به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر بنی هاشمی قبل از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران یکی از علل ارتکاب جرم در جامعه را بی سوادی و کم سوادی عنوان کرد و افزود: 70 درصد زندانیان زندان های آذربایجان شرقی دارای مدرک تحصیلی سیکل و پایین تر هستند؛ 14 درصد آنها زیر دیپلم و 16 درصد دیگر نیز مدرک دیپلم و بالاتر دارند.
وی با بیان اینکه تمامی متقاضیان ادامه تحصیل در داخل زندان مورد حمایت اداره کل زندان های استان قرار گرفته اند، افزود: کلاس های مقدماتی نهضت سوادآموزی، دوره های راهنمایی و دبیرستان جهت افزایش سطح علمی زندانیان در داخل زندان برگزار می شود.
وی همچنین از آموزش 38 نوع کلاس کارگاهی، فنی و حرفه ای و جهاد کشاورزی در زندان های استان خبر داد.
بنی هاشمی در ادامه از اشتغال 27 درصد زندانیان در آذربایجان شرقی خبر داد و افزود: زندانیان با اشتغال در کارهای گوناگون همچون تولید کفش، صنایع دستی، خیاطی و تعمیرات گوشی موبایل و موتور خودرو در سه گروه کارگر ساده، نیمه ماهر و ماهر در داخل زندان های استان مشغول فعالیت هستند که طبق دستورالعمل زندان به صورت ماهیانه حقوق دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه حداقل دستمزد ماهیانه زندانیان 175 هزار تومان است، ادامه داد: 50 درصد حقوق زندانیان متأهل به اجبار به حساب خانواده آنها واریز می شود، 25 درصد نیز به خود زندانیان پرداخت شده، پنج درصد به عنوان بیمه حوادث و همچنین 20 درصد دیگر نیز به حساب ویژه خودشان واریز می شود تا زندانی بتواند پس از رهایی از زندان به عنوان سرمایه از آن استفاده کنند.
مدیرکل زندان های آذربایجان شرقی با اشاره به آمار فروانی کیفری در استان اظهار داشت: 40 درصد از زندانیان استان را مجرمان مواد مخدر، 23 درصد سارقان و 12.5 درصد را جرایم علیه اشخاص تشکیل می دهند.
پیشرفت فیزیکی 15 درصدی زندان تبریز
علی اکبر بنی هاشمی در بخش دیگر سخنان خود از انتقال زندان تبریز به محل بابا باغی تبریز خبر داد و افزود: زندان پنج هزار نفری بابا باغی تبریز در مساحت 92 هکتار در طول فرآیند 17 ساله در حال احداث است که به دلیل کمبود اعتبار و عدم تخصیص اعتبار در سال 92، تاکنون تنها 15 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی همچنین ادامه داد: در کل 47 میلیارد تومان برای اجرای این پروژه، اعتباردر نظر گرفته شده که این رقم ناکافی است چراکه برآورد ما برای اتمام این پروژه اعتباری افزون بر 120 میلیارد تومان است.
مدیرکل زندان های استان همچنین از احداث زندان 250 نفری اهر تا پایان سال آینده خبر داد و افزود: عملیات اجرای این پروژه از سال 92 آغاز شده که تاکنون 48 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی همچنین بر لزوم انتقال زندان از شهرهای مراغه، میانه، سراب و هشترود به خارج از شهر تأکید کرد.
اجرای برنامه های مختلف فرهنگی دهه فجر
وی همچنین در خصوص اجرای برنامه های مختلف فرهنگی دهه فجر در زندان های استان، اظهار داشت: ستاد گرامیداشت برنامه های دهه فجر از هفته ها قبل در زندان های استان تشکیل شده و افزون بر 20 عنوان برنامه در بخش های مختلف فرهنگ، هنر، ورزشی را برای زندانیان و کارکنان ترتیب داده است.
بنی هاشمی آماده سازی محوطه های زندان ها، برگزاری آیین های جشن و سرور و جنگ های شادی، محفل انس با قرآن، جمع خوانی فجر، جشنواره بازی های بومی و محلی، مسابقات ورزشی ویژه کارمندان، زندانیان و سربازان وظیفه، پخش برنامه های هنری و فیلم های سینمائی از سیمای داخلی زندان تبریز، اعطای ملاقات های حضوری و تلفنی و مرخصی به زندانیان و برگزاری جشن تکلیف فرزندان کارکنان را از جمله این برنامه ها عنوان کرد.
وی توجه به مسایل فرهنگی و عقیدتی را از جمله مهمترین اولویت های اداره کل زندان های آذربایجان شرقی برشمرد و اظهار کرد: برای تقویت اعتقادات دینی و مذهبی زندانیان تلاش داریم با افزایش تعداد روحانیون در زندان ها و برگزاری کلاس های مختلف عقیدتی در این راستا گام های استواری برداریم.
بنی هاشمی همچنین در ادامه افزود: بر همین اساس تعداد روحانیون فعال در اداره کل زندان های استان را از 13 نفر به 28 نفر افزایش داده ایم و البته آثار و نتایج آن را نیز طی یک سال اخیر مشاهده کرده ایم.
نظر شما