۹ بهمن ۱۳۹۲، ۱۴:۳۴

رضایی:

آموزش همراه با تولید یک رویکرد شناخته شده در دنیا است

آموزش همراه با تولید یک رویکرد شناخته شده در دنیا است

اهواز - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور آموزش همراه با تولید را یک رویکرد شناخته شده در دنیا عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر سهراب رضایی پیش از ظهر امروز در گردهمایی روسای فنی و حرفه ای منطقه پنج کشور، گفت: دانش دو بال علم و تجربه دارد و دانش لزوما نباید در مدرسه و دانشگاه کسب شود و دانشگاه تعریفش صرفا خواندن کتاب نیست. نگاهمان به دانشگاه باید اینگونه باشد که همه برنامه ها صرفا با کتاب و جزوه و نوشتن مقاله توسط دانشجو نباشد زیرا این یکی از دلایلی است که باعث می شود ما جزء پیشرفته ترین کشورها نباشیم. دانشجو در کنار درس می تواند درآمدزایی هم داشته باشد و اینگونه است که می تواند نتیجه بهتری از تحصیلاتش بگیرد زیرا آموزش همراه با تولید یک رویکرد شناخته شده در دنیا است.

وی با بیان اینکه در کشور 170 رئیس دانشکده فنی و حرفه ای وجود دارد،افزود: حضور و ظهور دانشگاه فنی و حرفه ای از سال 1390 در آموزش عالی یک کار کلان ملی بود تا زمینه و مکانی برای نوآوری و تحقیقات باشد و منطقه پنج کشوری و به ویژه استان خوزستان باید مورد توجه خاص دانشگاه فنی و حرفه ای کشور باشد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور اظهار کرد: ما از دانش یک تعریف ناقص داریم و شاید نپرداختن نظام آموزشی به این تعریف درست باعث ایجاد یک ناهنجاری در نظام آموزش عالی کشور شده است. بعد از انقلاب در بحث نظام آموزشی بیست درصد پیشرفت داشتیم که درصد پایینی است در حالیکه در کشورهای پیشرفته عامل پیشرفتشان نگاه درست به دانش است.

رضایی عنوان کرد: 25 معیار برای رشد جهانی تعریف شده است که رشد دانش مکتوب و تولید کتاب و مقالات از ان جمله است که در این زمینه  رشد خوبی داریم و مقام دوم منطقه نیز به ایران تعلق دارد که در همین راستا در سال گذشته 27 هزار مقاله ( ISI ) در دنیا توسط دانشمندان ما کسب شد.

وی تصریح کرد: گرفتن صرف مدرک دانشگاهی نباید برای افراد افتخار باشد. اینکه دانشجویان فکر می کنند دانشگاه فقط محلی برای استفاده از مدرک و اخذ آن است یک تفکر غلط است و اکنون برخی از نیروهایی که می توانستیم به نیروهای سازنده تبدیل کنیم به علت اینکه در دانشگاه تحصیل کرده اند، توقعشان از کار بالا رفته است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ادامه داد: برای فرهنگ سازی درست باید نگاه تغییر کند نگاه ما در سطح کلان باید دنبال انجام کارهای سخت باشد. و در این خصوص باید  همه مجموعه ها و دانشگاههای فنی و حرفه ای دست به دست هم دهند تا با تبدیل شده به یک لشکر فنی و حرفه ای بتوانیم در راه رسیدن به توسعه گام برداریم و در این راه به دنبال یک نگاه بسیجی و خالص باشیم.

رضایی اظهار کرد: قرار است در کشور طرح آموزش عالی تقاضا محور را اجرا کنیم که در این طرح به دانشجو کمک هزینه تحصیلی اعطاء می شود و زیرا از دانشجوهایی که برای درس خواندن و کسب علم آمده اند نباید پولی گرفت چرا که دانشجو یک منبع از انرژی و بهترین پتانسیل برای کسب علم است.

وی افزود: این اولین کاری است که در خلاف مسیر رودخانه آموزش عالی کشور قرار است انجام گیرد که بر اساس آن نه تنها از  دانشجویان پولی نمی گیریم بلکه به آنها پول هم می دهیم و این پول ها از بخش دولتی تأمین و پرداخت نمی شود بلکه با تقاضای صنایع و اقتصاد جامعه و توسط کار دانشجو در کارگاه ها تأمین خواهد شد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور تصریح کرد: با اجرای طرح آموزش عالی تقاضا محور دانشجو در حقیقت هم می تواند درس بخواند و هم مدرک و هم دستمزد بگیرد و هم در کار و رشته ی خود استاد شود. همچنین با اجرای این طرح تعداد کارگاه های موجود دانشگاهها در کشور می تواند دو برابر شود.

رضایی گفت: اکثر دانشجویان در دانشگاه فنی و حرفه ای کشور از خانواده های نیازمند هستند که با اجرای این طرح انگیزه ی افراد برای تحصیل در این رشته ها افزایش پیدا می کند.

وی خاطر نشان کرد: امسال پنج درصد ظرفیت پذیرش دانشگاه فنی و حرفه ای به طرح آموزش عالی تقاضا محور با اعطای کمک هزینه تحصیلی حداکثر چهار یا پنج هزار نفر است و انتخاب دانشجو با آزمون عملی و کتبی صورت می گیرد و سه برابر ظرفیت پذیرش می کنیم که از این ظرفیت یک سوم پذیرش می شود یعنی از هر 15 نفر پنج نفر انتخاب می شوند و انتخاب شدگان در حقیقت بهترین های هنرستان ها هستند و همچنین این پنج هزار نفر در دفترچه کنکور سال آینده لحاظ خواهند شد.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور به دنبال این هستیم که دانشجویان پسر سربازی خود را در کارگاه ها بگذرانند و فقط سه ماه آموزشی را بگذرانند. همچنین طرح حمایت از تربیت تکنسین را اجرایی خواهیم کرد که از دولت تقاضا داریم تا مدرک تکنسین ها معادل پروانه شغلیشان باشد و در همین راستا برای کارخانجات نیز از طریق سفارش گیری نیرو تربیت کنیم.
 

کد خبر 2224338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha