به گزارش خبرگزاری مهر، استاد حسين حكمت در سال 1300 در شهر تبريز متولد شد و پس از اتمام تحصيلات ابتدايي و متوسطه در سال 1318 در رشته رياضي ديپلم گرفت و با رتبه چهارم در كنكور پذیرفته شد.
او براي ادامه تحصيل رشته پزشكي را انتخاب كرد و در سال چهارم دانشكده در كنكور انترن ها قبول شد و در بخش جراحي بيمارستان فيروز آبادي مشغول شد. در سال 1333 با استفاده از فرصت مطالعاتي به پاريس رفت و مدت سه سال -صبحها- در بخش جراحي و بعد از ظهرها در گروه آناتومي به عنوان دستيار استاد به فعاليت پرداخت.
دکتر حكمت همزمان با تحصيل در دوره دبيرستان كاپيتان تيم ملي فوتبال بود و اين رويه تا دانشگاه ادامه داشت.
وی پس از بازگشت از پاريس به عنوان رئيس بيمارستان دادگستري و استاد دانشگاه تهران مشغول به كار شد. در 1353 به دانشگاه ملي(شهيد بهشتي ) دعوت شد و به اتفاق دكتر حكيم كه پس از فوت دكتر اميراعلم به سمت استاد كرسي آناتومي منصوب شده بود، گروه آناتومي دانشگاه شهيد بهشتي را پايه گذاري كرد.
از ديگر سمتهاي مورد تصدي وی مي توان به ریاست بهداري و جراح بيمارستان ملاير، دانشيار آناتومي و جراح بيمارستان سينا در تبريز، استادي بخش آناتومي دانشگاه تهران در سال 1337 و بازنشستگي از دانشگاه تهران در سال 1355 اشاره کرد.
دکتر حکمت همچنین عضو شوراي تخصصي و عضو هیات مميزه مركزي وزارت بهداشت، عضو هیات مميزه و هیات امنای دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و عضو فرهنگستان علوم پزشكي جمهوري اسلامي ايران و ... بوده است.
دکتر حسين حكمت تا سال 1355 به عنوان استاد گروه آناتومي دانشگاه تهران بود و بنابر درخواست شخصي بازنشسته و با اصرارهاي پروفسور حكيم به دانشگاه ملي(شهیدبهشتی) منتقل شد. پس از انقلاب اسلامي دكتر حكيم بازنشسته شد و دكتر حكمت به عنوان استاد كرسي انتخاب شد.
وی يكي از بانيان دانشگاه تبريز بود و به اتفاق دكتر حكيم گروه آناتومي دانشگاه علوم پزشکی شهيد بهشتي را پايه گذاري كرد. كتاب"استخوان شناسي" تاليف حسين حکمت در دوره يازدهم كتاب سال جمهوري اسلامي ايران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان كتاب سال برگزيده شد.
نظر شما