به گزارش خبرنگار مهر، ایجاد زیرساختهای مورد نیاز از جمله مدیریت بحران قوی در منطقه نیاز ضروری است و فراهم نبودن زیرساختهای لازم و نبود امکانات و تجهیزات مناسب سبب شد تا رویای شیرین برف به خاطره ای بد برای اهالی مازندران تبدیل شود و خسارتهای کلانی بر بخش های مختلف استان برجای گذارد.
تخریب و آسیب هفت هزار واحد مسکونی، خسارت 880 میلیارد تومانی بخش کشاورزی و تخریب باغات و مزارع، از بین بردن انبارها و سیلوهای نگهداری مرکبات، آسیب به واحدهای بزرگ تولیدی از جمله خسارتهای بحران اخیر برف مازندران است که ضعف زیرساختها سبب ایجاد این حادثه مخرب شده است.
با گذشت حدود دو هفته از بحران اخیر برف مازندران، برنامه ریزی برای جبران خسارت، حمایت اصولی از آسیب دیدگان، ایجاد مدیریت بحران در غرب استان و تامین امکانان مورد نیاز از جمله ضرورتهایی است که تکرار وقوع حوادثی از این دست را تقلیل می دهد.
دبیر مجمع نمایندگان مازندران با اشاره به بحران برف غرب استان گفت: ما هم می دانیم که دولت نمی تواند تمامی خسارات را پرداخت کند اما با مدیریت صحیح می توان بیشتر خسارت را جبران کرد.
قاسم احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: خسارت را هنوز بطور کامل نمی توان برآورد دقیق کرد و بعد از برآورد دقیق می توانیم بگوییم که به چه میزان در زمینه های مختلف آسیب دیدیم و بخش کشاورزی بالاترین میزان خسارت را داشته و برآورد اولیه آن 840 میلیارد تومان بوده است.
احمدی ضمن قدر دانی از حضور همه کسانی که در این بحران به کمک مردم غرب مازندران آمده بودند ، اظهار داشت : بسیاری از ماشین آلات و تجهیزاتی که از شهرهای هم جوار به منطقه اعزام شده بودند، تعمیراتی بودند و در شرایط بحران باید آماده ترین تجهیزات بکار گیری شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: برخی سازمان های بیمه گر این روزها باعث دغدغه مردم آسیب دیده شده اند زیرا بهانه می گیرند که برف در ردیف شاخصه های قرارداد بیمه نیست که بهتر است دست از این بهانه جویی ها بردارند و به تعهدات خود عمل کنند.
ایجاد مدیریت بحران در غرب مازندران ضروری است
نماینده مردم شهرستان های چالوس ، نوشهر و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار اختصاص هرچه سریع تر 15 میلیارد تومان تنخواه تصویب شده به غرب مازندران از سوی استانداری شد و به نیاز غرب مازندران به مدیرت بحران تاکید کرد و گفت: تجهیزات مورد نیاز برای این منطقه باید خریداری شود.
همچنین نماینده مردم شهرستان های تنکابن ، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه 12 تن از نماینده های مازندرانی با تنظیم نامه ای از دولت خواستند تا به مشکل مردم غرب مازندران توجه جدی شود، خواهان اتخاذ تدابیر مناسب برای رفع مشکلات منطقه شد.
شمس الله شریعت نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در کمیسیون کشاورزی نیز 23 نماینده در جهت حمایت از بخش کشاورزی به رئیس مجلس و ریاست جمهور مکاتبه داشتند و همچنین 212 نماینده نیز در جهت مساعدت به مردم غرب مازندران از سوی دولت حمایت خود را اعلام کردند.
نابودی باغات
وی اضافه کرد: خسارت به باغات و بخش کشاورزی و میزان دقیق آن در فصل بهار مشخص می شود زیرا بیشتر باغات بطور کل نابود شدند.
شریعت نژاد ضمن قدر دانی از پیمانکاران بومی که بدون مزد ومنت وارد عرصه شدند گفت: مدیران بانک ها لحظه ای خودشان را جای مردم بگذارند و به آنان سخت نگیرند زیرا اگر مردم و تولید کنندگان نباشند بانک ها نیز نمی توانند نقدینگی خود را تامین کنند.
معاون عمرانی استاندار مازندران با عنوان اینکه، از دومین روز بارش برف عملیات ادامه دار ما بر اساس آماده باشی که برای مدیران اجرایی مرتبط زدیم ، آغاز شد و با تمامی تجهیزات استان در منطقه حضور پیدا کردیم، گفت: ارائه گزارش روزانه استاندار مازندران باعث شد تا دو وزیر و معاون اول رئیس جمهور در منطقه در همان هفته اول حضور پیدا کرده و پس از آن با جلسه ای که تشکیل شد ، موانع و مشکلات بررسی شده و به رئیس جمهور گزارش داده شد.
علی نبیان ضمن قدردانی از حضور تمامی ارگانها ، سپاه ، نیروی انتظامی و شرکت خصوصی اضافه کرد: ما با تمام بضاعت استان در غرب حضور پیدا کردیم و 200 دستگاه سبک و سنگین را نیز به غرب مازندران اعزام کردیم.
ایجاد راهدارخانه مجهز در غرب مازندران
معاون عمرانی استاندار ایجاد یک راهدار خانه مناسب و مجهز را در غرب مازندران ضروری دانست و گفت: این راهدار خانه راهی برای برون رفت از اینگونه حوادث خواهد بود.
این مقام مسبول در ادامه اظهار داشت: بعد از اینکه از بحران خارج شدیم ، تمامی دستگاههای اجرایی را جهت برآورد اولیه خسارت به منطقه اعزام کردیم و همچنین مکاتباتی نیز با دکتر نوبخت داشتیم تا بتوانیم اعتبارات مورد نیاز را با نگاه ویژه دولت تامین کنیم.
به گزارش مهر، بارش سنگین برف از 12 بهمن ماه سالجاری در استان مازندران، سبب ایجاد خسارتهای سنگین در استان شده است و به بخش های زیربنایی، راه و شهرسازی، ابنیه، تاسیسات، برق و .. خسارت جدی زد.
نظر شما