۲۹ بهمن ۱۳۹۲، ۱۲:۳۸

در صحن علنی شورای شهر ارائه شد؛

گزارش کمیسیون برنامه و بودجه از روند تصویب برنامه 5 ساله عملیاتی شهرداری تهران

گزارش کمیسیون برنامه و بودجه از روند تصویب برنامه 5 ساله عملیاتی شهرداری تهران

علیرضا دبیر با اشاره به اینکه برنامه 5 ساله شهرداری تهران برای اولین بار در شورای سوم نوشته شد توضیح داد: برنامه 5 ساله عملیاتی دوم شهرداری تهران، بسیار قوی تر از برنامه اول تدوین شده و اولین برنامه عملیاتی در کشور است که پیش بینی اتاق پایش در آن می تواند به تدوین هر چه بهتر برنامه 5 ساله سوم منجر شود.

به گزارش خبرنگار مهر؛ رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر با اشاره به تصویب کلیات برنامه عملیاتی پنج ساله شهرداری تهران در شورای شهر اظهار داشت: در دنیا برنامه های عملیاتی زمانی به مشکل بر می خورند که انعطاف پذیر نباشند. بر این اساس ما یک اتاق پایش در برنامه 5 ساله پیش بینی کرده ایم و یک اتاق پایش هم در کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون نظارت شورای شهر تشکیل خواهد شد. پایش مستمر منجربه بهتر شدن نظارت شورای شهر بر عملکرد شهرداری و به روز شدن برنامه و تدوین دقیق برنامه سوم خواهد شد.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر با اشاره به اینکه برنامه پنج ساله جدید شهرداری تهران برای افق زمانی 1393 تا 1397 نوشته شده توضیح داد: این برنامه که در واقع فعالیت ها و اقدامات شهرداری در طی پنج سال آینده بر مبنای چشم اندازها، اهداف، راهبردها و ... را واضح می کند؛ حلقه واسط طرح های بلندمدت جامع و تفصیلی شهر و فعالیت های شهرداری تهران است به طوری که این سلسله مراتب از سطح چشم انداز تا پروژه ها و فعالیت ها تکمیل می شود.

وی افزود: در فرآیند تهیه تا تصویب لایحه برنامه، در شهرداری تهران شش حوزه ماموریتی شامل حوزه های ماموریتی حمل و نقل و ترافیک، اجتماعی و فرهنگی، مدیریت و هوشمند سازی، شهرسازی و معماری، خدمات شهری و ایمنی و مدیریت بحران تعریف شد. این لایحه، با تلاش زیاد کمیته ها و کمیسیون های مختلف بررسی شد و در نهایت بعد از تصویب در کمیسیون تلفیق کلیات آن در صحن شورا نیز تصویب شد.

دبیر درباره جهت گیری های حوزه ماموریتی حمل و نقل و ترافیک در لایحه برنامه پنج ساله با اولویت توسعه جهشی تسهیلات حمل و نقل عمومی گفت: اتمام خطوط هفتگانه مصوب مترو با افزایش 100 درصدی خطوط و ناوگان مترو تا پایان برنامه، پایش و کاهش آلاینده های زیست محیطی ناشی از سیستم حمل و نقل و افزایش طول مسیر پیاده راه  از جمله جهت گیری های این حوزه ماموریتی است که با برگزاری 1780 نفر-ساعت در کمیسیون های عمران و حمل و نقل و ترافیک به نتیجه رسیده است.

وی با اشاره به تردد حدود 700 هزار موتورسیکلت در شهر تهران که هر کدام 3 برابر یک خودرو آلودگی تولید می کنند؛ تاکید کرد: در این حوزه ماموریتی پیش بینی شده شهرداری تهران با هزینه 40 میلیارد تومانی سهم حمل و نقل با موتورسیکلت را کاهش دهد و موتورسیکلت های برقی را جایگزین موتورهای بنزینی کند. در کنار این برنامه افزایش سهم دوچرخه در سفرهای درون شهری هم در دستور کار شهرداری قرار گرفته است.

وی تبیین جهت گیری های برنامه پنج ساله برای حوزه ماموریتی مدیریت و هوشمند سازی را از وظایف محوله به کمیسیون برنامه و بودجه عنوان کرد و گفت: کمیسیون برنامه و بودجه با برگزاری 2260 نفر- ساعت جلسه چابک سازی، کاهش تصدی گری و حاکمیت مدیریت کارفرمایی؛ هوشمندسازی سازمان شهرداری، بهره گیری از فناوری های نوین و روزآمد و تحقق شهر و شهرداری الکترونی؛ بهره مندی از بخش خصوصی سازی و نهادهای مردمی در انجام وظایف شهرداری؛ تهیه نظام جامع فناوری اطلاعات و ارتباطات شهر و شهرداری تهران؛ اصلاح رابطه مالی دولت و شهرداری و ایجاد دبیرخانه دائمی برنامه عملیاتی به منظور پایش و ارزیابی مستمر برنامه را در جهت گیری های این حوزه مقدر کرده است.

به گفته علیرضا دبیر؛ کمیسیون برنامه و بودجه همچنین شهرداری تهران را مکلف کرده است در حوزه درآمدی در راستای افزاش سهم درآمدهای پایدار شهری، اتکا به ابزارهای نوین تامین مالی پروژه های شهری و تحقق عدالت افقی و عمودی در کسب درآمدهای شهرداری حرکت کند.

وی درباره اقدامات انجام شده در کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران عنوان کرد: این کمیسیون با برگزاری 2018 نفر-ساعت جلسه جهت گیری های حوزه ماموریتی خدمات شهری و ایمنی و مدیریت بحران را تبیین کرده است. افزایش مساحت روددره های ساماندهی شده، توجه ویژه به آموزش و فرهنگ سازی شهروندان، کاهش میزان دفن پسماند به 20 درصد و اصلاح الگوی مصرف از جمله موارد تاکید شده در این حوزه است.

دبیر با اشاره به ضرورت توسعه یکپارچه و متوازن فضای سبز شهری و افزایش سرانه کل فضای سبز به 17 متر مربع اظهار داشت: کمیسیون ها با تلاش بسیار در همه حوزه ها اعداد و ارقام را به روز کرده اند. به عنوان مثال سرانه فضای سبز منطقه 10 دو متر است و تا 5 سال دیگر حداقل باید به 6 متر برسد.

وی با اشاره به اینکه در برنامه اول حوزه مامورتی ایمنی و مدیریت بحران تنها در حد یک یا دو بند دیده شده بود توضیح داد: در برنامه دوم ایمنی و مدیریت بحران به شکل یک حوزه ماموریتی دیده شده و چند جهت گیری مهم مثل توسعه شبکه زیرساخت های مناسب برای بحران های طبیعی، ایجاد نظام مدیریت واحد برای هماهنگی و یکپارچگی در امور مدیریت بحران، ایمنی و آتش نشانی شهر تهران و اجرایی کردن مصوبه کاهش خطرپذیری لرزه ای شهر تهران در نظر گرفته شده است.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه جهت گیری های حوزه ماموریتی شهرسازی و معماری با صرف 1188 نفر-ساعت در کمیسیون مربوطه، مشخص شده تاکید کرد: اصلاح رابطه ساخت و ساز با نظام درآمدی شهرداری و کاهش درآمدهای ناپایدار، تهیه طرح مبادی ورودی شهر تهران، کمک به تبیین و گسترش هویت اسلامی-ایرانی در معماری و منظر شهری و نیز احیا و نوسازی سالانه 10 درصد از بافت های فرسوده شهر تهران در حوزه ماموریتی شهرسازی و معماری تعریف شده است.

وی اضافه کرد: جهت گیری حوزه ماموریتی اجتماعی و فرهنگی نیز با برگزاری 1886 نفر- ساعت جلسه در این کمیسیون، مشخص شده است. از جمله جهت گیری های تبیین شده حاکمیت گفتمان توسعه اجتماعی بر نظام مدیریت شهری تهران، تحول شهرداری از سازمانی خدماتی به نهادی اجتماعی، کاهش فاصله شمال و جنوب شهر، ارتقا نقش و جایگاه زنان در جامعه، ارتقای کیفیت زندگی با بهره مندی از سرمایه های اجتماعی و فرهنگی شهروندان و توسعه عرصه های عمومی و فضاهای فرهنگی شهر تهران در ابعاد ملی و بین المللی است.

به گفته دبیر در نهایت با احتساب جلساتی که در کمیسیون تلفیق برای تصمیم گیری نهایی درباره این برنامه برگزار شده بیش از 10 هزار نفر-ساعت جلسه در شورای شهر برای تبیین جهت گیری های شش حوزه ماموریتی برنامه پنج ساله شهرداری تهران برگزار شده تا سندی ماندگار از شورای چهارم تدوین شود.
دبیر تاکید کرد: از این به بعد کار اصلی کمیسیون ها شروع شده و این یکی از افتخارات شورای چهارم این است که این برنامه بی سابقه عملیاتی را تدوین کرده است. شورای چهارم اولین برنامه عملیاتی کشور را ارئه کرده است و ان شاالله دوستان در نظارت و پایش این برنامه کمک کنند.

پس از پایان اظهارات دبیر دوستی اولین عضو شورای شهر بود که درباره موضوع هزینه های شهرداری تذکری را ارائه داد. وی گفت: ما در برنامه 5 ساله منابع را تسهیل کردیم اما هنوز روی هزینه ها بحث نکرده ایم. برای اینکه شهرداری از برنامه جا نماند درآمدهای سال 93 را بر اساس برنامه 5 ساله برش زدیم اما هنوز هزینه های سال 93 را بررسی نکرده ایم.

دنیامالی نیز با اشاره به ضرورت بازنگری برنامه در پایان سال دوم اظهار داشت: ما اتفاق نظر داریم احکامی که صادر شده حوزه خاصی را در بر نمی گیرد. ما برای شش حوزه ماموریت تعریف کردیم در صورتی که در این شش حوزه ترکیب رفتارهای فرهنگی ، معماری و حمل و نقلی دیده می شود. ما معتقدیم بهتر است حوزه ها را برداریم و این احکام را عمومی کنیم تا کارکرد بهتری داشته باشد.

رییس کمیسیون عمران تاکید کرد: تضارب آرا بین کمیسیون ها وجود دارد و درباره یک موضوع چند کمیسیون مختلف حرف دارند. ما در کمیسیون تلفیق این موضوع را مطرح کردیم که حوزه عمرانی به عنوان یک ماموریت تعریف شود اما با صحبت هایی که با روسای کمیسیون ها انجام شد به این جمع بندی رسیدیم اگر به جای تعریف شش حوزه مامورتی اینها را به صورت توتال در برنامه ببینیم نظر همه کمیسیون ها را تعمین کند و ما هم این موضوع را که عمران یک حوزه مامورتی باشد صرفه نظر می کنیم.

طلایی که بعد از غیبت مسجد جامعی ریاست جلسه را بر عهده داشت با اشاره به تصویب شدن برنامه در صحن شورا عنوان کرد: ما باید از طریق کمیسیون تلفیق این نقطه نظرات را به سرانجام برسانیم. مطرح کردن این موضوعات در صحن بدون تصمیم گیری در کمیسیون تلفیق اتلاف وقت است و عملیاتی نمی شود.

حقانی در ادامه جلسه تذکر داد: این برنامه دوم دوران شهرداری آقای قالیباف تلقی می شود اما دومین برنامه شهرداری تهران نیست. ما در شورای اول هم برنامه ای تدوین کردیم که قطعا در سابقه ذخنی حوزه معاونت برنامه ریزی هم هست. اولین برنامه به عنوان تهران 80 تدوین شد.


وی همچنین تذکری را درباره شرایط نامناسب زیست محیطی شهر تهران ارائه کرد و گفت: راهکار دقیقی برای حل مشکل محیط زیست در کل مملکت مشخص نشده و محوریت خاصی هم وجود ندارد اما در شهرداری تهران واقعا این جایگاه خالی است. درست است که برای پارک ها و فضای سبز بودجه می گذاریم اما در ستاد محیط زیست تدابیر لازم اندیشیده شده اما اهمیتی نمی دهند. حدود 10 میلیارد تومان برای آن بودجه اختصاص داده شده است و این بسیار کم است.

سالاری نیز با تشکر از زحمات کمیسیون برنامه و به ویژه دکتر دبیر برای بررسی برنامه 5 ساله دوم تشریح کرد: تمام کمیسیون های شش گانه و تمامی اعضای شورای چهارم اذعان دارند که برنامه تهیه شده یک برنامه کاملا تحقق پذیر و سنجش پذیر است. ما در موضوع هزینه ها علی رقم اینکه احکام حوزه های ماموریتی با دقت بررسی شده هنوز وارد نشده ایم. ما وقتی احکام را تغییر می دهیم بر اساس وظایف اضافه شده باید بودجه لازم را هم پیش بینی کنیم. چندین بار هم در کمیسیون تلفیق گفته ایم و امیدواریم به زودی در دستور جلسه قرار گیرد.


اقبال شاکری در ادامه اظهار داشت: من هم از تلاش های دکتر دبیر و معاونت برنامه ریزی شهرداری تشکر می کنم. شروع شورای چهارم با تدوین برنامه 5 ساله دوم تقارن خوبی بود. ما باید به نحوی نشان دهیم که راهکاری های پیگیری مطالبات رهبری از شورا چگونه در این برنامه پیش بینی شده است؟ قبل از اینکه این احکام 147 گانه چاپ شود به کمیسیون ها یک نسخه داده شود تا بتوانیم به صورت یکپارچه ببینیم و از دسته بندی آنها که باعث تداخل کمیسیون ها و معاونت های شهرداری می شود جلوگیری شود.

دبیر در توضیح تذکرات و پیشنهادات ارائه شده گفت: ما اگر بخواهیم 6 حوزه ماموریتی را برداریم در مصارف به مشکل بر خواهیم خود. کمیسیون ها در برش سال اول دقت کنند هزینه ها را خیلی زیاد نبینند.

وی از صلاحی خواست برش سال اول برنامه را به صورت پیوست به کمیسیون ارائه کند و گفت: برنامه مصوب شده نمی تواند دوباره در کمیسیون ها بررسی شود. همچنین تعداد مواد برنامه بعد از اظهار نظر کمیسیون ها از 147 ماده به 165 ماده رسیده است. ما در حال تغییر در ادبیات برنامه هستیم. اگر نقطه نظری دارند به ما بگویند.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه از کمیسیون ها خواست سقف بودجه را رعایت کنند. وی اظهار داشت: تخصیص بودجه را بر اساس مصوبات ارائه کنید. ما هر چقدر بودجه را واقعی ببینیم انحراف کمتری خواهیم داشت و در تخصیص کمتر به مشکل می خوریم.


 

کد خبر 2238865

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha