به گزارش خبرنگار مهر، علی صحرایی با اعلام اینکه امسال وضعیت شرکت ها از لحاظ بنیادی در قیاس با پایان سال 91 در شرایط بهتری قرار دارد و افق هم مثبت تر است، گفت: تصمیم سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص حمایت از سهام داران خرد و ایجاد محدودیت های فروش از مزایای زیادی برخوردار است.
معاون بازار شرکت بورس با ذکر این مطلب که ایجاد محدودیت در حجم سفارش فروش، تصمیمی است که در راستای حمایت از سهام داران جز و کاهش جو روانی در بازار سهام ایجاد شده است، ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از شرکت های فعال در بورس اوراق بهادار از لحاظ بنیادی ارزنده بوده و سهام داران حقوقی و عمده آنها نیز حاضر به خرید و حمایت از سهام هستند.
وی افزود: به علاوه این طرح محدودیت زیادی را هم برای سهام داران و سرمایه گذاران ایجاد نمی کند، چراکه تا ساعت 12 هر روز، قیمت سهم مشخص می شود به طوریکه در 30 دقیقه پایانی سهامداران حقوقی و بازیگران بازار می توانند خریدهای خود را انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه تصمیم سازمان بورس با تئوری های بازیگران و بازارهای مالی نیز همخوانی دارد، ابراز داشت: برای مثال در بورس های بزرگ هم برای سرمایه گذارانی که قصد فروش حجم زیادی سهم دارند، از آنجا که بر روی قیمت سهم تاثیرگذار هستند، محدودیت هایی درنظر گرفته می شود.
صحرایی با یادآوری این نکته که طرح حمایت از سهام داران خرد موقتی است، گفت: به محض برطرف شدن شرایط روانی بازار و نگرانی سهام داران حقیقی، به سمت کاهش و برداشتن محدودیت ها خواهیم رفت.
وی با اشاره به دیگر مزایای این طرح و تاثیر مثبت آن بر بازار سهام اظهار داشت: این تصمیم، نیازهای سهام دار جز را برطرف می کند، به طوری که اگر سهام دار جزیی در 10 شرکت حدود 50 تا 100 هزارسهم داشته باشد، به راحتی می تواند سهام خود را نقد کند که این رویه مانع نقد شوندگی سهام نیست.
معاون بازار شرکت بورس اذعان داشت: البته این طرح دو تبصره دارد که اگر بورس یا فرابورس تشخیص دهد می تواند آن محدودیت ها را در نمادهای خاص بردارد.
وی در ادامه به شرایط بازار اشاره کرد و گفت: از روز چهارشنبه 30 بهمن ماه شرکت هایی که سال مالی آنها پایان اسفندماه است، باید صورتهای مالی خود را به بازار منعکس کنند. این در حالی است که امروز وضعیت شرکت ها از لحاظ بنیادی در قیاس با پایان سال 91 در شرایط بهتری قرار دارد و افق هم مثبت تر است.
صحرایی ادامه داد: برای مثال دولت اعلام کرده است در سال آتی فاز جدید پارس جنوبی راه اندازی می شود و شرکت های پتروشیمی قطعی گاز را تجربه نخواهند کرد که این خبری بنیادی برای شرکت ها به شمار می رود. همچنین در شرکت های خودرویی نیز پس از توافق ژنو شرکای خارجی تامین قطعات می کنند و شرایط آنها از لحاظ بنیادی مناسب تر از سال گذشته است.
نظر شما