مهدی قره شیخلو در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: در یک نگاه اولیه با آنچه در 34 سال گذشته نظام مقدس جمهوری اسلامی درحوزه فعالیت های قرآنی داشته گام های خوبی برداشته شده است ولی با جایگاهی که از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران انتظار می رود فاصله داریم و همه باید تلاش کنیم به نقطه مطلوب و در خور شان و جایگاه جمهوری اسلامی ایران برسیم.
وی اظهار داشت: طی 34 سال گذشته اقدامات خوبی در کشور در زمینه فعالیت های قرآنی انجام شده است و بخش های مختلف فعالیت های قرآنی زیادی در کشور صورت داده اند و توسعه تشکل های قرآنی، موسسات و خانه های قرآنی روستایی از جمله این فعالیتها است.
رئیس سازمان دارلقرآن کریم کشورافزود: طی 34 سال گذشته گام های زیادی در زمینه توسعه منابع مکتوب و دیجیتالی در حوزه فعالیت های قرآنی صورت گرفته است و قاریان ایرانی در مجامع قرآنی بین المللی حضور چشمگیر داشتند.
قره شیخلو وجود یک ساختار مناسب قرآنی را از جمله مهمترین نیازهای جامعه قرآنی کشور عنوان کرد و با یادآوری اینکه طی 34 سال گذشته ساختارهای مختلفی در این حوزه در کشور صورت گرفته است افزود: در حوزه سیاست گذاری و مدیریت فعالیت های قرآنی نیازمند وجود یک مرکز فرماندهی و هماهنگ کننده هستیم ولی در حوزه اجرا تعداد بخش های مختلف می تواند وجود داشته باشد.
وی راه اندازی شورای توسعه فرهنگ قرآنی را طی چهار سال گذشته در کشور یادآور شد و گفت: تمام دستگاه ههای فرهنگی و قرآنی در این شورا عضو هستند.
رئیس دالقرآن کریم کشور با بیان اینکه ساختار موجود در شورای توسعه فعالیت های قرآنی ساختار برنامه ریزی نشده است افزود: طی چهارسال این شورا نتوانسته انتظارات را برآورده کند و اگر قرار است این شورا واقعا نسبت به وظایف خود اهتمام داشته باشد خیلی کارهای مهم در حوزه ساماندهی دستگاهها و مشخص نمودن وظایف هر حوزه صورت می دهد، که طی این مدت به این موضوع کمتر توجه شده است.
قره شیخلو تاکید کرد: در کشور نیازمند وجود یک ساختار کارآمد و چابک برای مدیریت و فرماندهی فعالیت های قرآنی هستیم که امیدواریم شورای توسعه هرچه زودتر در این موضوع ورود پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه به رغم فعالیت های صورت گرفته در کشور هنوز در زمینه وجود نیروی انسانی کارآمد در حوزه قرآنی با کمبود مواجه هستیم افزود: هنوز در آموزش و پرورش نیروی آموزشی که خبره در زمینه آموزش قرآن باشند با مشکل مواجه هستیم و این برای نظام آموزش و پرورش کشور پسندیده نیست و باید این ضعف برطرف شود.
رئیس سازمان دالقرآن با تاکید بر لزوم حضور جدی تر مردم در فعالیت های قرآنی افزود: مردم در بخش های مختلف اجرایی و توسعه فعالیت های قرآنی حضور چشمگیر داشته اند و به عنوان نمونه می توان از فعالیت ها و هزینه های مردم در مراسم های ویژه محرم در کشور و همچنین حسینیه اعظم زنجان نام برد.
قره شیخلو حضور جدی تر مردم در فعالیت های قرآنی از مهم ترین شاخصه های توسعه های فعالیت های قرآنی است و باید برای توسعه فعالیت های قرآنی ترکیبی از نظام، دولت و مردم در کنار هم در این زمینه تلاش کنند.
وی در ادامه سهم بودجه قرآنی کشور را ناچیز عنوان کرد و افزود: متاسفانه در بخش اعتبارات قرآنی نسبت به سایر بخش ها همانند بخش اقتصاد، صنعت و غیره خیلی عقب مانده و ضعیف هستیم.
قره شیخلو با انتقاد از رکود پیش آمده در زمینه بودجه فعالیت های قرآنی افزود: طی دو سال گذشته سهم نیم درصدی قرآنی تصویب شد و اقدام خوبی بود ولی در سال 90 به رغم تصویب در بودجه رقمی از این مبلغ اختصاص نیافت.
رئیس سازمان دالقرآن کریم ابراز امیدواری کرد اعتبار اختصاص یافته در بودجه 93 به بخش فعالیت های قرآنی به موقعه و کامل تخصیص پیدا کند.
قره شیخلو تاکید کرد: اگر می خواهیم در حوزه فعالیت های قرآنی موفق عمل کنیم و توفیقات خوبی داشته باشیم باید در بخش های سیاستگذاری، نیروی انسانی، پررنگ کردن حضور مردمی و اعتبارات بازنگری جدی داشته باشیم تا به جایگاه در شان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برسیم.
وی در ادامه از فعالیت 1900 موسسه قرآنی مردمی در کشور زیر نظر سازمان تبلیغات خبر داد و گفت: 1500 مرکز مجوز فعالیت دائمی خود را گرفته اند و 400 موسسه نیز یا مجوز موقت دارند که باید به مجوز دائم تبدیل شوند و یا در مرحله طی مراحل ادرای مجوز هستند.
رئیس سازمان دالقرآن کریم همچنین از فعالیت 2500 خانه قرآنی در روستاهاخبر داد و گفت: ما به دنبال عدد و رقم در زمینه توسعه فعالیت های قرآنی و موسسات نیستم بلکه به دنبال کیفی سازی هستیم.
قره شیخلو یادآور شد: سال گذشته مجوز 190 موسسه قرآنی که کارایی لازم یک موسسه قرآنی را نداشتند، باطل شد.
رئیس سازمان دالقرآن کریم با اشاره به اینکه موسسات قرآنی طی سال گذشته سطح بندی شده اند افزود: 30 درصد موسسات قرآنی در جه 1، 50 درصد درجه 2 و حدود 20 درصدد درجه 3 هستند. که با ابلاغ صورت گرفته تلاش این است که همه موسسات به موسسات درجه یک برسند و در سطح مطلوب قرار بگیرند.
قره شیخلو، بر لزوم تمرکز در ارائه مجوز به موسسات قرآنی در کشور تاکید کرد و گفت: در حال حاضر با تعدد دستگاههای متولی ارائه مجوز به موسسات قرآنی مواجه هستیم و تبلیغات اسلامی، ارشاد و وزارت کشور مجوز فعالیت قرآنی به موسسات ارائه می کنند که این تعداد دستگاههای تصمیم گیرنده مطلوب نیست و باید یک مدیریت واحد صورت بگیرد.
وی با اشاره به برگزاری جلسات با مسئولان وزارت ارشاد در خصوص موسسات قرآنی و لزوم تمرکز گرایی در زمینه ارائه مجوزها گفت: کمیته مشترک برای ساماندهی روند ارائه مجوزها به موسسات قرآنی تشکیل شده است.
نظر شما