به گزارش خبرنگار مهر، شهیندخت مولاوردی صبح شنبه با حضور در کارگاه تخصصی سازمانهای غیر دولتی فعال در حوزه زنان گفت: جامعه مدنی مهم ترین عامل صلح پایدار و توسعه کشورها است اگر جامعه ای به حاشیه رانده شود شادابی و پویای جامعه مدنی و سازمانهای غیر دولتی می تواند تأثیر گذار در آن جامعه بوده و مانع از نحیف شدن جامعه مدنی و فربه شدن دولت در عرصه های مختلف اقتصادی و فرهنگی و سیاسی شود.
وی با بیان اینکه با فربه شدن دولت نهایتا نارضایتی مردم به وجود خواهد آمد گفت: ما نیازمند صدور سازمان های غیردولتی و مردم نهاد برای گذار از چنین وضعیتی هستیم به همین دلیل باید به ثمن ها بها داده شود تا انها به کمک جامعه بیایند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: در حال حاضر مهمترین موضوعی که با آن درگیر هستیم گسست بین نسلی و فروپاشی بنیان های غیر اخلاقی و تجمع مطالبات مردم است که در اینجا نقش سازمان های غیر دولتی مهم دیده می شود و وظیفه دولت است تا زمینه فعالیت اینگونه سازمان ها را آماده کند.
وی با اشاره به اینکه سازمانهای غیر دولتی دیدبان گروههای اجتماعی و صدای مردم در حاشیه رانده شده است تصریح کرد: نیاز است برای استفاده از این سرمایه های اجتماعی قوانین مستحکمی تدوین شود چراکه حضور فعال سازمانهای غیر دولتی به ویژه در حوزه زنان نشان از توسعه یافتگی یک جامعه است بنابراین ما مستلزم تغییر نگاه برای فعالیت این سازمانها هستیم
به گفته مولاوردی سمن ها کمک کننده منافع ملی هستند نه تهدید کننده، البته سازمانهای غیردولتی خود نیز باید برای این طرز نگاه به کمک ما و دولت بیایند تا بتوان به قانونی رسید که حداقل فعالیت را برای حضور فعال این سازمانها ایجاد کند.
به رسمیت شناختن آزادی های مشروع سمن ها
وی با اشاره به تصویب قانون ناظر بر تأسیس سازمان های غیردولتی در مجلس تصریح کرد: مهم ترین فاکتور این است که این قانون تصویب شود تا بتوان استقلال و آزادی های مشروع این سازمان ها را به رسمیت شناخت و مردم را به سمت فعالیت و مشارکت هدایت کرد و در نهایت تمرین مردم سالاری آغاز شود.
مولاوردی با بیان اینکه ما غیرحکومتی بودن و مستقل بودن سازمانهای غیر دولتی را وظیفه خود می دانیم تصریح کرد: باید ظرفیت های آن ها به ویژه فعالیت در حوزه زنان شناسایی و گام هایی برای توان افزایی و نظارت برداشته تا بتوان با مشارکت دولت و سازمانهای غیر دولتی یا مردم نهاد کشور را برای فعالیت های اجتماعی مشارکت جویانه آماده کرد.
معاون زنان رئیس جمهور حضور سمن های زنان در اجلاس پکن در دهه 70 را نقطه عطفی در فعالیت زنان تاریخ ایران عنوان کرد و گفت: در برنامه سوم و چهارم به ماده 111 درباره فعالیت های حوزه زنان به صورت خاص توجه شد به گونه ای که در سال 85برای اجرای برنامه های ماده 111 ردیف بودجه ای در قانون بودجه کشور اختصاص داده شد.
بسته های اجرایی ماده 230 اجرایی نشده است
وی تصریح کرد: البته ما در دولت یازدهم دو بار از هیئت وزیران گزارشهایی را برای نحوه اجرای این بسته ها خواستیم که تا کنون هیچ گزارشی به ما داده نشده و به نظر می رسد تنها اجرای برنامه ها روی کاغذ تدوین شده است. ماده 230 نیز در 14 محور وظایف معاونت زنان را تعریف کرده که یکی از این وظایف توسعه سازمانهای غیر دولتی بوده که حتی برای آن بسته های اجرایی تدوین و به تصویب هیئت وزیران رسید
مولاوردی گفت: ما تا پایان برنامه پنجم اجرای ماده 230 را با محوریت توسعه سازمان های غیر دولتی در دستور کار قرار داده و امیدواریم بتوانیم سندی را برای توسعه توانایی های سازمان های غیر دولتی تدوین کنیم.
مولاوردی با اشاره به آن که محور فعالیتهای معاونت در پنج برنامه است گفت: فرهنگسازی و ترغیب زنان برای مشارکت، توانمند سازی و ارتقای ظرفیت های تخصصی بویژه در حوزه زنان و خانواده، بررسی و شناسایی و بهره گیری از ظرفیت سازمانهای غیردولتی برای رفع مشکلات زنان، گسترش فضای اعتماد میان دولت و ثمن ها، ارزشیابی و نظارت بر عملکرد واجرای طرح های مشترک از جمله برنامه های ما در این پنج محور است.
وی صحبتهای خود را اینگونه تکمیل کرد: ما در صدد بهبود وضعیت زنان بوده به همین دلیل شاخصهای مورد نظر زن و خانواده را که در برنامه های رئیس جمهور اعلام شده بود تدوین خواهیم کرد و بر اساس آن برنامه ریزی لازم را انجام خواهیم داد.
.به گفته مولاوردی کارگروههای تخصصی در کنار تشکلیلات و چارت معاونت تعریف شده است تا بتوان از ظرفیتهای زنان در عرصه های مختلف استفاده کرد
وی در پایان به برگزاری همایش ملی سازمانهای غیردولتی با حضور رئیس جمهور خبر داد و گفت: توانمندسازی سیاسی و اقتصادی برای ایجاد فرصتهای برابر میان زنان و مردان از دیگر برنامه های ما است.
تاکید دولت بر برداشتن قوانین تهدید آمیز سازمانهای غیردولتی و مردم نهاد
در ادامه این گارگاه ژاله فرامرزیان فعال حوزه زنان گفت: سازمانهای غیردولتی شرکای اجتماعی جامعه هستند، آنها نمایندگان مردمی هستند که با استقلال نگاهشان در اجرای یکسری اهداف به کمک دولت می آیند.
وی افزود: اگر نگاهی به کارکرد سازمانهای غیردولتی در چند سال اخیر داشته باشیم می بینیم که شکل گیری این سازمان ها با یک جریان عظیم آغازشده و بعد این ساختارها بیشتر نگاهشان متمرکز بر فعالیت های مطالعه محور بوده است و توجه چندانی به حل مشکلات و آسیب های اجتماعی نداشته اند.
وی ادامه داد: چالش و مشکلات ایجاد شده یکی از آسیبهای غیردولتی بویژه در دولت گذشته بوده چراکه آن ها این سازمان ها را برای خود تهدید به حساب می آوردند نه یک فرصت، اما ما معتقدیم قوانین سازمانهای غیردولتی باید گونه ای تنظیم شود که میزان مشارکت مردم را افزایش داده و حضور آن ها را برای خود تهدید تلقی نکند.
به گفته فرامرزیان، نگاه امروزی دولت به سازمانهای غیر دولتی به عنوان شرکای اجتماعی است. حتی رئیس جمهور نیز بارها و بارها به حضور صنفی و مشارکت سمن ها تأکید کرده و دولت خود را مکلف کرد مجموعه قوانین تهدیدآمیز و محدودیت ها را برای این سازمانها برداشته و با نگاه واقع بینانه از ظرفیتها و توانایی های آنها استفاده کنند.
وی در پایان عنوان کرد: مؤسسان بیش از 63 درصد سازمان های غیردولتی یا زن بوده و یا فعالیتشان در حوزه زنان کشور تعریف شده است این همه نشان می دهد که زنان درصدد رفع تبعیض ها و رسیدن به فرصتهای برابر هستند.
نظر شما