محمد درویش خواه در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد طرح های در دست اقدام برای جلوگیری از نابودی جنگل ها بیان داشت: ازجمله اقداماتی که تجربه آن در مناطق خشک و بویژه در جنوب وجود دارد نهال کاری و بذركاري با استفاده از بهره برداری از هرز آب های سطحی است. این روش براي گردآوري آبهاي روان بر روي خاك يا هرزآبهاي جويباري به كار ميروند.
درويش خواه اظهارداشت: در بندهاي خاكي كوتاه احداث شده در طرح هاي صيانت از جنگل هاي جنوب و مديريت مناطق بياباني عمليات نهال كاري و بذركاري انجام مي گيرد این پهنه ها هنگام بارندگیها بسته به اندازه سامانه آبزا حجم زیادی از رواناب سطحی در پروفیل خاک اطراف نهال نفوذ کرده و به تدریج در اختیار نهال قرار خواهد گرفت.
درويش خواه تصريح کرد: به عبارتی در این روش آب در لايه بالايي خاك (لايهي رويش ريشه) نگاهداري ميشود و لذا احتمال استقرار نهال ها و موفقیت پروژه خیلی بیشتر خواهد بود. از همین رو به منظور افزایش درصد موفقیت نهال کاری و توسعه و احيا جنگل از اين روش استفاده مي شود.
وي افزود: با توجه به اين استراتژي اين اداره كل در راستاي توسعه جنگل در سال هاي 1391و 92 در شهرستان هاي سيريك، ميناب، بندرلنگه و بندرخمير در سطح 1250 هكتار از اراضي مستعد نسبت به اجراي عمليات بيومكانيك اقدام کرده است.
نظر شما