۱۸ شهریور ۱۳۸۲، ۱۳:۰۹

فردا در تاريخ

فردا در تاريخ

خبرگزاري "مهر": فردا چهار شنبه نوزدهم شهريور ماه سال 1382 هجري شمسي ،مقارن است با سيزدهم رجب المرجب سال 1424 هجري قمري و برابر است با دهم سپتامبر سال 2003 ميلادي.

تولد حضرت امير المومنين امام علي ع :
ولادت با سعادت امير المومنين ، يعسوب الدين ، امام المتقين ،  امام علي ابن ابي طالب ع بر شيعيان حضرتش تبريك و تهنيت باد .  


اميرالمومنين على ع ، چهارمين پسر ابوطالب، در حدود سى سال پس از واقعه فيل و بيست و سه سال پيش از هجرت در مكه معظمه، از مادرى بزرگوار ، به نام فاطمه، دختر اسد بن هشام بن عبدمناف ، روز جمعه سيزده رجب در كعبه به دنيا آمد.ايشان  تا شش سالگى در خانه پدرش ابوطالب بودندو مدت هفت سال نيز در خانه پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله وسلم)، - در آن مكتب كمال و فضيلت-  تربيت شدند. على(ع )نخستين مردى بود كه به پيامبر ص  گرويد و آمادگى خود را براى يارى و همراهى پيامبراكرم ص در تمام مواضع زندگي  اعلام كرد.پيامبر اكرم(ص ) پس از اين وقايع بود كه فرمودند  :اين على، برادر و وصى و وارث و جانشين من در ميان شما پس از من است .


بعد از سيزده سال دعوت رسول خدا(ص ) در مكه، مقدمات هجرت آن حضرت به مدينه فراهم شد.در شب هجرت پيامبر اكرم( ص ) ، على(ع )در بستر رسول خدابه جاي ايشان خوابيد و آن شب كه اول ربيع الاول سال چهاردهم بعثت بود، ليلة المبيت ناميده شد و بر اساس روايات در همين شب آيه اى درباره على(ع )نازل گشت .آن حضرت در سال دوم هجرت  با فاطمه زهرا(س) ازدواج كرد.ايشان در طول عمر پر بر كشان در غزوات و سريات بسياري شركت كردند و در تمامي اين غزوات شمشير برنده اسلام و عطوفت  بخشنده نبوي و تجسم رافت و شجاعت اسلامي  بودند .در سال دهم هجرت، در پنجم ذىالقعده، پيامبر اكرم(ص )، على(ع) را به يمن فرستاد تا مردم را به اسلام دعوت كند، و بر اثر دعوت وى بسيارى از مردم به دين مبين اسلام درآمدند.در همين سال بود كه قضيه غدير خم پيش آمد . رسول خدا(ص) در آن روز ضمن معرفى اميرالمومنين به عنوان جانشين خود، فرمود: هر كه را من مولا وآقاي اويم، اين على هم مولا و آقاي اوست. اين حديث را 110 نفر صحابى و 84 نفر از تابعين و 360 نفر از دانشمندان اهل تسنن  از قرن دوم تا قرن سيزدهم هجرى روايت كرده اند.


ايشان پس از بيست و پنج سال سكوت و خانه نشيني ، در دوران حكومت پنج ساله شان دست به اصلاحات كلاني در جامعه آن روزگار زدند اما در همين زمان عواملى دست به دست هم داد و مانع اصلاحات و عدالتى كه على(عليه السلام) مي خواست شد.در اين مدّت، وقتِ اميرالمؤمنين بيشتر صرف خنثى كردن توطئه ها و مبارزه با ناكثين( پيمان شكنانى چون طلحه و زبير) و قاسطين( ستمگران و زورگويانى چون معاويه و پيروانش) و مارقين( خارج شوندگان از اطاعت على(عليه السلام) چون خوارج نهروان)، گرديد.اميرالمؤمنين(ع ) در تمام دوران عمر 63 ساله خود، در حدّ اعلاى پاكى و تقوا، درستى، ايمان و اخلاص، زندگى كرد و جز خدا هدفى نداشت .ايشان  تمام عمرپر بركتشان را با طهارت و تقوا سپرى كرد و  آراسته به تقوا خدا را ملاقات نمود. امام المتقين  در خانه خدا به دنيا آمد و در خانه خدا هم از دنيا رفت.  شهادت آن حضرت در شب 21 رمضان سال چهلم هجرى اتفاق افتاد.

آغاز ايام البيض:


عبادت و انجام اعمال حسنه به ويژه برپايي سنت حسنه اعتكاف در روز هاي  سيزدهم تا پانزدهم رجب المرجب به عنوان ايام البيض مورد سفارش و تاكيد ائمه هدي قرار گرفته  است . در اين سه روز مردم مومن كشور مان با حضور در مساجد جامع شهر هاي مختلف كشور ضمن روزه داري ، به دعا و نياش طي سه روز مي پردازند .

در گذشت آيت الله طالقاني :


 آيت الله سيد محمود    طالقاني ملقب به ابوذر زمان در سال 1282 ه ش در دهستان گليرد از توابع طالقان ديده به جهان گشود . پدر بزرگوارش ابوالحسن طالقاني از عالمان ديني دوران خود به شمار مي رفت و بد ين لحاظ فرزند خود را براي تحصيل علوم ديني به  قم فرستاد  . سيد محمود تاسن 28 سالگي به تحصيلا ت خود در علوم اسلامي در مدارس رضويه و فيضيه قم ادامه داد و پس از آن در مدرسه سپهسالار (  شهيد مطهري كنوني )  شروع به تدريس كرد . او در سال 1318 براي نخستين بار به جهت اعتراض رسمي به حكومت به جهت هنتك حرمت اسلام به زندان محكوم  شد  وي اما پس از رهايي از زندان تحصيل و تدريس خود را ادامه داد و در سال هاي سي و سي و يك به اردن و مصر مسافرت كرد . آيت الله طالقاني در مبارزات ملي شدن نفت فعالانه حضور داشت و فرداي 28 مرداد 1332 به جرم پنهان كردن نواب صفوي رهبر فداييان اسلام ؛ در خانه اش دستگيرشد  و به زندان افتاد . او پس از هربار كه به زندان مي افتاد عزم خود را بيشتر جزم مي كرد و به مبارزه عليه رژيم ستمشاهي به شكل جدي تري مي نگريست تا اينكه پس از چند دوره زندان سرانجام در سال 1356 به ده سال زندان محكوم ولي در اثر اعتراضات مردمي در هشتم آبان 1357 از زندان آزاد شد . پس از پيروزي انقلاب اسلامي هم در پنجم مرداد 1358 به فرمان امام خميني ره نخستين نماز جمعه را در دانشگاه تهران اقامه كرد .


آن عالم رباني  سرانجام در چنين  روزي  در سال 1358 دار فاني را وداع گفت . آيت الله طالقاني در طول حيات پبر بركت خويش آثار گرانبهايي نيز از خود به جاي نهاد كه از ميان آنها مي توان به تفسير پرتوي از قرآن در 5 جلد ، اسلام و مالكيت  ، آ ينده بشريت ، تفسير سوره يوسف ، جهاد و شهادت ، مرجعيت و روحانيت و شرح نهج البلاغه اشاره كرد .

تولد سر جان سوان :
سوان معمار برجسته انگليسي در چنين روزي در سال 1753 ميلادي به دنيا آمد . موزه سوان، عنوان مهمترين اثر معماري اوست .
تولد فرانز ورفل :
ورفل نويسنده استراليايي در چنين روزي در سال 1890 ميلادي ديده به جهان گشود . چهل روز موزا دوگ، عنوان مهمترين اثر داستاني اوست .

کد خبر 22364

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha