به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به گزارش کمیسیون تلفیق که هفته گذشته با حضور 14 نفر از اعضای شورای شهر و 6 رییس کمیسیون مربوطه برگزار شده اظهار داشت: رقم پیشنهادی شهرداری بر اساس برنامه 5 ساله ای که خودشان ارائه داده بودند 15 هزار و 198 میلیارد تومان بود اما کمیسیون تلفیق بعد از دو ساعت بررسی به رقم 15 هزار و 845 میلیارد تومان رسید.
علیرضا دبیر در ادامه تاکید کرد: برنامه 5 ساله عملیاتی دوم که به تصویب شورای شهر رسیده در شش حوزه ماموریتی تعریف شده و بر این اساس شهرداری هم بودجه سال 93 را هم بر مبنای این حوزه های ماموریتی برای شورا ارسال کرده است.
دنیامالی با اشاره به اینکه در جلسه امروز مهم ترین بخش تصویب بودجه 93 در حال بررسی است عنوان کرد: بعد از رفت و برگشت های زیاد کمیسیون تلفیق به این نتیجه رسید که این رقم را تصویب کند اما موضوع تبصره ها که به پیوست بودجه نیامده است نیز مهم است که بررسی شود.
وی در ادامه افزود: حدود هزار و 300 میلیارد تومان هم در تبصره ها دیده شده و اعضای شورا نباید اهمیت تبصره ها را فراموش کنند. در تبصره ها اشاره شده این رقم باید از محل افزایش درآمد شهرداری تامین شود. این موضوع باعث اختلاف در خروجی درآمدها و هزینه ها می شود.
رییس کمیسیون عمران با تاکید بر اینکه تبصره ها تا جای امکان باید وارد بودجه شود اضافه کرد: به عنوان مثال در سال 92 حدود 70 میلیارد تومان برای جمع اوری آبهای سطحی تصوبب شده بود اما عملکرد ریالی نشان می دهد 5 میلیارد تومان تخصیص داده شده. بررسی کدها نشان می دهد بودجه شهرداری از محل درامدها وارد تبصره ها می شود. حوزه برنامه ریزی و مالی اداری باید به یک وحدت رویه برسند که ما مطمئن شویم مصوبات شورا اجرا می شود.
احمد مسجد جامعی نیز در توضیح اظهارات دنیامالی گفت: پیشنهاد این است درآمدهایی که در تبصره ها وجود دارد به سقف اعتبارات اضافه شود.
در ادامه احمد حکیمی پور طی تذکری به عدم حضور شهردار تهران در جریان بررسی لایحه بودجه اشاره کرد و افزود: بر اساس ماده 26 قانون شهرداری، شهردار تهران موظف است به محض پیشنهاد بودجه حداقل هفته ای سه روز تقاضای جلسه از شورای شهر داشته باشد و در جلسات هم حضور پیدا کند. بنابراین ما نمی توانیم بودجه را بدون حضور شهردار تصویب کنیم.
طلایی نیز در ادامه تصریح کرد: درسالهای قبل در موضوع بودجه مشکلی برای تحقق درآمدهای پیش بینی شده داشتیم. بنابراین در بودجه امسال باید توجه شود که منابع درآمدی که محقق شدن آن قطعی نیست را در درآمدها پیش بینی نکنیم.
وی افزود: دو سرفصل جریمه کمیسیون ماده 100 و درآمد حاصل از تغییر کاربری ها نسبت به سال قبل تعدیلی بوده اما این منابع درآمدی باید باز هم محدودتر شود. تا به سمت درآمدهای پایدار حرکت کنیم.
دوستی در پاسخ به تذکر حکیمی پور اظهار داشت: اگر آقای قالیباف در موقع ارائه بودجه بیاید فکر نمی کنم ضرورت داشته باشد در تمام جلسات حضور داشته باشند.
وی افزود: ما در شورا یک تبصره آوردیم و شهرداری را مکلف کردیم هر سه ماه یکبار گزارش اقدامات بودجه غیر نقدی را بدهد. الان 6 ماه از سال گذشته و هنوز شهرداری گزارشی ارائه نداده است. الان باید در بودجه سال آینده 7 هزار و 900 میلیارد تومان مجوز تهاتر به شهرداری بدهیم. آقای صلاحی ما از شما پیوست می خواهیم برای 8 هزار میلیارد تومان غیر نقدی. شما چطور می خواهید این مبلغ را محقق کنید؟
اقبال شاکری در ادامه مرحله بررسی بودجه اظهار داشت: در احکام برنامه 5 ساله تعهداتی ایجاد شده بود از جمله افزایش 10 درصدی درآمدهای پایدار. اتفاقاتی می افتد که مقداری بودجه مصوب را متزلزل می کند و آن بدهی شهرداری است. افزایش بدهی های شهرداری نشان می دهد ما نباید تعهدات جدید برای سال 93 ایجاد کنیم.
مجتبی شاکری نیز در ادامه گفت: من از زحمات آقای دبیر تشکر می کنم اما سوالم این است که آیا تذکر قانونی آقای حکیمی پور وارد هست یا نه؟ از سوی دیگر رقمی که دوستان درباره 15 هزار و 800 تا می گویند برای ما به نظر می رسد این رقم واقعی نیست. درآمدهای ناشی از فروش خدماتی که در بخش فرهنگی در فرهنگسراها و سرای محلات وجود دارد در این لایحه نیست. بودجه 93 بر اساس پیش نویس برنامه 5 ساله ای است که شهرداری تنظیم کرده است نه آن چیزی که شورا مصوب کرده است.
دنیامالی نیز با تاکید بر نکته ای که به آن رسیدگی نشده تاکید کرد: درآمدها با لحاظ تبصره ها بسته نمی شود. اول باید تبصره ها را تصویب کنیم. از نظر من فروش سهم شهرداری به شرکایش باید به صورت نقدی انجام شود. پیشنهاد من این است فروش قدرسهم شهرداری به صورت غیر نقد در تبصره ها حذف شود و صرفا نقدی انجام شود.
سرخو نیز با اشاره به بندهای تبصره 27 گفت: طبق آن بندها شهرداری می تواند هزار میلیارد تومان اضافه بر درآمدها کسب درآمد داشته باشد. یعنی این حساسیتی که برای محدود کردن درآمدها وجود دارد با این تبصره گشایش می شود بدون اینکه شورا کنترلی روی این میزان از افزایش درآمد داشته باشد.
صلاحی در پاسخ به اظهارات اعضای شورا توضیح داد: همه ساله شورا بودجه پیشنهادی شهرداری را 15 تا 20 درصد کاهش می داد. ما برای اینکه بودجه بدون متمم باشد برای سال اول برنامه 15 هزار میلیارد و برای بودجه 5 ساله نیز 97 هزار میلیارد به شورا پیشنهاد دادیم. اما شورا بودجه 5 ساله را 5 هزار میلیارد افزایش داد.
وی افزود: ما تاکید داشتیم بودجه سال 93 زیاد نشود و رقم اضافه شده به بودجه از سال دوم در بودجه های سالیانه اعمال شود.
پورزرندی در تکمیل اظهارات صلاحی بیان داشت: در تبصره ها بیشتر موضوع فاینانس مطرح شده است. چرا که ما نمی دانیم فاینانس چه زمانی می رسد و چه زمانی ثبت می شود. ما شهرداری را برای فاینانس مکلف می کنیم و بعد از اینکه دریافت شد در سرفصل ها ثبت می کنیم.
معاون مالی و اداری شهرداری تهران در ادامه با اشاره به آزادسازی بزرگراه هایی که با نهادها درباره آن توافق می شود؛ به موضوع چک های دریافتی شهرداری اشاره کرد و گفت: چک هایی که امسال به شهرداری ارائه می شود و قرار است سال آینده وصول شود، به عنوان درآمد غیر نقدی در سال جاری ثبت می شود. از طرف دیگر اختلاف قمیت فروش دارایی ها هم بخشی از مازاد درآمد فروش است.
پورزرندی تاکید کرد: اگر شهرداری تهران روال گذشته را درباره بودجه های غیرنقدی ادامه می داد الان این 8 هزار میلیارد تومان در ردیف بودجه غیر نقدی در تصمیم گیری شورا وجود نداشت. بر اساس روال گذشته 8 هزار میلیارد تومان تهاتر می شد و شورا هم در جریان هزینه ها نبود. اما حالا شهرداری این ها را در مبنای تصمیم گیری شورا آورده و دست مدیر سازمان و شهردار منطقه نیست.
وی شفاف سازی هزینه های غیرنقدی را جز کارهای ماندگار شهرداری در شفاف سازی مالی عنوان کرد و با اشاره به سیستم ثبت درآمدهای غیرنقدی در سیستم مالی شهرداری گفت: از سال گذشته درست با همکاری شورا یک خزانه غیر نقد مانند خزانه نقدی در سیستم مالی شهرداری در نظر گرفته شده است. در سیستم اطلاعات عملکرد منطقه نسبت به در آمدهای غیر نقدی وجود دارد و با فرم چهار امضا اجازه تهاتر می گیرد. همه این اطلاعات قابل دسترسی و به روز است.
دوستی در پاسخ به معاون مالی و اداری شهرداری تهران گفت: اینکه در جهت مانیتورینگ کردن بودجه های غیرنقدی تلاش می کنید جای تقدیر دارد. اما ما درباره مدیریت منابع صحبت می کنیم. 2 هزار میلیارد تومان از لایحه بودجه ای که به ما ارائه داده اید وام است. پس بودجه نقدی در اصل 5 هزار و 800 میلیارد تومان است. بودجه زمانی ارزشمند است که کاملا نقد باشد. اینجا در واقع بودجه غیرنقدی تان 10 هزار میلیاد تومان است. جمع درآمدها و منابع 2 هزار و 600 میلیارد تومان تفاوت دارد.
حکیمی پور مجددا تذکر ماده 26 قانون شهرداری را ارئه داد و تصریح کرد: آیا ما به عنوان اعضای شورا می توانیم مطمئن باشیم که این رقم نهایی همه درآمد شهرداری است یا درآمدهای دیگری وجود دارد که در این جا عنوان نشده است؟ آیا در این سرجمع درآمد شرکت ها دیده شده است؟ چرا درآمد ورزشگاه ها، سرای محلات و یا حتی برج میلاد در این بودجه نیامده است؟
شهردار تهران که از اواسط بررسی لایحه بودجه در جلسه حضور یافت با اشاره تذکرات اعضا مبنی بر ضرورت حضور شهردار در جریان بررسی بودجه گفت: من برای تقدیم بودجه حضور پیدا کردم اما اگر شما در هر موضوعی تشخیص بدهید من حضور داشته باشم حتما می آیم. در بحث بودجه حضور دائمی شهردار در جلسه ضروری نیست.
دنیا مالی نیز گفت: در موضوع تبصره ها ما می خواهیم به شهرداری تهران اجازه بدهیم در شهرآفتاب 130 میلیارد تومان سرمایه گذاری کند چرا این را در تبصره می آوریم؟ یا چرا برای پروژه کمک سرمایه ای به مترو 200 میلیارد تومان در تبصره آورده شده است. از آنجایی که افزایش درآمدها قابل اندازه گیری تا ماه های پایانی سال نیست بهتر است این ارقام در ردیف های بودجه آورده شوند.
چمران نیز توضیح داد: هر وقت فاینانس را بگیرند این تبصره ها را اجرا می کنند.
دنیامالی اضافه کرد: از نظر زمانی و عملیاتی افزایش درآمدها مشخص و قابل اندازه گیری نیست. می توان مکانیزم های دیگری به وجود آورد که این بودجه از شکل تبصره خارج شود.
در ادامه جلسه علیرضا دبیر با اشاره به اینکه ماده 27 قانون شهرداری ها موعد تصویب نهایی بودجه سالیانه و ابلاغ آن به شهرداری حداکثر تا اول اسفندماه است بیان داشت: امسال درآمدهای شهرداری نسبت به سال قبل بسیار راحت تر بررسی شد. چرا که شورا یک بار در برنامه 5 ساله همه موارد بودجه را دیده بود و فقط در بررسی بودجه را با برنامه 5 ساله مطابقت داد.
وی تاکید کرد: من از کمیسیون ها می خواهم کمک کنند بودجه شهر تهران تصویب شود. شهرداری 120 کد درآمدی دارد که 60 تا 70 تا از آنها فعال است و شهرداری نمی تواند خارج از این کدها درامدی داشته باشد. حتی موضوع هبه هم در کدهای درآمدی مشخص شده است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به مشخص بودن بودجه شرکت ها و سازمان ها تصریح کرد: درآمدهای شرکت ها و سازمان ها وارد خزانه می شود و دوباره توسط خودشان برداشت می شود. سازمان ها و شرکت ها دو نوع درآمد دارند یکی کمک شهرداری و یکی درآمدی است که خودشان کسب می کنند. ما درآمدهای خودشان را بررسی نکرده ایم. الان فقط کمک هایشان را بررسی می کنیم.
قالیباف در پاسخ به نگرانی برخی از اعضای شورای شهر درباره درآمد شرکت ها و سازمان های شهرداری توضیح داد: این سازمان ها و شرکت ها مستقل هستند و آیین نامه شان به تصویب شورا و وزارت کشور رسیده است. این مجموعه ها خودشان مجمع و هیات امنا دارند؛ درآمد هزینه شان جداگانه است و کمک بگیر شهرداری هستند.
شهردار تهران اضافه کرد: من به عنوان شهردار وقتی بودجه شهر را فرستادم بودجه سازمان ها و شرکت ها را هم فرستادم. هیچ کد درآمدی خارج از کدهای مشخص شده وجود ندارد.
در پایان بررسی درآمدهای شهرداری تهران؛ اعضای شورا درآمدهای تصویب شده در کمیسیون تلفیق را مبنی بر 15 هزار و 845 میلیارد تومان که 50 درصد آن نقد و 50 درصد غیرنقد است به تصویب رساندند.
اعضای شورای اسلامی شهرتهران، در جریان برگزاری چهل و پنجمین جلسه خود یک فوریت لایحه " مجوز تسهیلات تشویقی عدم دریافت 50 درصد جرایم دیرکرد" را به تصویب رساندند.
مهدی رزمی مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران در تشریح لایحه مذکور خاطر نشان کرد: طبق قانون چنانچه عوارض نوسازی از سوی شهروندان پرداخت نشود مشمول پرداخت جریمه دیرکرد تا 9 درصد می شود.
با توجه به تاکیدی که بر تحقق در آمدهای پایدار در شهرداری تهران وجود دارد اقداماتی در جهت تمایل شهروندان برای پرداخت عوارض نوسازی و پسماند شده است. اما معوقاتی در این ردیف درآمدی وجود دارد.
وی در ادامه افزود: بنابراین پیشنهاد می شود برای تشویق شهروندان برای پرداخت به موقع عوارض پرداخت نشده خود با توجه به تخفیف 50 درصدی تا 3 ماه فرصت اقدام کنند.
حسین محمدپور زرندی معاون اداری و مالی شهرداری تهران نیز دراین خصوص خاطر نشان کرد شهرداری تهران از ردیف درآمدهای حاصل از عوارض نوسازی و پسماند مبلغی بالغ بر 750 میلیارد تومان درآمد معوق دارد.
در نهایت با توجه به توضیحات فوق اعضا شورا فوریت این لایحه پیشنهادی را به تصویب رساندند.
همچنین در این جلسه اسماعیل دوستی نایب رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهرتهران نسبت به ارائه نشدن گزارش مکتوب شورای شهرتهران در خصوص حادثه آتش سوزی خیابان جمهوری اعتراض کرد وگفت: معقتدم شورای شهر تهران در این زمینه کوتاهی کرده است چرا که گزارش وزارت کشور و شهرداری آماده شده اما گزارش نهایی مورد تایید اعضای شورای شهر هنوز آماده نشده است.
به گفته دوستی گزارش ارائه شده در صحن شورای شهر گزارش کمیسیون های شورای شهر بوده است که می بایستی نقطه نظرات اعضای شورا نیز در آن اعمال می شد و به صورت یک گزارش واحد ارائه می شد.
احمد مسجد جامعی رئیس شورای شهر تهران دردفاع از گزارش کمیسیون های شورا گفت: این گزارش به صورت دقیق توسط کمیسیون های نظارت و سلامت و همچنین همکاری معاونت نظارت شورای شهر تهیه شد و در آن گزارش رسما ضعف مدیریت یکی از عوامل اصلی بروز حادثه اعلام شد.
معصومه آباد رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران نیز در توضیح انتقاد دوستی گفت: گزارش قرائت شده در صحن شورا را برای تائید و اعلام نظرات نهایی به روسای کمیسیونهای نظارت و سلامت شورا داده ایم تا پس از آن به عنوان گزارش نهایی شورای شهر ارائه شود.
آباد همچنین با اشاره به آتش سوزی اخیر در محله سعادت آباد که موجب فوت 3 نفر از شهروندان شده است گفت: متاسفانه به دلیل شرایط خاص تهران مدیریت امداد و نجات در شهر تهران بایستی به صورت واحد باشد تا تمام نیروهای امدادی بتوانند در کمترین زمان ممکن در حادثه حاضر شوند.
آباد افزود: متاسفانه در حادثه سعادت آباد آتش نشانی ظرف مدت 4 دقیقه درمحل حاضر شده است اما نبود اورژانس و حضور آنها پس از 20 دقیقه باعث فوت شهروندان شده است.
رئیس کمیته بحران ایمنی شورای شهر تهران با اشاره به مصوبه دوره سوم شورای شهر تهران مبنی بر جانمایی محل استقرار اورژانس و سایر نیروهای امدادی در ایستگا ههای آتش نشانی از شهرداری تهران خواست تا این مصوبه شورا را با توجه به شرایط خاص شهر تهران هر چه سریعتر پیگیری کنند.
محسن سرخو عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه شهر تهران با توجه به شرایط جمعیتی ، و بافت فرسوده وکوچه های تنگ و باریک نیاز به یک آتش نشانی قوی دارد گفت: باید تدابیر لازم در خصوص تجهیز سازمان آتش نشانی از نظر وسایل نیروهای امدادی اندیشیده شود و به مردم این اطمینان داده شود که چه تمهیداتی را برای حفظ سلامت آنها در نظر گرفته شده است.
همچنین در این جلسه اعتراض فرمانداری تهران به اصلاح متن مصوبه تجهیز سیستم های دیزلی در ناوگان حمل و نقل شهری تهران به فیلتر برای کاهش آلودگی هوا به تصویب رسید.
نظر شما