۱۳ بهمن ۱۳۹۲، ۱۳:۴۸

«عرصه عمومی و عرصه خصوصی در فقه شیعه» منتشر می شود

«عرصه عمومی و عرصه خصوصی در فقه شیعه» منتشر می شود

یک عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی پژوهشکده اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از انتشار کتاب «عرصه عمومی و عرصه خصوصی در فقه شیعه» در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر پزشکی عضو هیئت علمی پژوهشکده اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اعلام خبر انتشار کتاب «عرصه عمومی و عرصه خصوصی در فقه شیعه» در آینده نزدیک، اظهار داشت: این کتاب که اکنون آماده چاپ و انتشار است، موظفی بنده بوده که از سال 88 شروع شده و در سال 90 به اتمام رسیده است.

وی در توضیح این پروژه بیان داشت: عرصه عمومی و عرصه خصوصی موضوعی است که در فقه سیاسی به آن پرداخته نشده که یکی از دلایل آن پیچیدگی بحث است.

وی ادامه داد: بحث هایی مانند آزادی مدنی یا حقوق بشر در واقع ثمرات بحث عرصه عمومی و خصوصی هستند، اگر شما قائل باشد که فضایی وجود دارد که در ضمن اینکه عمومی است اما مدیریت آن بر عهده خود مردم گذاشته شده،  در این جا بحث هایی مانند آزادی سیاسی و مدنی و حقوق مدنی و سیاسی قابل طرح است. و اگر بگوییم اینطور نیست نمی توانیم بگوییم آزادی ها و حقوق مدنی و عمومی به وسیله شریعت تعیین می شود.

دکتر پزشکی اضافه کرد: اگر بتوانیم عرصه عمومی و خصوصی را ثابت کنیم جامعه دو ساحت می شود ساحتی که شریعت آن را ولایی می داند و ساحتی که ولایی نیست و در عرصه عمومی قرار می گیرد. و اگر بگوییم اینطور نیست و دو ساحت وجود ندارد، بنابراین جامعه تک ساحتی می شود.

انتشار دو کتاب از مجموعه آثار کلان پروژه اندیشه نامه متکلمان اسلامی
 
همچنین در خبر دیگری از این پژوهشگاه آمده است: علی اکبر علیزاده کارشناس گروه فلسفه و اخلاق پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی از انتشار دو کتاب از مجموعه آثار کلان پروژه اندیشه نامه متکلمان اسلامی خبر داد.

 وی اذعان داشت: کتاب «اندیشه نامه ابوسهل و ابو محمد نوبختی» و همچنین کتاب «اندیشه نامه مومن الطاغ» از کلان پروژه اندیشه نامه متکلمان اسلامی منتشر خواهد شد.

«اندیشه‌نامه متکلمان امامیه» کلان‌ طرحی از مجموعه طرحهای پژوهشکده فلسفه وکلام اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است که از سال 1384 آغاز شده است. مهم‌ترین هدف بلند مدت این کلان طرح، افزون بر ارائه نظام‌مند آرای کلامی اندیشمندان امامیه، گردآوری شالوده و مواد لازم برای تدوین «تاریخ کلام امامیه» تعریف شده است.

کد خبر 2227031

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha