۲۸ بهمن ۱۳۹۲، ۱۳:۱۷

بحرالعلومی:

مرمت خانه تدین و کاروانسرای ده نمک به سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذار می‌شود

مرمت خانه تدین و کاروانسرای ده نمک به سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذار می‌شود

سمنان – خبرگزاری مهر: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان از واگذار کردن خانه تدین و کاروانسرای دهنمک برای مرمت و احیا به سرمایه گذار بخش خصوصی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین بحرالعلومی صبح دوشنبه در نشست بررسی نحوه قانونی واگذاری بناهای تاریخی در مالکیت سازمان میراث فرهنگی اظهار داشت: سمنان به عنوان استان پایلوت واگذاری بناهای تاریخی به سرمایه گذاران بخش خصوصی تعیین شده است.

وی با بیان اینکه خانه تاریخی تدین و کاروانسرای شاه عباسی دهنمک آرادان برای واگذاری آماده شده اند، افزود: بر این اساس، از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احیاء و مرمت این بناهای تاریخی دعوت می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان اظهار داشت: از بالغ بر يك هزار اثر تاريخي شناسايي شده در استان، تاكنون 711 اثر تاريخي، طبيعي و معنوي به ثبت ملي رسيده است.

بحرالعلومی با اشاره به اينكه تاكنون 642 اثر تاريخي استان سمنان شامل بنا، محوطه و تپه در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است، گفت: دروازه ارگ سمنان، مسجد تاريخانه دامغان، مجموعه تاريخي بسطام، آرامگاه شيخ ابوالحسن خرقاني، مجموعه قصر بهرام گرمسار، بازار آرادان، كاروانسراي دهنمك و ... از جمله آثار تاريخي ثبت شده در فهرست ملي است.

وی با بيان اينكه تا كنون هشت اثر طبيعي استان سمنان نيز در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است، افزود: اين آثار شامل درخت كهنسال چنار سوخته صح، درخت گردوي كهنسال تويه و درخت ارس كهنسال ديباج در دامغان، غار افتر در سرخه، جنگل ابر در شاهرود، درخت چنار كهنسال امامزاده يحيي(ع)، درخت چنار دوقلوي چاشم و درخت گردوي كهنسال كمان رستم در مهديشهر است.

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان ادامه داد: 61 اثر معنوي استان شامل مراسم معنوي، صنايع دستي، فنون سنتي و ... نيز در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.

بحرالعلومی اضافه کرد: مراسم گل غلتان نوزاد در دامغان، نذر سمنو پزان در سمنان، تهيه آب دعا در شاهرود، آئين‌هاي مرتبط با ازدواج در استان، نخل‌گرداني در مهديشهر و شهميرزاد از جمله مراسم معنوي ثبت شده در فهرست ملي است.

وي افزود: مفرش‌بافي پاده، دست‌بافته هاي سنتي اميريه، نظام آبياري دامغان و سمنان، جاجيم‌بافي در سمنان، مهارت شماره‌دوزي سنگسري، مهارت فن لاك‌تراشي كالپوش و ... نيز از جمله صنايع دستي و فنون سنتي استان سمنان است كه به ثبت آثار ملي رسيده است.

مدیر عامل صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی نیز در این نشست بر اهمیت واگذاری و احیای آثار تاریخی در قالب قواعد و مقررات قانونی تاکید کرد.

احسان ایروانی، وجود ضوابط، چارچوب های فنی و اصولی حفاظتی، مطالعات و طرح های توجیهی را ضامن اجرایی شدن اهداف واگذاری در احیای بناهای تاریخی دانست و تاکید کرد: انجام فعالیت های مرتبط با شناسایی سرمایه گذاران واجد شرایط، از مهم ترین مراحل تحقق اهداف حفاظت و احیای اماکن تاریخی است.

وی پس از بررسی اهداف طرح های فنی و اقتصادی خانه تدین و کاروانسرای دهنمک، واگذاری این دو بنای تاریخی به سرمایه گذاران برای احیاء و بهره برداری را گام موثری در فرآیند ترویجی احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی با مشارکت بخش غیردولتی دانست.

خانه تدین یکی از خانه های تاریخی مربوط به اواسط قاجار واقع در شهر سمنان است که دارای بادگیر، ساختمان بیرونی، اندرونی، مهمانخانه، اتاق هایی برای استفاده در فصول مختلف سال، حوضخانه ، مطبخ و ... است.

کاروانسرای دهنمک نیز جزو کاروانسراهای چهار ایوانی دوران صفویه است که دارای چهار شترخوان بوده و مصالح به کار رفته در آن آجری است.

کد خبر 2237653

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha