به گزارش خبرنگار مهر، سیستم حمل و نقل مسافر درون شهری و برون شهری در طول سالیان متمادی دارای نقشی موثر و ارشمند برای جابه جائی مسافرین، تامین امنیت تردد عابرین پیاده و سواره و همچنین کاهش بار ترافیکی داشته است. به طوریکه ساماندهی این بخش توسط مسئولین این بخش در مناطق مختلف به فراخور نیازهای اقلیمی و اجتماعی و اقتصادی نقشی اثرگذار برای رفاه شهروندی و جامعه ای منظم دارد.
در این میان شهرستان سمیرم با واقع شدن در منطقه ای کوهستانی و شیبدار شرایط متفاوتی را نسبت به دیگر شهرستان های استان و نقاط مختلف کشور برای حمل مسافر و تردد جاده ای تجربه می کند.
هرگونه اقدام شهرداری شهر سمیرم برای جایگاه حمل مسافر برون شهری منتفی است.
محمد جعفرزاده شهردار شهر سمیرم ، در جلسه امروز سه شنبه شورای حمل و نقل و ترافیک شهرستان سمیرم ، گفت: فقدان ساماندهی حمل و نقل برون شهری در شهرستان سمیرم مبحثی است که در طول سالیان مطرح بوده و خود موجب بروز مشکلاتی از جمله افزایش بار ترافیکی و افزایش تعداد ماشین های حمل مسافر حاشیه جاده ها شده است.
وی به تهیه طرح هادی شهر سمیرم و نقطه یابی سه محل برای جایگاه حمل مسافر سمیرم در سنوات گذشته اشاره کرد و اذعان داشت: بر طبق این طرح فقط مسئولین شرکت میهن نور آریا در رابطه با تامین جایگاه در دو نقطه شهر اقدام کرده اند و متولیان دو نقطه دیگر هنوز اقدامی نکرده اند.
شهردار سمیرم اضافه کرد: از آنجائیکه متولی حمل و نقل شهرستان و شهر سمیرم در بخش برون شهری شهرداری ها نیستند پس هرگونه اقدام شهرداری شهر سمیرم هم منتفی است.
منصور نادری ،عضو شورای اسلامی شهر سمیرم، هم با تاکید بر تهیه طرح جامع حمل و نقل برای شهرستان و شهر سمیرم اظهار داشت: مشکل اصلی شهرستان سمیرم نداشتن جایگاه واحد حمل مسافر است چراکه اگر چنین تفکری محقق شود 90 درصد معضلات مدیریتی شهر نیز در بخش مسافر رفع می شود.
وی از آمادگی شهرداری و شورای اسلامی شهر سمیرم برای احداث ترمینال واحد شهرستانی در شهرستان سمیرم خبر داد و تصریح کرد: در این رابطه لازم است که همه توان شهرستانی و استانی بکارگیری شود.
ضروت جانمایی سامانه برون شهری گازوئیل سوز برون شهری برای شهر کمه
یاسر آصفی نماینده شهرداری شهر "کمه" هم با بیان اینکه تنها مجوز صادر شده برای شهر "کمه" در سنوات قبل با شرایط کنونی شهر "کمه" همخوانی ندارد و مقرون به صرفه نیست، اذعان داشت: این پیشنهاد قبلا در سازمان شهرداری کشور هم اعلام شده اما برای راه اندازی کامل سامانه برون شهری در شهر "کمه" نیازمند مصوبه استانی هستیم.
وی افزود: دو بانده شدن جاده ورودی شهر "کمه" توسط اداره راه و شهرسازی و همچنین ایجاد تپه های خاکی در اثر عملیات اجرائی اداره آب شهری شهرستان سمیرم در این جاده مهمترین عامل خطرساز شدن جاده ورودی شهر "کمه" محسوب می شود و توجه دو اداره مذکور به مساله ذکر شده مهمترین وظیفه شهرستانی برای تامین امنیت جاده ای است.
اقدامات پلیس راهور شهرستان سمیرم برای تامین امنیت جاده ای
سروان مهدی محمودی پلیس راهور شهرستان سمیرم نیز در این رابطه اظهار داشت: کاهش نرخ تصادفات و افزایش ایمنی جاده ای دو شاخصه عمده برای برسی وضعیت ترافیک برون شهری و درون شهری محسوب می شود.
وی افزود: شاید وضعیت فعلی شهرستان جوابگوی نیاز مسافرین در کوتاه مدت باشد اما باید هرگونه اتخاذ تصمیم برای سیستم حمل و نقل شهرستان در دو بخش درون و برون شهری براساس نیاز بلند مدت شهرستانی با رویکرد آینده نگر و با توجه به وضعیت اقلیمی جغرافیائی و شیب ها لحاظ شود.
پلیس راهور شهرستان سمیرم تاکید کرد: بستر سازی ترافیک شهری بخشی عمده از فعالیت شهرداری ها و بخشداری ها شهرستان سمیرم به منظور نتیجه بخش شدن تصمیمات جمعی و فردی در حوزه حمل و نقل و ترافیک است.
علیرضا فخری زاده بخشدار بخش مرکزی شهرستان سمیرم شهرستان سمیرم را با دارا بودن چهار بخش و چهار شهر و تعداد بیش از 130 روستا دارای بار پراکندگی بالای منطقه ای توصیف کرد و گفت: در بخش مرکزی شهر سمیرم هم در رابطه با جایگاه حمل مسافر و با حضور نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی شهرستان سمیرم نشستی در روستای گرموک برقرار شد و طی آن تعداد خطوط حمل مسافر و با توجه به شرایط روستائی مشکل عمده بخش مرکزی قلمداد شد.
راه اندازی شرکتهای مسافربری مقرون به صرفه اقتصادی نیست
محمدرضا عسگریان معاون فرماندار شهرستان، سمیرم گفت: با توجه به پراکندگی شهر و روستا و بخش ها در شهرستان سمیرم شاهد جلوه ای نابه سامان و بی نظم از حمل و نقل در شهرستان سمیرم هستیم.
وی افزود: نداشتن ترمینال مسافربری، مکان جابه جائی نامشخص مسافر، نداشتن امکانات مناسب رفاه مسافر فقدان سرویس بهداشتی و بروز حساسیت ها در رابطه با بعد مسافت ترمینال مسافر بری میهن نور آریا از دفتر فروش بلیط این شرکت صدور مجوزها بدون در نظر گرفتن صلاحیت ها مهمترین مشکلات حوزه حمل و نقل مسافر در شهرستان سمیرم قلمداد می شود.
معاون فرماندار شهرستان با بیان اینکه شرکت میهن نور آریا علاوه بر خدمت به مردم در خط سمیرم، اصفهان در خطوط مسافربری سمیرم حنا و سمیرم پادنا هم فعال است فقدان وجود متولی مشخص و نحوه صدور مجوزها را دلایل اصلی و قابل کرد برای بروز بی نظمی فعالیتهای ترمینال میهن نور آریا برشمرد و اضافه کرد: در مسیر سمیرم حنا و سمیرم کمه در سالهای اخیر استانداردهائی در محل مسافربری ها وجود داشت اما از آنجائیکه شهرداری های شهرستان منبع مالی مشخص برای کمک مالی به شرکت های مسافربری ندارند راه اندازی حتی موقت دفاتر مسافربری و شرکت های جدید هم که متقاضیانی داشته است اصلا مقرون به صرفه اقتصادی نیست.
دفاتر مسافربری روستائی در شهرهای اقماری سمیرم احداث می شود
شهروز جلالی کارشناس اداره کل حمل و نقل و پايانه هاي استان اصفهان در سخنانی با اشاره به سال 1376 به عنوان زمان اخذ مجوز تاسیس شرکت مسافر بری میهن نور آریا در شهرستان سمیرم گفت: این شرکت در سال 1376 بر طبق ضوابط همان سال احداث شده است اما طبق بخشنامه جدید سازمان حمل و نقل و پایانه ها این ترمینال متناسب با نیاز شهرستانی نیست.
وی با بیان اینکه احداث جایگاه حمل و نقل مسافر از وظایف شهرداری ها محسوب می شود، اذعان داشت: در صورتی که این عمل در توان شهرداری ها نباشد مدیران شرکتها با مشارکت جمعی نسبت به احداث پایانه خصوصی اقدام کنند.
کارشناس اداره کل حمل و نقل و پايانه هاي استان اصفهان افزود: در حال حاضر شرکت مسافربری میهن نور آریا از دفتر فروش بلیط برای حمل مسافر و استقرار موقت اتوبوس حمل مسافر استفاده می کند این خود یک تخلف است.
وی افزود: طبق بخشنامه جدید سازمان حمل و نقل و پایانه ها نمی تواند برای روستاهائی که تبدیل به شهر شده اند شرکت و یا دفتر نمایندگی تاسیس کند و برای این عمل باید طبق بخشنامه جدید اقدام کنند.
جلالی پیشنهاد داد: در شهرهائی که نیازمند دفاتر حمل و نقل هستند و شهرداری ها توان مالی ندارند بهتر است در اولین روستای شرکت تاسیس شود و در ضمن لازم است دفتر روستائی با شرکت مرکز شهرستان قرارداد منعقد کند.
وی از درجه بندی شدن ناوگان حمل و نقل استان اصفهان در گذشته ای نزدیک خبر داد و گفت: بر طبق این برنامه فقط شهر اصفهان از مزایای وجود ناوگان سطح یک برخوردار است و مابقی شهرهای تابعه اصفهان دارای ناوگان سطح سه هستند این در حالی است که در گذشته دور ناوگان حمل و نقل اصلا درجه بندی شده نبود.
کارشناس اداره کل حمل و نقل و پايانه هاي استان اصفهان به طرح موضوع ناوگان حمل و نقل روستائی در نشست های استانداری اصفهان در حضور مدیران کل اشاره کرد و گفت: ناوگان روستائی به روستاهائی تعلق می گیرد که نمایندگی حمل و نقل دارند در روستاهائی که نمایندگی حمل و نقل ندارند نیز در این رابطه می بایست از طرف فرمانداری معرفی شوند.
وی از ضرورت خارج کردن ناوگان فرسوده از حمل نقل سخن گفت و با بیان اینکه مدیران فنی شرکت های مسافربری اجازه تایید صورت وضعیت را از ناوگان های فرسوده نداند، تاکید کرد: در این رابطه عملیات نظارت دوره ای بر ناوگان حمل و نقل هر منطقه به فراخور شرایط در دستور کار است در این نظارت به اموری مثل تمیزی ناوگان و حضور مدیر فنی و حضور مدیر پاسخگوئی و موارد دیگر پرداخته می شود.
نظر شما