به گزارش خبرنگار مهر، مهدی خلج که به منظور بازدید از مراکز قرنطینه دامی و همچنین صنایع بسته بندی گوشت به منطقه سیستان سفر کرده بود اظهار داشت: استاندارد سازی قرنطینه دامی مرز میلک در شهرستان هیرمند به منظوراسکان، انجام معاینات بالینی و اقدامات بهداشتی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
خلج گفت: در این راستا دام های وارده به این قرنطینه پس از طي دوره قرنطينه و حصول اطمينان از سلامت آنها، در صورتي كه به مرحله نهايي رشد رسيده باشند به طور مستقیم به كشتارگاه هاي داخل استان حمل و كشتار خواهند شد.
وی بیان داشت: با اجرای این سیستم و به صورت کاملا استاندارد و بهداشتی از احتمال شيوع و یا سرایت بیماری به سایر استان های کشورجلوگیری خواهد شد.
وی ادامه داد: تعدادی از دام های وارداتی از این پس برای رشد به واحد های پرورش دام انتقال یافته و با نظارت دامپزشکی پس از پرواربندی و کشتار بسته بندی و محصول نهایی به مراکز مختلف سراسر کشور صادر خواهد شد.
خلج افزود: هدایت دامها پس از اطمینان از سلامتی آنها به سمت کشتارگاهها و مراکز بسته بندی گوشت در سیستان و بلوچستان موجب رشد اقتصادی و کمک به معیشت خانواده ها و ایجاد اشتغالزایی خواهد شد.
وی همچنین از اعطای بسته هاي حمايتي ویژه به منظور حمایت و کمک به دامداران خبر داد و گفت: در خصوص دام هاي دارای كوچ روي داخل استان و همچنین خارج استان نیز برنامه ریزی لازم انجام پذیرفته است.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان نیز در این رابطه اظهار داشت: تاسيس و راه اندازي قرنطينه ها با توجه به نقش حساس و حياتي سازمان دامپزشكي در تامين بهداشت همگاني از طريق كنترل تردد دام و فرآورده هاي آن از اهميت استراتژيكي ويژه اي برخوردار است.
دكتر مهدي حسيني بیان داشت: در فاز نخست احداث قرنطينه مرزی میلک ظرفيت نگهداري 500 راس دام فراهم شده است که پس از هويت گذاري، معاينه باليني، سم پاشي و اعمال ضوابط و مقررات بهداشتي قرنطينه اي دام از آن ترخیص می شود.
وی ادامه داد: دامهای وارده به این قرنطینه پس از اعمال مقررات بهداشتی به نزديكترين كشتارگاه داخل استان حمل و پس از نظارتهاي بهداشتي، كشتار و بخشي از گوشت استحصالي بصورت گرم و يا منجمد و به شکل بسته بندي برای مصرف داخل استان و یا ارسال به سایر نقاط کشور حمل مي شود.
نظر شما