به گزارش خبرنگار مهر، سیدعلی استیری معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ظهر سه شنبه در دیدار با نماینده منطقه خاورمیانه شرکا کشتیرانی هانجین ضمن تأکید بر اقدامات گسترده این سازمان برای حضور مجدد خطوط کشتیرانی بین المللی به بنادرتجاری کشور به ویژه بندر شهید رجایی، از آماده کامل سازمان بنادر برای خدمات دهی به این شرکت ها خبر داد.
وی ادامه داد: با مثبت شدن فضای بین المللی که در پی توافق ژنو حاصل شد و همچنین فعال سازی اپراتور دوم بندر شهید رجایی، تعدادی از خطوط کشتیرانی و کانتینری بین المللی علاقمندی خود را برای از سرگیری تردد به این بندر اعلام کرده اند.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی و سرپرست اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در این ارتباط از اعلام آمادگی پنج شرکت کشتیرانی معتبر بین المللی سخن به میان آورد و افزود: در حال آماده سازی شرایط در بندر شهید رجایی برای پهلودهی به شناورهای این خطوط هستیم.
سونگ وو لی نماینده منطقه خاورمیانه، شرق و شمال آفریقای شرکت کشتیرانی هانجین نیز در این دیدار ضمن ابراز خشنودی از فراهم شدن شرایط بین المللی برای تردد خطوط کشتیرانی به بنادرایران، از آمادگی این شرکت جهت حضور مجدد در بندر شهید رجایی خبر داد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد که با توجه به لغو تحریم های آمریکا علیه ایران مربوط به بیمه های حمل و نقل دریایی و همچنین تغییرات صورت در ترمینال اپراتور بندر شهید رجایی، برنامه ریزی های اولیه جهت از سرگیری تردد کشتی های خط هانجین به این بندر به انجام رسیده و در آینده ای نزدیک این موضوع، تحقق می یابد.
شرکت هانجین از خطوط معتبر کشتیرانی بین المللی جهان محسوب می شود که تا پیش از سال90 و شدت گرفتن تحریم های یکجانبه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران، در بندرشهید رجایی حضور داشته است.
اواخر آذرماه گذشته نیز هیئتی متشکل از مدیران رده بالای خط کانتینری هایوندایی در منطقه و نماینده این شرکت در ایران، مذاکراتی در خصوص نحوه همکاری این خط کشتیرانی با مدیران مجتمع بندری شهید رجایی و ترمینال اپراتورهای جدید ترمینال کانتینری بزرگترین بندر تجاری ایران انجام دادند.
سفر مدیران شرکت های معتبر کشتیرانی و کانتینری جهان به بزرگترین بندر تجاری ایران در حالی صورت گرفت که معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور هفته نخست بهمن ماهاه امسال، طی سفر یکروزه خود به بندرعباس با اشاره به برداشته شدن تحریم های یکجانبه غرب علیه صنعت حمل و نقل دریایی در بخش های مختلف، در این رابطه چنین توضیح داد: مشکلاتی در زمینه بیمه خطوط کشتیرانی به مقصد بنادر ایران داشتیم که براساس تصمیمات و بیانیه های صادر شده در تفاهم نامه اخیر ژنو و اجرایی شدن آن، شرایط برای تردد کشتی های بیشتر در یک شرایط ساده و متعارف به کشور فراهم است.
مجتمع بندری شهید رجایی با قرار گرفتن در محل تلاقی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، مهم ترین دروازه واردات و صادرات جمهوری اسلامی ایران محسوب شده و به تنهایی عهده دار بیش از 53 درصد حجم این مبادلات در مقوله ترانزیت، واردات و صادرات و ترانشیپ می باشد.
این بندر ضمن بهره مندی از 36 پست اسکله و با در اختیار داشتن بزرگترین و پیشرفته ترین ترمینال های کانتینری کشور، با ظرفیت 6 میلیون TEUکانتینر در سال، حجم گسترده ای از عملیات جابجایی کالاهای عمومی خصوصا محصولات فولادی، فله خشک، فله مایع و فرآورده های نفت خام در این بندر انجام می شود.
یادآور می شود، بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران در فاصله 23 کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده و با بیش از 4800 هکتار وسعت، از ظرفیت پذیرش سالانه بیش از 88 میلیون تن کالا برخوردار است.
نظر شما