مهین دخت مظفر جلالی در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: بر اساس آخرین آمار و اطلاعات 285 میلیون نفر در سراسر جهان دارای آسیب بینایی هستند که از این عده 39 میلیون نفر نابینا و 246 میلیون نفر کم بینا هستند.
وی ادامه داد: در ایران آمار دقیق و قابل استنادی از این افراد در دسترس نیست اما تخمین زده می شود که حدود یک درصد جمعیت کشور را افراد کم بینا و نابینا تشکیل دهند که 12.5 درصد نابینا و 87.5 درصد کم بینا هستند.
مظفر جلالی ابراز کرد: بر این اساس در استان خراسان رضوی حدود 60 هزار نفر دارای آسیب بینایی هستند که هفت هزار و 500 نفر نابینا و 52 هزار و 500 نفر هم کم بینا هستند.
کارشناس مسئول نابینایان بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به تاثیر دیابت و آب مروارید در میزان ابتلا به نابینایی تاکید کرد: وقوع حوادث و تصادفات بیشترین علت نابینا شدن افراد در سنین بزرگسالی است.
وی اظهار کرد: بر اساس ارزیابی ها 80 درصد آسیب بینایی در جهان می تواند قابل پیشگیری باشد.
مظفر جلالی عنوان کرد: در کشور ما به ویژه در خراسان رضوی در دهه های اخیر اقدامات موثری برای تامین بهداشت، پیشگیری و درمان بیماری های چشمی به منظوری جلوگیری از نابینایی انجام شده است.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین اقدامات بهزیستی در این زمینه، اجرای برنامه پیشگیری از آمبلوپی است که از آغاز آن یک دهه می گذرد.
مظفر جلالی با اشاره به نجات از معلولیت حتمی نابینایی با انجام این طرح ابراز کرد: در سال 91در خراسان رضوي از 178 هزار كودك معاينه شده براي تنبلي چشم 963 مورد كودك آمبليوپ يا تنبلي چشم تشخيص داده شد كه اقدامات درماني لازم براي آنها انجام شده است.
وی افزود: با در نظر گرفتن اینکه نابینایی عده قابل توجهی قابل درمان و بازگشت نیست، ضرورت دارد در سیاست گذاری ها تمهیدات لازم جهت ارائه خدمات آموزشی توانبخشی به افراد کم بینا و کم بینا بیش از پیش مد نظر قرار گیرد.
نظر شما