علي آهون منش در حاشيه همايش چهار روزه "علوم خاك ايران ، فرسايش و رسوب" در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري مهر در كرج اظهار داشت : طرح هاي تحقيقاتي اجرا شده در اين بخش به تقويت و حفظ خاك توجه داشته اند و تاكنون روند اجرايي اين طرح ها مثبت بوده است .
معاون وزير جهاد كشاورزي بهره وري بهينه و رسيدن به توليد بالاتر در زمينه زراعي و باغي بدون تخريب محيط زيست را از جمله اهداف عمده اجراي طرح هاي اجرا شده در بخش كشاورزي دانست و افزود : ابداع شيوه هاي نوين و بهره گيري از فن آوري روز دنيا مي تواند با تقويت خاك و جلوگيري از فرسايش آن زمينه حفظ بخشي از محيط زيست را فراهم كند .
رئيس سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي با برشمردن دلايل فرسايش خاك گفت : اين مسئله علاوه بر نابودي كشاورزي و كاهش باروري مزارع و باغها منجر به وقوع سيل ، قحطي و افزايش مهاجرت روستائيان به شهرها مي شود .
وي اقدامات انجام شده براي حفظ خاك در ايران را كافي ندانست و تصريح كرد : حفظ خاك نيازمند بودجه و طرح است و نيروي انساني كارآمد نيز مي خواهد كه در همين راستا حمايت از تشكلهاي غير دولتي و ايجاد شرايط لازم براي فعاليت آنان راهكار مناسبي است .
دبير همايش علوم خاك ايران ، فرسايش و رسوب نيز گفت : از يك هزار و 300 مقاله رسيده به دبيرخانه همايش 652 مقاله مربوط به علوم خاك و 173 مقاله در زمينه فرسايش رسوب مورد پذيرش واقع شده اند كه در اين همايش ارائه مي شوند.
"ضياءالدين شعاعي" افزود : اين مقالات در بخشهاي اصلي و جنبي در قالب سخنراني ، پوستر و فيلم در مدت همايش ارائه مي شوند.
گفتني است ، همايش چهار روزه علوم خاك ايران ، فرسايش و رسوب با حضور يك هزار و 200 تن از استادان ، محققان ، كارشناسان و دانشجويان علوم خاك و آبخيز داري كشور در مؤسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر كرج در حال برگزاري است .
نظر شما