به گزارش خبرنگار مهر، حميد نادريان ظهر شنبه در نشستی با خبرنگاران در محل سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: تعداد 50 شبكه مراقبت متشکل از كارشناسان دولتي، خصوصي و كلنيك هاي گياه پزشكي در سطح استان کار نظارت و سركشي مداوم از مزارع به ويژه مزارع بذري، ارائه خدمات فني و كارشناسي لازم به بهره برداران، توصيه هاي فنی براي مبارزه به موقع و اصولي و پيش آگاهي لازم را به عهده دارند.
وی ادامه داد: مبارزه با علف هاي هرز مزارع غلات در دو شهرستان گرمسار و آرادان شروع شده و تاكنون در سطح 400 هكتار از مزارع گندم و جو با علف هاي هرز پهن برگ-كشيده برگ و یا به صورت توام مبارزه شده است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي استان سمنان به کشاورزان توصیه کرد: برای اثر بخشی لازم در مبارزه باید عملیات سمپاشی در مراحل پنجه زنی گندم، پنج و سه برگی شدن علف های هرز و شرایط آب و هوایی مناسب بدون یخبندان شبانه انجام شود.
نادريان اضافه کرد: سموم مورد نیاز برای مبارزه با علف هاي هرز با تنوع كامل و کافی تهيه و تدارك ديده شده است كه در اختيار كشاورزان قرار مي گيرد.
وی تصریح کرد: مبارزه با علف هاي هرز غلات در استان همانند سنوات گذشته تمامي با ادوات زميني به ويژه سمپاش پشت تراكتوري بوم دار انجام و برآورد مي شود در 20 هزار هكتار از مزارع غلات استان مبارزه با علف هاي هرز انجام شود.
مدير حفظ نباتات سازمان جهادكشاورزي استان سمنان درباره علفهای هرز غالب مزارع گفت: تلخه، خاکشیر، سلمه تره، یولاف، فالاریس و چچم از علفهای هرز غالب پهنبرگ و نازکبرگ رایج در مزارع غلات استان هستند.
نادریان با اشاره به تغذیه علفهای هرز از مواد غذایی و آب مزرعه و اثر گذاشتن آنها بر میزان تولید به کشاورزان توصیه کرد: کشاورزان کار مبارزه با علفهای هرز را زیر نظر کارشناسان شبکه مراقبت، با دقت کافی و در زمان مناسب انجام دهند تا از افت محصول جلوگیری شود.
نظر شما