به گزارش خبرنگار مهر، دی کامیلو در سال ۲۰۰۴ نیز این جایزه را به خاطر نوشتن داستان دسپرو دریافت کرد. این کتاب در ایران با نام «موش کوچولو» و با ترجمه حسین ابراهیمی(اِلوند) از سوی نشر افق منتشر شده است. دی کامیلو به تازگی سفیر ادبیات کودکان امریکا نیز شده و قرار است خواندن گروهی را ترویج کند.برایان فلوکا نیز از تصویرگران موفق امریکاست و تاکنون ۵ بار نامزد دریافت جایزه کارنگی شده است.
مدال نیوبری، نخستین جایزه ادبی کتاب کودکان در دنیاست و به نام جان نیوبری، ناشر سده هجدهم نامگذاری شده است. این جایزه از سال ۱۹۲۲، هر سال به نویسندهای تعلق میگیرد که برجستهترین اثر داستانی را در حوزه ادبیات کودکان امریکا پدید آورده باشد. وظیفه انتخاب اثر برتر برعهده اعضای انجمن خدمات کتابخانهای کودکان است. افزون بر کتاب برتر سال، فهرستی از کتابهای برگزیده نیز هر سال از سوی کمیته جایزه نیوبری اعلام می شود. برندگان هر سال در ماه ژانویه اعلام میشوند.
این جایزه همراه با مدال «کلدکات» از با ارزشترین جایزههای ادبی در حوزه ادبیات کودک در امریکا به شمار می آید. هدف از اهدای این جایزه، تشویق پدیدآورندگان برتر کتاب کودک، تشویق کتابداران به خدمات رسانی بهتر برای کودکان و علاقه مند کردن کودکان به ادبیات است.
تاکنون تنها ای ال کونیزبرگ، ژوزف کروم گلد، لوئیس لوری، کاترین پاترسون و الیزابت جورج اسپیر توانستهاند دو بار این مدال را از آن خود کنند. آثار لورا اینگالز وایلدر نیز پنج بار در فهرست کتابهای برگزیده نیوبری قرارگرفته است اما تا کنون موفق به دریافت مدال نیوبری نشده است.
مدال کلد کات از سال ۱۹۳۷ به پیشنهاد فردریک میلچر، مدیر موسسه انتشارات آر. آر. باکر، از سوی بخش خدمات کودکان «انجمن کتابخانه های امریکا» به بهترین کتاب تصویری سال امریکا اهدا می شود.
کمیته جایزه کلد کات افزون بر این فهرستی ازکتاب های تصویری برگزیده را نیز سالانه اعلام می کند. این آثار کتابهایی هستند که از سوی کمیته شایسته ستایش تشخیص داده شدهاند.
این جایزه به نام رادلف کلدکات، تصویرگر برجسته انگلیسی نامگذاری شده است و به همراه مدال نیوبری ارزشمند ترین جایزه در حوزه ادبیات کودکان امریکاست.
نظر شما