"دكتر علي رفيعي" كارگردان سينما و تئاتر، ضمن بيان اين مطلب در گفت وگو با خبرنگار سينمايي "مهر"، در مورد تدوين منشور اخلاقي سينما گفت : درمورد جهاني شدن سينماي ايران و حضور گسترده فيلم هاي ايراني در سطح دنيا دولت كمتر مسئوليت برعهده دارد. جهاني شدن سينماي ايران به دست خود هنرمندان است و دولت ميتواند بسترهاي اوليه را در اين خصوص مهيا كند. هنرمندان ميتوانند با پرداختن به موضوعات جهان شمول و تعالي بخشيدن به فيلمنامه نويسي، آثار سينمايي و ارتقاء سطح بازيگري و كارگرداني هاي در سطح استاندارد به اين جهاني شدن نزديك شوند .
كارگردان "عروسي خون " تصريح كرد : يكي از مشكلات اساسي و مهم سينمايي ما در حال حاضر مسئله فيلمنامه است. بايد با تشكيل كلاسهاي آموزشي و استفاده از فيلمنامه نويسان مجرب در آموزش استعدادهاي خلاق و با استعداد نيروهاي جواني را براي آينده سينماي ايران مهيا كرد و دولت جديد بايد بسترهاي تحقق اين امر را ايجاد كند .
وي تاكيد: در اين ميان سازمانهاي دولتي نظير خانه سينما مي توانند با توجه به جايگاه تخصصي شان و نگاه كارشناسانه اي كه در حيطه هنر دارند، نقشي ملموس و تاثير گذار ايفاء كنند .
كارگردان "ماهي ها عاشق مي شوند " در مورد بحث هدايت و نظارت و نظارت بخش دولتي بر سينما گفت : هدايت و حمايت را مي فهمم، ولي درك واژه "نظارت" كمي برايم دشوار است. نظارت يك جور سلطه است. دولت بايد توجه اش در بخش هدايت و حمايت متمركز باشد. نظارت به نوعي سايه ترس آوري را در ذهن متبادر مي كند و دولت بايد در كنار هنرمندان قرار بگيرد. وقتي كه جنبه نظارت مطرح مي شود دولت رو به روي هنرمند قرار مي گيرد و اين قضيه نه به نفع دولت است و نه يه نفع سينما و هنرمندان است.
نظر شما