۶ اسفند ۱۳۹۲، ۱۴:۵۵

بوستانی عنوان کرد:

ریزمغذیها وضعیت سیستم دفاعی بدن را بهبود می بخشند/ موادمخدر عامل سوء تغذیه

ریزمغذیها وضعیت سیستم دفاعی بدن را بهبود می بخشند/ موادمخدر عامل سوء تغذیه

یاسوج – خبرگزاری مهر: کارشناس مسئول تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: ریزمغذی هایی مانند روی، کروم، منیزیم، سلنیوم و گلوتامین وضعیت سیستم دفاعی بدن را بهبود می بخشند.

به گزارش خبرنگار مهر، فرشته بوستانی ظهر سه شنبه در کارگاه پیشگیری از مصرف مواد مخدر افزود: انتخاب درست و سالم مواد غذايي، براي رسيدن به شيوه سالم زندگي اهميت دارد و افراد معتاد به مواد مخدر دچار سوء تغذيه هستند.

وی با بیان اینکه مواد مخدر عمل جذب و هضم مواد مغذي و دفع سموم را مختل مي‌كند، اظهار داشت: مواد مخدر سبب بروز بيماريها و مشكلات متعددي در بدن مي شود.

بوستانی افزود: اعتیاد به مواد مخدر می تواند علاوه بر تغییرات روانی منجر به تغییرات جسمانی در بدن فرد معتاد شود، بطوری که این تغییرات منجر به عدم تعادل شدید بیوشیمیایی در ترکیب سلول های بدن، کمبودهای تغذیه ای و مشکلات هضم می شود.

وی تصریح کرد: اصلاح تغذیه‌ای بیمار، عامل زیربنایی در توانبخشی جسمانی، روانی و سلامت مغزی فرد معتاد است و مصرف ویتامینها و مواد معدنی همراه با برنامه غذایی در درمان عوارض تغذیه‌ای که ناشی از مصرف مواد‌مخدر است، مؤثر خواهد بود.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه فرد بیمار، باید از کلیه گروه های غذایی در حد متعادل استفاده کند، عنوان کرد: استفاده از سه وعده اصلی و سه میان وعده در طول شبانه روز کمک مهمی به درمان و بازیابی سلامت افراد معتاد می کند.

بوستانی افزود: فرد معتاد باید در طول درمان، پروتئین مصرف کرده و به منظور جلوگیری از تخریب عضلات باید حداقل یک وعده غذایی در روز، گوشت سفید مثل مرغ و ماهی یا مواد غذایی که پایه پروتئینی دارند مصرف کند.

وی با بیان اینکه فرد معتاد در معرض ابتلا به یبوست قرار دارد، یادآور شد: این افراد با مصرف سبزی های تازه، نان های سبوس دار و میوه های پر فیبر همراه با پوست می توانند از ابتلا به یبوست جلوگیری کنند.

بوستانی تاکید کرد: مصرف قند و شکر، شکلات و کربوهیدرات های ساده مانند نان های سفید، ماکارونی فاقد فیبر، بیسکویت و کیک فاقد فیبر و نوشیدنی های شیرین در این دوران مضر است.

وی با بیان اینکه فرد معتاد باید از روغن های ماهی، کانولا، نارگیل و روغن زیتون استفاده کند، اظهار داشت: در صورت حساسیت فرد به مصرف برخی مواد غذایی مثل بادام زمینی، شیر، تخم مرغ، گندم، ذرت، بادمجان، گوجه فرنگی، مرکبات، سویا و شکلات باید از مصرف آنها خوددراری کرد.

این کارشناس تغذیه بر مصرف ریز مغذیها در این دوران تاکید کرد و گفت: ریز مغذی ها در غذاهایی همچون جگر، شیر، حبوبات، تخم مرغ، قارچ، آجیل، لوبیای سویا، ذرت، اسفناج، جعفری، کاهو، نخودسبز، نان و غلات سبوس دار، ماء الشعیر، ماهی و رازیانه یافت می شوند.

کد خبر 2244004

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha