سید محمد مجابی در حاشیه رونمایی از اطلس خلیج فارس با رویکرد انرژی که توسط پژوهشگاه مواد و انرژی تدوین شده بود در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اهمیت تدوین این اطلس گفت: با توجه به اهمیت فوق العاده منطقه خلیج فارس به عنوان گهواره تمدن، سازمان اسکان بشر سازمان ملل متحد میزی را برای این موضوع اختصاص و تدوین اطلس خلیج فارس را مورد حمایت قرار داد.
وی ادامه داد: اطلس خلیج فارس به توصیف علمی کلیه پتانسیل ها و امکانات منطقه می پردازد و با رویکرد همگرایی و حرکت به سمت توسعه پایدار و متوازن و رفع مشکلات منطقه توسط پژوهشگران تدوین شده است.
رئیس اطلس خلیج فارس با بیان اینکه شمارگان اول این اطلس در مقر سازمان اسکان بشر سازمان ملل متحد رونمایی شده است، اظهار داشت: در شمارگان اول این اطلس به معماری و سکونتگاه های شهری پرداخته شده و شمارگان دوم آن در سه بخش به انرژی، محیط زیست و منظر شهری پرداخته است.
مجابی تصریح کرد: بخش انرژی شمارگان دوم اطلس خلیج فارس به همت پژوهشگاه مواد و انرژی با 17 مقاله علمی تایید شده توسط محققان داخلی و خارجی تدوین شده است و بخش محیط زیست آن نیز با همکاری سازمان محیط زیست کشور در دست تهیه می باشد.
وی در پایان اعلام کرد: تدوین بخش منظر شهری نیز از سوی دستگاه های مرتبط، شهرداری ها و وزارت راه و شهرسازی دنبال خواهد شد.
اطلس انرژی معطوف به کل منطقه خلیج فارس
همچنین علی اصغر توفیق رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی و معاون پژوهشی وزرات صنعت، معدن و تجارت در حاشیه رونمایی از این اطلس در گفتگو با خبرنگار مهر از امکان شرکت مقالات ایرانی در حوزه توسعه پایدار شهری در مسابقه جایزه بزرگ سازمان اسکان بشر ملل متحد خبر داد و اعلام کرد: تمامی دانشگاهها و مراکز علمی که در این حوزه فعالیت داشته اند می توانند تا پایان اسفند ماه جاری مقالات خود را ارائه دهند.
وی ادامه داد: مقالات پس از داوری به مرحله بین المللی ارسال خواهد شد و علاوهبر جایزه نقدی 30 هزار دلاری امکان فرصتهای مطالعاتی برای محققان نیز فراهم می شود.
رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی در خصوص اطلس تدوین شده خلیج فارس با رویکرد انرژی توسط پژوهشگاه مواد و انرژی گفت: در این اطلس بحث انرژی تنها به بخش شمالی منطقه خلیج فارس معطوف نشده و کل منطقه را در بر داشته است.
توفیق اظهار داشت: برای تهیه این اطلس فراخوانی عمومی به تمامی دانشمندان و محققان داخلی و خارجی مستقل داده شده و خوشبختانه هم اکنون این اطلس به عنوان اسناد قابل رفرنس در مجامع بین المللی مطرح است.
وی با بیان اینکه در تدوین اطلس خلیج فارس با رویکرد انرژی 17 مقاله علمی ارائه شده است، اعلام کرد: برآورد ذخایر انرژی های فسیلی در منطقه خلیج فارس، روند قیمت گذاری نفت در منطقه خلیج فارس، بررسی وضعیت انرژی الکتریکی و هسته ای در خلیج فارس، پتانسیل استفاده از انرژی خورشیدی، باد امواج و جذر و مد و زمین گرمایی در منطقه خلیج فارس و ... از جمله این مقالات بوده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، اطلس جامع خلج فارس با رویکرد انرژی توسط پژوهشگاه مواد و انرژی ظهر امروز با حضور علی اصغر توفیق رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی و معاون پژوهشی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سید محمد مجابی رئیس اطلس خلیج فارس و جمعی از استاید دانشگاه و محققان این حوزه در سالن کنفرانس وزارت صنعت معدن و تجارت رونمایی شد.
نظر شما