۵ اسفند ۱۳۹۲، ۱۴:۵۶

گزارش خبری/

ارادت و توسل جنوبی‌ها به سید روحانی شهرستان دشتی/ ذکر"یا جد سیدمحمد امین" در لحظات گرفتاری

ارادت و توسل جنوبی‌ها به سید روحانی شهرستان دشتی/ ذکر"یا جد سیدمحمد امین" در لحظات گرفتاری

بوشهر - خبرگزاری مهر: مردم استان‌های جنوبی کشور به ویژه مردم استان بوشهر ارادت بسیار زیادی به حاج سید محمد امین فاطمی از سادات با کرامت شهرستان دشتی دارند و بقعه این سید بزرگوار محل حضور زائران بسیاری است که نذر و نیازهای خود را با ایشان طرح می‌کنند و با توسل به حاج سید محمد امین فاطمی، برای رفع گرفتاری‌های خود دعا می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، بخش کاکی با مساحتی بیش از هزارو261 کیلومتر مربع  مساحت در جنوب غربی شهرستان دشتی واقع شده است که از شمال به بخش مرکزی این شهرستان از مغرب به دریا ی همیشه نیلگون خلیج فارس از جنوب به شهرستان دیر واز شرق به بخش شنبه و طسوج محدود است.

مرکز آن کاکی و دارای سه دهستان است در پهنه این دیار باستانی  آثار مذهبی و تاریخی فراوانی وجود دارد که بیانگر رونق و آبادانی این بخش از روزگاران دیرین تا به امروز  است.

در شهرستان دشتی هر گاه نام کاکی به میان می آید ناخود آگاه ذهن اشخاص به سوی سادات وکرامات آنها می افتد و کمتر کسی وجود دارد که به کاکی  سفر کند و ضریح مطهر حاج سید محمد امین فاطمی را زیارت نکرده باشد.

یکی از نویسندگان شهرستان دشتی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: حاج سید محمد امین در سال هزار و309  هجری شمسی در شهر کاکی دیده به جهان گشود و پدرش حاج سید رضا نامش را "محمد امین" گذاشت.

غلامحسن هادی نژاد افزود: دوران کودکی وی در کاکی و تحت سرپرستی پدر و مادرش گذشت و زمانی به سن هفت سالگی رسید خواندن و نوشتن قرآن و دیگر کتب درسی معمول آن زمان را نزد ملاها از جمله ملا محمد حسن نصیری و ملا عبدالعلی و سید اسماعیل حسینی فرا گرفت.

وی ادامه داد: چون به سن نوجوانی رسید کمک کار پدرش شد و در کشاورزی و دیگر امور پدرش را یاری کرد ایشان در جوانی بسیار اهل تقوا و پرهیزکاری بود.

هادی نژاد اضافه کرد: زمانی که حاج سید محمد امین به سن ازدواج رسید والدینش از بی بی مرضیه دختر مرحوم حاج سید محمد ابن آقا سید حسن برایش خواستگاری کردند و حاج سید محمد هم که این جوان مخلص و متدین و صاحب کرامت را به خوبی می شناخت بعد از مشورت با دخترش به آن خانواده جواب مثبت می دهد که حاصل این ازدواج پنج پسر ویک دختر است.

وی تصریح کرد: حاج سید محمد امین از مدتها پیش بیمار شده بود و این بیماری در سال 74 هجری شمسی شدت یافت و چندین بار وی را بستری کردند اما درمانی حاصل نشد و در هفتم خرداد 74به رحمت خدا رفت.

هادی‌نژاد خاطرنشان کرد: زمانی که خبر فوت آن مرحوم به دشتی و اطراف رسید صبح روز بعد اهالی دشتی و اطراف دسته دسته خود را به سردخانه خورموج رساندند تا در مراسم تشیع حاضر شوند.

وی بیان کرد: کاکی  مثل آن روز کمتر به خود دیده بود؛ گویی عاشورای حسینی تجدید شده و هزاران نفر از طبقات مختلف مردم دشتی و اطراف که در احترام گذاشتن و ارادت و اخلاص نسبت به اولاد فاطمه(س) شهره اند در حالی چشمانشان اشک سرازیر و برخی شال عزا در گردن داشتن بدن این سید نجیب را روی دستان نهاده و با شکوه هر چه تمامتر تا آرامگاه کاکی تشیع کردند.

هادی نژاد گفت: حاج سید محمد امین اکنون دارای بنایی قبه‌دار است که با استفاده از نذورات و کمک های مردمی احداث شده که از امکانات آن می توان به لوله کشی آب، آب سرد کن، تلفن، سرویس‌های بهداشتی، فضای سبز، پارکینگ برای وسایل نقلیه، آشپزخانه و چندین اتاق برای استراحت زوار اشاره کرد.

وی ادامه داد: اکنون بارگاهش مزار اهل دل و ارادتمندان اوست اهالی استان بوشهر و نقاط مجاور پیوسته به زیارتش می آیند و از روح پرفتوحش استمداد می کنند و از مقام ارجمندش همت می طلبند.

هادی نژاد اظهار داشت: به برکت کرامات این سید والامقام تاکنون عده ای بی شمار از مریضان ناعلاج شفاءیافته و گرفتری های افراد فراوانی رفع شده است.

وی به ساده پوشی و ساده زیستی این سید بزرگوار نیز اشاره و گفت:لباس تنش بسیار ساده و تمیز از پارچه ای سفید از جنس کتان بود اگر چه می توانست پارچه گرانقیمت نیز بپوشد و خانه سنگی و گچی بسیار ساده ای داشت که فرش های درونش چیزی جز حصیرهای خشک نبود.

هادی نژاد تواضع را یکی دیگر از ویژگیهای ایشان برشمرد و ادامه داد: تواضعش همگان را به شگفتی انداخته بود و در محافل محلی که کمتر از شان او بود می نشست و چون وارد جمع و یا خانه ای می شد منتظر قالی و یا پتو نمی ماند و بلافاصله روی خاک می نشست و اگر گاهی اوقات قبول می کرد به خاطر این بود که طرف ناراحت نشود.

وی یکی دیگر از خصلت‌های حاج سید محمد امین را سکوت و خاموشی عنوان و اضافه کرد: سکوتی همراه با تفکر، چرا که او می دانست که اگر همراه با تفکر باشد این خود موجب حفظ نفس وی از دوزخ است و او را از تبعات گفتار بیهوده و یا سخن گفتن حرام و غیبت و تهمت مصون می دارد.

هادی نژاد مردم داری، آگاهی به ضمائر و باطن افراد، پیش بینی آینده، صبر و شکیبایی، سخا و بخشش و ذکر زبانی را از دیگر ویژگی‌های این سید عنوان کرد.

وی به یکی از کرامات حاج سید محمد امین فاطمی نیز اشاره و ادامه داد: یکی از فرزندان آن مرحوم نقل می کرد روزی دیوانه ای از عشایر در حالی که زنجیر بر پایش بسته بودند به نزد پدرم آوردند پدرم از وی خواست که برای شنا وارد حوضچه آب شود آن جوان بیمار مختصر در آب می ماند آنگاه در حالی که حالش کاملا خوب شده بود به طرف آقا می رود و دست وی را می بوسد وسپس با همراهان به منزل بر می گردد.

وی با بیان اینکه آرامگاه سید محمد امین فاطمی و همسرش بی بی مرضیه در شرق شهر کاکی شهرستان دشتی قرار دارد، افزود: سید محمد امین، از سادات حسینی دشتی و از اعقاب شاه فرج الله ملقب به امیردیوان و نسبش سید محمد امین بن سید رضا بن سید محمد حسن بن آقا رضا بن آقا محمد امین بن سید محمد حسن بن سید محمد امین بن سید محمد حسین بن سید عبداالرشید بن میر نسیم بن میر بهرست بن شاه پیر حسین بن شاه جعفر لطف الله بن شاه حسن بن شاه رکن الدین بن شاه فرج الله است.

شهردار کاکی نیز در این باره گفت: هر ساله مشتاقان زیادی جهت زیارت به شهر کاکی مشرف می شوند واین  شهرداری در زمینه های مختلف حاضر به همکاری خواهد بود ودر این راستا از هیچ چیزی دریغ نخواهیم کرد.

.....................................

قاسم بازیاری

کد خبر 2243149

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha