به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا وطنی عصر چهارشنبه در نشست مشترک با خیرین مدرسه ساز ، با بیان این که مدرسه به عنوان یک موجود زنده محسوب می شود چون با محیط اطراف خود در تعامل است، اظهار کرد: بهترین راه برای ایجاد مدرسه زنده تقویت ارکان مدرسه است که رکن اصلی این ارکان معلم است، زیرا تمام افکار و اندیشه های سازمان و مدیران توسط معلم اجرا می گردد، معلم رهبر و مدیر کلاس، نقش ستون اصلی مدرسه را ایفا می کند.
وی ادامه داد: ستون اصلی آموزش و پرورش، مدرسه و ستون اصلی پرورش و توسعه جامعه ، آموزش و پرورش است.
وطنی بیان کرد: هیچ سازمانی بدون تغییر نمی تواند رشد کند، رشد نشانه زندگی است.
وی اذعان کرد: معتقدیم بیشترین ارتباط ما با جامعه هدفمان که همان دانش آموزان هستند را معلم دارد ولی متاسفانه کمترین اختیار را این اقشار می توانند داشته باشند.
وطنی تاکید کرد: باید اجازه دهیم معلمان نقش خود را بخوبی ایفا کنند و اختیارات خود را کسب کنند، اگر معلم خود ساخته باشد می تواند انسان توانمند را تربیت کند.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان رکن دیگر مدرسه را مدیر دانست و آن را به تنه درخت تشبیه کرد که شورای معلمان ، دانش آموزان و انجمن اولیا شاخه برگ آن محسوب می گردند.
وی ادامه داد: تصمیمات فقط توسط مدیر گرفته نشود، بلکه احساس مشارکت که باعث احساس مالکیت و به طبع آن احساس مسئولیت بوجود می آورد رواج یابد و برای این امر باید در تصمیمات مربوطه این اقشار را شریک کرد.
وطنی ضمن بیان این که هدف ما از رفتن دانش آموزان به مدرسه تربیت و آموزش فرد است، اظهار کرد: طبق آمار در 60 سال اخیر تکنولوژی حدود 5 هزار سال پیشرفت داشته است ولی متاسفانه نمودار اخلاق کاهش چشمگیری داشته.
وی بیان کرد: خانواده ها بدانند تربیت با تعلیم متفاوت است، باید ببینیم ما امروز دانش آموزان را بار می آوریم یا آموزش می دهیم یا تربیت می دهیم، متاسفانه باید گفت ما بدون توجه به استعداد بچه ها آنان را بار می آوریم.
وی تصریح کرد: همانطور که می دانید تربیت قبل از تولد و از محیط خانواده شروع می شود و در مدرسه ادامه می یابد و لازمه این امر تعامل و همکاری خانواده با مدرسه است.
وطنی اظهار کرد: نقش خانواده ها در مشارکت انجمن اولیا و مربیان است، انجمن اولیا و مربیان ، بازوان قوی مدیران در گروههای آموزشی هستند که اگر این فرایند درست انجام نشود تحول و تغییر نیز ایجاد نخواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان خاطرنشان کرد: هدف ما از نظارت اصلاح است تا مشخص شود فرایند آموزش و پرورش در کدام قسمت دارای مشکل است تا این مشکل مرتفع شود.
وی افزود: از سال آینده، هم به مدیران و هم به سرگروه های آموزشی اختیار خواهیم داد و از آنان مسئولیت می خواهیم تا در یک جمع صمیمی در مدرسه بتوانیم مسایل و مشکلات را بررسی و حل کنیم.
در ادامه مدیر آموزش وپرورش رامیان گفت: دهه فجر نوریست که در سایه آن نه تنها ملت ایران بلکه سراسر جهان از آن بهره مند شدند و روز به روز نیز در حال گسترش است.
حسین عاشور کلایی بیان کرد: طی جلسات مختلفی که امروز از جمع مدیر کل آمورش پرورش با دهیاران و شوراهای آموزش پرورشی داشتند سیاستهایی را تبین کردند تا بتوانیم دانش آموزان را با اهداف تعیین شده به سرمنزل مقصود برسانیم.
وی گفت: علیرغم کمبودها و مشکلات موجود در آموزش پرورش به همت انجمن اولیا ء مربیان و مدیران و خانواده ها چرخ مدارس می چرخد.
عاشور کلایی تصریح کرد: همه ما وظیفه داریم تحولات انقلاب را به نسل جوان انتقال دهیم و مسایل و ارزش ها و زحمات زیادی که بر اساس این تحولات و ساختار جدید انقلاب کشیده شده است به نسل جدید بفهمانیم و در کنار فربه کردن بار علمی دانش آموزان بار ارزشی و هویتی آنان که از وظایف اصلی ماست پربار نماییم.
نظر شما