۲۳ بهمن ۱۳۹۲، ۹:۱۰

مهر گزارش می دهد/

ارتقای رفاه عمومی با گازرسانی به شهرها و روستاها/ رشد 54 برابری شبکه‌گذاری گاز طبیعی در استان قزوین

ارتقای رفاه عمومی با گازرسانی به شهرها و روستاها/ رشد 54 برابری شبکه‌گذاری گاز طبیعی در استان قزوین

قزوین- خبرگزاری مهر: گازرسانی به شهرها و روستاها از جمله خدمات عمرانی و زیربنایی است که پس از انقلاب اسلامی زمینه تامین رفاه مردم در همه مناطق و جلوگیری از مهاجرت را فراهم کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر،  از سال 1908 ميلادي که نخستين چاه نفت ايران در مسجد سليمان به نفت رسيد، حجم زيادي از گازهاي همراه به علت بعد مسافت بين منابع توليد و نقاط مصرف و بالا بودن هزينه سرمايه گذاري و پايين بودن مصرف که تنها محدود به مناطق جنوب مي شد، سوخته و به هدر مي رفت.
 
در ايران در ابتدا فقط نفت استخراج مي شد، در حالي که همراه آن مقدار زيادي گاز هم توليد مي شد از 1910 تا دهه 1960 گازهاي توليد شده به همراه نفت عمدتا سوزانده مي شد.

در اوایل  دهه 1990 طي قراردادي در مقابل احداث کارخانه ذوب آهن توسط روسيه در ايران، گازهاي همراه نفت استخراج شده با خط لوله به روسيه منتقل شد. در واقع، به مدت 50 سال اين گازها مي سوخت و استفاده اي از آن نمي شد. اما پس از آن و همزمان با صادرات به روسيه، براي اولين بار، گازهاي توليدي همراه نفت، در شيراز مورد استفاده قرار گرفت و در واقع، کارخانه سيمان شيراز اولين کارخانه اي بود که گازي شد و به تدريج گازکشي به ساير شهرهاي ايران شکل گرفت.

بدين ترتيب، بخشی از گازي که 50 سال مي سوخت و هدر مي رفت، وارد شبکه گاز رساني کشور شد.
 
سیاست انرژی کشور امروزه بر مبنای بهره گیری هرچه بیشتر از منابع گازطبیعی با تکیه بر تلاش متخصصان ایرانی و افزایش سهم گاز در سبد انرژی کشور از طریق  توسعه شبکه داخلی گازرسانی و ارتقا جایگاه ایران در صادرات گاز به بازارهای بین المللی شکل گرفته است تا از این رهگذر صرفه جویی اساسی در مصرف نفت خام و فرآورده های نفتی مایع حاصل شود و در نتیجه درآمدهای صادراتی کشور بصورت چشمگیری افزایش یابد.
 
استان قزوین با توجه به موقعیت جغرافیایی خود مانند پلی پایتخت کشور را به مناطق شمالی و غربی کشور متصل می کند و به دلیل موقعیت مناسب و وجود شهرکهای صنعتی ضمن توسعه کشاورزی یکی از قطبهای خدماتی، صنعتی کشور به شمار می آید.

شهر قزوین در سال 1375 از محدوده سیاسی اداری تهران جدا شد و هم اکنون همراه با شهرهای مجاور به یک استان مستقل متشکل از 25شهر و 875 روستای دارای سکنه با مرکزیت قزوین در آمد که هم اکنون دارای پنج شهرستان قزوین آبیک تاکستان و بویین زهرا  و البرز است.

شرکت گاز استان قزوین فعالیت مستقل خود را از سال 1379 در پنج حوزه شهرستانی استان آغاز کرد.
 
شاید دور نباشد زمانی که پدران ما روزهای سرد خانه های خود را با نفت و مشتقات آن می گذراندند روزهایی که گاهی هنوز هم عده زیادی به دلیل مشکلاتی که بخاری های نفتی به وجود می آورد و حوادث زیادی که در این خصوص به وقوع می پیوست را بیاد دارند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران از آغازین روزهای شکل گیری دولت تلاش مسئولان بر این شد تا با خدمت رسانی به مناطق محروم و توجه به نیازهای رفاهی جامعه گامهای اساسی برداشته شود.
 
با توجه به این که به عنوان دومین کشور دارای ذخایر گازی جهان محسوب می شویم دسترسی مردم کشورمان به استفاده از این نعمت خدادادی و پاک توقعی منطقی و حقی مسلم است که در دوران رژیم طاغوت توجه لازم به آن نشده بود.
 
به منظور تسهیل و سرعت بخشیدن به امکان دسترسی عموم مردم استان و کشور به این نعمت الهی بهره گیری از گاز طبیعی و جایگزینی گاز با سایر حاملهای انرژی یکی از اهداف مهم و استراتژیک در چارچوب سیاست انرژی کشور در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی تعریف شده است.

تا پیش از انقلاب اسلامی، هیچ شهری در استان از تسهیلات گاز طبیعی بهره مند نبود و فقط تعدادی مشترک صنعتی در شهر صنعتی البرز و سیمان آبیک استفاده کننده گاز طبیعی در سطح منطقه بودند اما با توسعه گازرسانی در سالهای پس از پیروزی انقلاب و بویژه طی 1377 تا 1387 تعداد شهرهای برخوردار از این نعمت طبیعی به 21 شهر رسید که این آمار در حال حاضر به 22 شهر رسیده است.
 
پیشرفت تکنولوژی و بالا رفتن سطح رفاه زندگی مردم اما انتظار مردم حتی در روستاها را نیز برای برخورداری از نعمت گاز بیشتر کرد و عده زیادی هر ساله از سراسر استان تقاضای اتصال به شبکه گاز رسانی را دارند.
 
در خصوص گازرسانی به روستا نیز قبل از انقلاب هیچ یک از روستاهای استان از نعمت گاز برخوردار نبود اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد 247 روستا دارای شبکه گاز شده و عملیات اجرایی گازرسانی به 68 روستا نیز در حال اجراست.

فتحعلی نجفی مدیرعامل شرکت گاز استان در این خصوص به خبرنگار مهر اظهارداشت: شبکه گذاری گاز طبیعی در استان نیز تا قبل از انقلاب حدود 91 کیلومتر در بخش صنعتی بوده است که در حال حاضر به 4805 کیلومتر افزایش یافته و 53 برابر شده است.
 
وی بیان کرد: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ گونه انشعاب گاز در سطح استان نصب نشده بود و در پایان آذر ماه 1392 تعداد اشعابات به 160 هزار و 200 انشعاب افزایش یافته است.

این مسئول گفت: تعداد مشترکین گاز نیز در سال 1357 یعنی پایان دوران رژیم پهلوی، تنها 55 مشترک صنعتی و عمده بوده است اما در حال حاضر ضمن اینکه تعداد مشترکین صنعتی و عمده به دو هزار و 552 مورد رسیده و تعداد مشترکین استان نیز به  316 هزار و 188 مشترک افزایش پیدا کرده  که بدین ترتیب تعداد مشترکین گاز طبیعی نیز از سال 1357 تا دی ماه1293 حدود 5750 برابر شده است.
 
به گفته نجفی با همه این موفقیت ها شرکت گاز استان قزوین به مناسبت دهه فجر نیز برنامه های مختلفی را در دستور کار خود قرار داد که گازرسانی به 18 روستا نیز از مهم ترین آنها بود.

مدیرعامل شرکت گاز استان افزود: از مهمترین پروژه های افتتاح شده در سالجاری می توان به گازرسانی به تعداد 18 روستا( 10 روستا شهرستان قزوین ، 2 روستا شهرستان آبیک، 3 روستا شهرستان تاکستان و 3 روستا شهرستان بوئین زهرا ) و 88 واحد صنعتی عمده سطح استان با هزینه 152 میلیارد و 200 میلیون ریال اشاره کرد.

وی بیان کرد: از مهمترین پروژه هایی که در برنامه شروع عملیات اجرایی این شرکت قرار دارد می توان به 2 پروژه خط انتقال و تغذیه شهرک صنعتی خرمدشت و امتداد آن تا شهر آبگرم و فاز دوم و ادامه فاز اول خط انتقال الموت و دو پروژه ساختمان اداری به ( ساختمان اداره گاز شهر آلگرم و اداره گاز شهرستان آوج ) اشاره کرد.

نجفی تصریح کرد: خط انتقال شهرک صنعتی خرمدشت و امتداد آن تا شهر آبگرم از دیگر کارهای دردست اقدام است که با اجرای خط انتقال گاز شهرک صنعتی سه هزار هکتاری خرمدشت که بزرگترین شهرک صنعتی در حال احداث کشور است امکان تهیه زیرساخت ها جهت توسعه صنعتی استان و به تبع آن افزایش اشتغالزایی فراهم خواهد شد و با امتداد آن به صورت خط تغذیه تا شهر آبگرم ضمن تامین گاز مطمئن شهر آبگرم در مراحل بعدی امکان تامین گاز به تعداد 42 روستای شهرستان آوج و تاکستان با تعداد بیش از 3500 خانوار فراهم خواهد شد.
 
این مسئول یادآورشد: هزینه کل اجرای پروژه های یاد شده بیش از 100 میلیارد تومان است که با اجرای پروژه های یاد شده تعداد 2400 خانوار از گاز طبیعی برخوردار خواهند شد.

گازرسانی از جمله خدمات زیربنایی است که زمینه اسکان توام با آرامش و امنیت و رفاه روستائیان را فراهم کرده و از مهاجرت آنها به شهرها جلوگیری کرده است.

گزارش: مریم کشاورز

کد خبر 2234581

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha