به گزارش خبرنگار مهر، سید مجید موسوی صبح شنبه در جلسه کارگروه تخصصی خشکسالی، سرما زدگی و مخاطرات بخش کشاورزی با موضوع خشکسالی و با دستور کار بررسی وضعیت بیمه محصولات کشاورزی، وضعیت آب و هوایی سال زراعی و گزارش روسای کار گروه های فرعی در سالن جلسات شهید شاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بر ارائه برنامهها، پروژهها، سیاستها و راهکارهای پیشنهادی و اجرائی برای خشکسالی سال جاری حداکثر ظرف مدت ده روز به ستاد تاکید کرد.
وی گفت: کارگروه تخصصی نیز در جلسه ستاد استانی حداکثر تا دهم اسفند ماه مصوبات را برای اتخاذ تدابیر و تصمیمات لازم به مراجع ذیصلاح استان ارائه خواهد کرد.
موسوی با توجه به حادث شدن خشکسالی بر اساس گزارش هواشناسی در استان سمنان، خواستار مساعدت همه اعضاء و دستگاههای وابسته بخش کشاورزی و استفاده از همه امکانات برای کمک به عشایر استان شد.
ضرورت توجه جدی به بیمه دامها
مدیر کل مدیریت بحران استان سمنان نیز در این نشست خواستار توجه جدی به بیمه دام ها به ویژه در زمان بروز خسارت شد.
احمد طاهری افزود: اهتمام ویژه به آمار خسارت وارده خصوصا در مواردی که تحت پوشش نیستند، ارائه طرح های پیشنهادی خشکسالی با ارائه مطالعات لازم و جنبه پیشگیرانه، خروجی آمار یکسان هواشناسی استانی و کشوری در مورد استان برای جلوگیری از تبعات بعدی و برخوداری از منابع لازم باید مدنظر باشد.
60 هزار راس دام استان سمنان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
مدیر گروه خدمات بیمه ای استان سمنان نیز در این نشست با ارائه گزارش از وضعیت بیمه کشاورزی گفت: در سال زراعی جاری 20 هزار و 433 هکتار زراعت گندم و جو و چهار هزار و 600 هکتار از باغ ها تحت پوشش بیمه قرار گرفته است که بیمه باغ ها تا پایان بهمن ماه و بیمه مراتع تا پایان اسفند و دام ها تا پایان سال زراعی جاری مهلت دارند.
محمدرضا کرمالدین افزود: همچنین تاکنون 60 هزار راس دام تحت پوشش بیمه قرار گرفته و پیش بینی می شود این آمار به حدود 200 هزار راس برسد.
استان سمنان دچار خشکسالی شدید است
غلام رضا حسنی غربا مدیر کل هواشناسی استان سمنان نیز در این نشست با بیان اینکه میزان بارندگی استان در سال زراعی جاری حدود 25 میلیمتر بوده است گفت: از نظر میزان حجمی 50.30 میلیمتر و از لحاظ درصدی 66.8 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است و از این لحاظ استان سمنان دچار خشکسالی شدید است.
در این جلسه از سوی سایر اعضا به مواردی از جمله، جدی گرفتن مباحث در کارگروههای فرعی، مد نظر قرار گرفتن بیمه اجباری و فراگیر دام ها، فعال شدن ستاد بیمه شهرستان ها برای برآورد خسارت، مد نظر بودن خشکسالی در مزارع دارای چاه آب، راه اندازی یک واحد کلینیک خصوصی دامپزشکی در میامی مورد تاکید قرار گرفت.
در پیش بودن یخبندان بهاره تا اوایل اردیبهشت و اندیشیدن تمهیدات لازم، ارائه توصیه های کشاورزی از سوی کارشناس هواشناسی در اخبار و لحاظ کردن نظرات کارشناسان کمیته ویژه، برآورد ریز خسارات به صورت شهرستانی، اندیشیدن تمهیدات لازم برای تامین علوفه دام عشایر، پیش بینی یک دوره آموزشی مدیریت خشکسالی از سوی مجتمع آموزش استان و تخصیص کامل اعتبارات مربوط به کمک و امداد رسانی به عشایر از دیگر مواردی که در این نشسب به آنها اشاره شد.
نظر شما