه با فرود خشن پایان یافت و موجب شد یکی از دنده های فرود آن بشکند.
مهندسان تعمیراتی را بر روی آن انجام داده و آن را به روز رسانی کردند و تا اینکه چشم فانتوم توانست فوریه 2013 به مدت 66 دقیقه تا ارتفاع دو هزار و 440 متری پرواز کند.
در حال حاضر صنایع مختلف از جمله صنایع نظامی و زیست محیطی از پهپادها برای ماموریت های شناسایی و جاسوسی استفاده می کنند که البته اندازه این پهپادها از چشم فانتوم بوئینگ بسیار کوچک تر است. این هواپیماهای بدون سرنشین به دلیل هزینه های کمتر تولید و نگهداری و مصرف سوخت های پایدار مورد توجه این صنایع قرار گرفته است.
نظر شما