۱۹ بهمن ۱۳۹۲، ۱۲:۴۳

طرح جامع ساختمان تدوین می‌شود/ مصرف انرژی در ایران 5 برابر متوسط جهانی

طرح جامع ساختمان تدوین می‌شود/ مصرف انرژی در ایران 5 برابر متوسط جهانی

رئیس مرکز تحقیقات راه و مسکن و شهرسازی با اشاره به تدوین طرح جامع ساختمان، گفت: در حال حاضر میزان شدت مصرف انرژی در ایران حدود 5 برابر بیش از متوسط جهانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد شکرچی‌زاده در کارگاه تخصصی شهرهای جوان، بهینه‌سازی مصرف انرژی اظهار داشت: اهمیت صنعت ساخت و ساز و مسائل مرتبط آن برای همه روشن است اما به نظر می‌رسد باید نقش این صنعت را به عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار کشور بازگو کرد.

وی با بیان اینکه صنعت ساخت و ساز همواره به عنوان یکی از معیارهای توسعه کشورها شناخته می‌شود و اساس پیشرفت و گسترش صنایع دیگر است، گفت: بخش مسکن بیش از 30 درصد حجم اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده و از طرف دیگر مصرف انرژی در واحدهای تجاری و خانگی حدود 40 درصد کل میزان مصرف انرژی کشور است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: ایران پس از روسیه از نظر شدت مصرف انرژی در جایگاه دوم دنیا است و در حال حاضر میزان شدت مصرف انرژی در ایران حدود 5 برابر بیش از متوسط جهانی است.

شکرچی زاده با اشاره به اینکه این مرکز به عنوان پیشرو در امر تحقیقات در خصوص ساخت و ساز کوشیده است تا تحقیقات کاربردی در زمینه توسعه و ارتقای کیفی ساخت و ساز را در کشور با مدنظر قرار دادن اصول توسعه پایدار و بهینه‌سازی مصرف انرژی به انجام برساند، بیان کرد: مرکز توجه ویژه‌ای به اصول توسعه پایدار در صنعت سیمان و بتن دارد و پروژه‌های متعددی را در این خصوص به انجام رسانده است؛ علاوه بر این بخش طراحی محیط و انرژی در این مرکز نیز با هدف بهبود مصرف انرژی در ساختمان‌ها توسعه و تجهیز شده است.

وی افزود: در زمینه طراحی شهری نیز این مرکز در پروژه بین‌المللی شهرهای جوان که 10 کشور جهان در آن مشارکت دارند و از طرف وزارت علوم کشور آلمان حمایت می‌شود همکاری مناسبی دارد که این کارگاه بخشی از نتایج این پروژه است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تصریح کرد: پروژه شهرهای جوان - توسعه بافت شهری با بهینه‌سازی مصرف انرژی در منطقه تهران - کرج یکی از 10 پروژه‌ای است که در کشورهای مختلف در حال توسعه در چارچوب طرح کلی ابرشهرهای آینده در فاصله سالهای 2008 تا 2013 میلادی با حمایت وزارت علوم آلمان با هدف توسعه پایدار تعریف شده، انجام گرفته است.

شکرچی زاده با بیان اینکه این پروژه در ایران با حمایت وزارت راه و شهرسازی و همکاری مرکز و دانشگاه فنی برلین به انجام رسیده است، گفت: همچنین شرکت عمران شهرهای جدید و شرکت عمران شهر جدید هشتگرد به عنوان مخاطبان اصلی دیگر طرف‌های کاری پروژه‌ را شکل دادند.

وی افزود: تأکید اصلی پروژه بر اهداف توسعه پایدار از طریق بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش گازهای گلخانه‌ای در شهرهای جدید است. در این راستا با رویکرد برنامه‌ریزی یکپارچه در یک منطقه شهری، راهکارها و ابداعات فنی نوآورانه، کاهش مصرف انرژی در حوزه‌های مختلف مشتمل بر برنامه‌ریزی شهری،حمل‌ونقل، آب و فاضلاب و انرژی به کار گرفته شده است.

رئیس مرکز تحقیقات راه و مسکن با اشاره به اینکه این مرکز برای آینده نزدیک در نظر دارد سند جامع ساختمان را با اصول مفاهیم توسعه پایدار تدوین کند، اظهار داشت: قطعاً تدوین این سند راهی به سوی طراحی اصولی شهرها و ساختمان‌ها در کشور است و در تدوین این سند لزوم توجه به بهینه‌سازی مصارف انرژی از چرخه تولید تا بهره‌برداری مدنظر قرار می‌گیرد.

شکرچی زاده افزود: طراحی سازه‌ها بر اساس طیف طرح متناسب با شرایط ساختگاه که می‌تواند منجر به حذف هزینه آتی مقاوم‌سازی یا کاهش آن شود و ارائه بخش نقشه طبقه‌بندی نوع خاک بر اساس آیین‌نامه 2800، توجه به اصول معماری بر اساس اقلیم مناطق مختلف کشور و توجه به موقعیت معماری جهت استفاده از انرژی‌های طبیعی باید در تدوین سند جامع سند ساختمان مورد توجه باشد.

کد خبر 2231673

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha