۱۳ بهمن ۱۳۹۲، ۶:۴۴

گزارش مهر؛

آب دشت حاصلخیز بوی "گوگرد" گرفت/ روستاییانی که برای رفع عطش به شهر می آیند

آب دشت حاصلخیز بوی "گوگرد" گرفت/ روستاییانی که برای رفع عطش به شهر می آیند

کرمانشاه ـ‌ خبرگزاری مهر:‌ مردم برخی از روستاهایی ماهیداشت از شور شدن آب شرب خود که از طریق مجتمع آبرسانی زالکه تامین می شود گله مند هستند و در بعضی مواقع برای تامین آب شرب خود مجبورند به شهر سفر کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، چند ماهی است که اهالی برخی از روستاهای ماهیدشت کرمانشاه از شور بودن آب شرب خود گله دارند. این روستاها که تعدادشان در حدود 16 روستا است، آب شرب خود را از مجتمع آبرسانی "زالکه" تامین می کنند، آبی که با استفاده از لوله کشی به این روستاها می رسد و مردم  دیگر مانند سالهای قبل تر برای تامین آب خود دیگر مجبور به پیمودن مسیرهای طولانی نیستند.

با این حال از چند ماه پیش زمزمه هایی از مزه و بوی بد آب مجتمع آبرسانی "زالکه" به گوش می رسد و بسیاری از اهالی روستاهایی که آب شرب شان از این مجتمع تامین می شود شکایت های کتبی و شفاهی خود را به مسئولان ارجاع داده اند.

عمده شکایت مردم این روستاها از شور بودن آب شرب است. برخی از مردم این منطقه اعتقاد دارند که شوری آب بالاتر از حد استاندارد است و بیماری هایی را به دنبال خود دارد.

"حسین احمدی" یک از اهالی این روستاها که از آب شرب مذکور گله مند است، به خبرنگار مهر گفت: امسال مزه آبی که از طریق مجتمع آبرسانی زالکه تامین می شود تغییر پیدا کرده است و بسیاری از مردم و اهالی این 16 روستا نسبت به استفاده از این آب مردد هستند.

وی اظهار داشت: حتی برخی از اهالی این منطقه برای تامین آب شرب خود به جاهای دیگر مانند شهر می روند که این رویه به هیچ وجه به صرفه نیست و هزینه های بسیاری را بر زندگی روزانه روستائیان تحمیل می کند.

احمدی افزود: از مسئولان درخواست داریم که نسبت به بهبود وضعیت و بهداشت آب این روستاها تلاش کنند و مردم منطقه را از بلاتکلیفی بیرون بیاورند.

"فرامرز" یکی دیگر از اهالی روستای زالکه در این باره گفت: مزه آب شرب این مجتمع بسیار بد است و مجبوریم برای تامین آب مورد نیازمان اقدام به تهیه آب از روستاهایی دیگر کنیم که این امر هزینه های بسیاری به ما تحمیل می کند.

وی تاکید کرد: برخی از کارشناسان می گویند که مزه آب شور نیست و تنها بو می دهد که به نظر بنده و دیگر اهالی این 16 روستا، نه تنها آب مجتمع آبرسانی زالکه بدبوست، بلکه مزه آن هم کاملا شور است تا جایی که مزه بسیاری از غذاهای ما را خراب کرده است.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی در این باره در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از چندی پیش برخی از اهالی این روستا به صورت حضوری به شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه برای اعلام این وضعیت مراجعه کردند و خبر از شور شدن آب شرب خود داده اند.

ایرج شهبازی اظهار داشت:‌ بررسی هایی از وضعیت مجتمع آبرسانی زالکه توسط کارشناسان و پرسنل این شرکت به عمل آمده و برای تحقیقات بیشتر این آب به آزمایشگاه آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه فرستاده شده است.

شهبازی ادامه داد: در بررسی ها و آزمایشات انجام گرفته، معلوم شد که آب این مجتمع به هیچ وجه شور نیست و مشکل اصلی، بالا بودن گوگرد موجود در خاک است.

وی تاکید کرد: بویی که در آب وجود دارد این را القا می کند که مزه آب شور است، در حالی که آزمایشات انجام گرفته نشان می دهد که گوگرد موجود در آب بوی بدی به آن می دهد و افراد در حین استفاده از آن با استنشاق بوی تند گوگرد احساس شوری می کنند.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه به علت اصلی این پدیده اشاره داشت و گفت: علت اصلی و ریشه ای چنین پدیده ای را باید در خشکسالی های اخیر و پایین رفتن سطح آب های زیرزمینی جستجو کنیم.

شهبازی اظهار داشت: کم شدن سطح آب های زیرزمینی تعادل املاح موجود در خود را از بین می برد و باعث افزایش نسبی املاح موجود در آب می شود که به علت بافت خاص زمین این منطقه و وجود گوگرد بالا در خاک، با چنین پدیده ای روبرو می شویم.

وی به اقدامات انجام گرفته برای رفع این مشکل اشاره کرد و گفت: در چندین نوبت اقدام به حفر چاه های دیگر در منطقه کرده ایم، ولی بازهم درصد گوگرد آب بالا بود و همان بو نیز همراه آن بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه اظهار داشت: برای رفع این مشکل نیازمند استفاده از دستگاههای خاص تصفیه آب همانند "پکیج" هستیم که این امر هزینه های بسیاری را طلب می کند.

علی عسگر سبحانی، کارشناس آزمایشگاه شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه نیز با تایید این امر که گوگرد موجود در خاک منطقه بیشتر از حد نرمال است، در این باره به خبرنگار مهر گفت: 2 عامل باعث شده است که بوی آبی که از طریق مجتمع آبرسانی زالکه تامین می شود، تغییر پیدا کند.

سبحانی بیان داشت: خشکسالی های بلند مدت و گوگرد زیاد خاک دست به دست هم می دهند و میانگین املاح منبع تامین آب این مجتمع آبرسانی را تحت تاثیر قرار می دهند.

این کارشناس تاکید کرد: آزمایشات بسیاری در این زمینه توسط کارشناسان این شرکت با استفاده از آخرین روشهای روز دنیا انجام گرفته است و خوشبختانه تاکنون اثری از آلودگی و حتی شوری در این خصوص پیدا نشده است و سلامت آب طبیعی و مصرف آن بی زیان است.

وی گفت: وقوع چنین پدیده ای که تقریبا نادر است، باعث شده که مردم در مصرف آب کمی محتاط عمل کنند.

سبحانی به مردم این اهالی اطمینان خاطر داد و افزود: تلاش کارشناسان این شرکت برای رفع مشکل گوگرد آب با جدید ادامه دارد و سعی ما این است که هرچه سریعتر مشکل پیش آمده برای روستائیان را حل کنیم.

با وجود اینکه مسئولان ذیربط در سخنان خود به مردم روستاهای اخیر اطمینان خاطر می دهند که هیچ گونه شوری در آب نیست و سلامت و کیفیت آن در حد استانداردهای روز دنیا است، بازهم بسیاری از اهالی بر این باورند که مزه آب بسیار شور است و شوری آن قابل کتمان نیست.

کد خبر 2226619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha