به گزارش خبرگزاری مهر، حميدرضا قاسمي در این باره اظهارداشت: ترغيب و تشويق نسل جوان جهت شناخت پيشينه گذشتگان و آشنايي با تمدن کهن اين مرزو بوم از جمله وظايف ما بوده كه خوشبختانه در ايام فرخنده دهه فجر جهت نيل به اين هدف با فراهم آوردن بستري مناسب جهت تسهيل بازديد از موزههاي قزوين توانستيم اين رسالت را انجام دهيم، كه با استقبال بسيار خوب روبرو بود.
وي تقويت روحيه مشارکت و مسئوليت پذيري دانش آموزان در سطوح مختلف جامعه، ارتقاء روحيه اميد و نشاط در بين دانش آموزان و ايجاد تحرک و پويايي در فعاليت گروهي را از ديگر اهداف برگزاري اين برنامه عنوان كرد.
قاسمی بیان کرد: با همكاري آموزش و پرورش اين گروهها توسط مدارس هماهنگ شده و برنامه بازديد آنها اعلام شد، در اين ايام موزههاي قزوين پذيراي بيش از پنج هزار نفر از دانش آموزان مدارس استان در مقاطع مختلف تحصيلي بودهاند و اميدواريم اين روند كه از سالهاي پيش آغاز شده همچنان ادامه يابد و كودكان و نوجوانان ما خود حافظان ميراث فرهنگي، تاريخي و طبيعي سرزمين پهناور ايران باشند.
اجرای فاز دوم مرمت بنای تاریخی حسینیه امینیها
حمیدرضا قاسمی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با اعلام این خبر گفت: مرمت خانهی تاریخی امینیها که به حسینیهی امینیها معروف است از پاییز سال 92 در دو فاز تعریف شد که فاز اول به پایان رسیده و از اوایل بهمنماه نیز فاز دوم پروژه احیا و زندهسازی این بنای فاخر تاریخی آغاز شد.
وی با اشاره به روند مرمت این بنای تاریخی افزود: فاز اول پروژهی مرمت در محور جنوب غربی این بنا از اوایل آذرماه سال جاری در دستور کار تیم فنی و کارشناسان این ادارهی کل قرار گرفت و فعالیتهایی شامل اندودکاری، سفیدکاری و مرمت گچبریها و نیز پاکسازی و روغنکاری کل آثار چوبی، ارسیها و نیز ایزوله پشتبام ساختمان انجام شد.
این مسئول رونق دوباره بافت تاریخی را در گرو مرمت و بازسازی اماکن تاریخی خواند و تصریح کرد: با توجه به نزدیک شدن ایام نوروز و حضور گردشگران علاقمند به بازدید از بناهای تاریخی فاز دوم مرمت حسینیهی امینیها زودتر از موعد مقرر و از اوایل بهمنماه سال جاری آغاز شد که شامل برداشت بافت فرسوده، نازککاری و اجرای نازککاری در زیرزمین جنوبی، مرمت و بازسازی گچبریهای داخل زیرزمین و بنای جنوب غربی و در نهایت مرمت و بازسازی ارسیهای بنای غربی است.
حسینیه امینیها یکی از خانههای ارزشمند و منحصر به فرد متعلق به دورهی قاجار در استان قزوین است که در سال 1327 به شماره 377 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و آنچه که امروز از این خانه به جای مانده است شامل چهار حیاط و فضاهای مختلف در دو طبقهی همکف و زیرزمین است.
زیباترین قسمت این خانه از سه تالار تشکیل شده است که به موازات یکدیگر قرار گرفته و توسط ارسیهای زیبایی به یکدیگر متصل شدهاند. این بنای تاریخی متعلق به حاج محمدرضا امینی از تجار معتبر شهر قزوین بوده که بخشی از آن وقف حسینیه شده است.
نظر شما