به گزارش خبرنگار مهر، دکتر بهزاد سلطانی در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره شکوفایی و نوآوری ، حمایت از کارآفرینان دانش بنیان را از اهداف این صندوق نام برد و افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی موتور محرکی است در راستای تامین مالی پروژه های دانش بنیان، از این رو هر اختراع برای حفظ تداوم پس از ثبت اختراع با مراجعه به این صندوق از تسهیلات آن برخوردار شد.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی عرضه اختراعات را تنها 20 درصد فعالیت مخترعان دانست و اظهار داشت: 80 درصد باقیمانده فعالیت نخبگان شامل مطالعات اقتصادی، تولید محصول، عرضه محصول به بازار و حفظ بازار است که این نیاز به تخصص های خاصی دارد.
وی با اشاره به تصویب بودجه 600 میلیارد تومانی برای صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: بر اساس قانون قرار است میزان بودجه این صندوق به 3 هزار میلیارد تومان برسد که از سوی دولت تامین می شود.
سلطانی با اشاره به نحوه اعطای تسهیلات این صندوق به پروژه های دانش بنیان یادآور شد: بر اساس قانون اختراعات مشمول تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی باید 5 ویژگی داشته باشد که از جمله آن می توان به این اشاره کرد که متقاضیان باید دارای شرکت یا موسسه باشند.
وی داشتن ماهیت تعاونی و خصوصی را از دیگر ویژگی های اعطای این تسهیلات دانست و ادامه داد: بر اساس قانون، شرکت های دانش بنیان دولتی قادر به دریافت تسهیلات این صندوق نیستند.
سلطانی دانش بنیان بودن شرکت ها و موسسات متقاضی را از دیگر ویژگی های اعطای تسهیلات ذکر کرد و اظهار داشت: احراز صلاحیت دانش بنیان بودن شرکت ها از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعیین می شود از این رو ما بدون اجازه کتبی از معاونت علمی اجازه اعطای تسهیلات به مخترعان را نداریم.
رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: از دیگر شرایط آن است که اختراعات باید در حوزه فناوری های برتر باشد علاوه بر آن اختراعات عرضه شده باید دارای ارزش افزوده بالایی باشد.
وی با تاکید بر اینکه سال آینده سال شرکت های دانش بنیان است خاطرنشان کرد: امیدوارم شرکت های دانش بنیانی که تا این مرحله به پیش آمده اند مسیر خود را ادامه دهند تا زمینه توسعه کشور فراهم شود.
نظر شما