۶ اسفند ۱۳۹۲، ۱۶:۳۶

خوابنما خبر داد؛

كمبود اعتبار راه اندازي رشته هاي مهارتي نياز بازار كار/پانزدهم اسفند پايان ثبت نام مسابقات ملي مهارت

كمبود اعتبار راه اندازي رشته هاي مهارتي نياز بازار كار/پانزدهم اسفند پايان ثبت نام مسابقات ملي مهارت

مشهد - خبرگزاري مهر: مدير كل فني و حرفه اي خراسان رضوي به كمبود اعتبار راه اندازي رشته هاي مورد نياز بازار اشتغال در فني و حرفه اي تاكيد كرد و گفت: تعمير و نصب آاسنسور و ساخت پنل هاي خورشيدي از جمله نيازهاي مهارتي در مشهد است.

به گزارش خبرنگار مهر، جلال خوابنما ظهر سه شنبه در نشست خبري پانزدهمين مسابقات ملي مهارت در پاسخ به مهر در خصوص نياز بازار كار در رشته هاي مهارتي اظهار كرد: مهارت هاي فني تعمير و نصب آسانسور نياز مهارتي مشهد است كه كمبود اعتبار مانع از برگزاري كلاس هاي آموزش اين رشته در مراكز فني و حرفه اي است.

وي توضيح داد: با توجه به رشد مرتفع سازي در شهر مشهد در سالهاي اخير به نظر مي رسد كه مهارت هاي فني نصب و تعمير آسانسور از جمله رشته هايي است كه در صورت تربيت نيروي انساني بازار كار مناسب را خواهد داشت.

وي در ادامه گفت:همچنين با توجه به نياز روز افزون به استفاده از انرژي هاي تجديد پذير مانند انرژي خورشيدي و رويكرد توسعه اي دولت در اين خصوص مي توان نيروي انساني براي نصب و تعمير پنل هاي خورشيدي را تربيت كرد.

خوابنما عنوان كرد: البته به خاطر كمبود اعتبارات اين رشته ها كه مورد نياز بازار نيز هست مغفول مانده و در صورت حممايت و همكاري دستگاه هاي مرتبط  ميتوانيم در اين زمينه ها مهارت آموزي را آغاز كنيم.

وي تاكيد كرد: اگر همگرايي آموزشي ايجاد شود مي توانيم با شركت برق خراسان هماهنگ شويم تا براي توليد سيستم هاي نوين آموزش دهيم.

مدير كل آموزش فني و حرفه اي خراسان رضوي در مورد رشته هايي كه بيشتر از طرف متقاضيان براي فراگيري آموزش مهارت مورد استقبال است گفت: رشته هاي  فناوری اطلاعات، طراحی دوخت، آرایش و پیرایش بيشترين متقاضي را دارند در حالي كه بازار اشتغال در اين رشته ها تقريبا اشباع شده است.

به گفته خوابنما در آينده نياز سنجي براي ايجاد رشته هاي فني و حرفه اي بر اساس طرح هاي پژوهشي انجام خواهد گرفت.

پانزدهمين مسابقات ملي مهارت

همچنين مدير كل آموزش فني و حرفه اي خراسان رضوي در اين نشست خبري از پانزدهمين مسابقات ملي مهارت خبر داد و گفت: اين مسابقات انتخابي چهل و سومين مسابقات جهاني برزيل است و مرحله دوم نام نويسي اين مسابقات  تا 15 اسفندماه ادامه دارد.

وي گفت: داوطلبان متقاضي در30 رشته اعلام شده مي توانند به سايت http://advari.irantvto.ir  و يا مراكز آموزش فني و حرفه اي شهرستان شان مراجعه كنند.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان در این جلسه با يادآوري تاریخچه برگزاری مسابقات ملی مهارت گفت: برگزیدگان اين مسابقات به عنوان مریبان آموزشی حق التدریس به كار گرفته مي شوند و  عضویت در بنیاد ملی نخبگان و اهداء  جوایز نفیس از جمله تسهیلات در نظرگرفته شده برای برگزیدگان اين المپياد است.

وي گفت: امسال نيز مانند سالهاي قبل خراسان رضوي رتبه تك رقمي كسب خواهد كرد.

خوابنما بيان كرد:  تهعد اداره کل آموزش فنی و حرفه ای در سال جاری 9 میلیون و 230 هزار نفر ساعت تعهد داشته است  که با توجه به ایام باقیمانده سال، رقم آمار آموزش تا پایان سال به 10 میلیون و 500 هزار نفر ساعت افزایش  مي يابد.

وی يادآور شد: تا کنون 58 هزار و 213 نفر در بخش دولتی و 60 هزار و 723 نفر در قالب 12 میلیون نفر ساعت در بخش غیر دولتی ، آموزش های مهارتی را فرا گرفته اند.

مدير كل آموزش فني و حرفه اي خراسان رضوي به اجرای طرح نوین استاد شاگردی اشاره كرد و گفت: در سال جاری در سطح استان 2 هزار و 242 نفر در قالب اجرای این طرح در 844 کارگاه  شركت داشتند و در سطح كشور نيز اين طرح مورد توجه قرار گرفته است.

وی به آموزش هاي برخي رشته ها مانند خانه داري و كامپيوتر توسط ارشاد اشاره  و  افزود: همانطور كه آموزش رشته هاي هنري مثل تئاتر در تخصص فرهنگ و ارشاد است رشته هاي مهارتي كامپيوتر نيز جايگاهي در ارشاد ندارد.

وي همچنين تاكيد كرد: در آموزش های مهارتی شاهد موازی کاری و دخالت در کار آموزش فنی و حرفه ای هستیم که علت آن هم ناآگاهی برخی از معاونین رییس جمهور در دوره قبل بود كه مجوز آموزش در اين رشته ها را صادر كردند.

خوابنما گفت: شورای راهبردی و هماهنگی آموزش های مهارتی استان تشکیل شده تا با نياز سنجی آموزش های مهارتی از موازی کاری دستگاه ها جلوگیری  كند.

وي ادامه داد: استفاده از امکانات دستگاه های مختلف برای آموزش های مهارتی از جمله اهداف این شورا است و این نیاز سنجی بر اساس کار پژوهشی انجام خواهد گرفت.

اعطای گواهینامه مهارت الکترونیکی یا هوشمند به مهارت آموختگان

همچنين وي از آغاز اعطای گواهینامه مهارت الکترونیکی یا هوشمند به مهارت آموختگان خبر داد و اضافه کرد: در این کارت 21 عنوان رشته قابل ثبت است و اطلاعات آن در هر نقطه کشور قابل دسترسی است که از بسیاری از معضلات و مشکلات جلوگیری خواهد کرد.

وی يادآور شد: در حال حاضر در سطح استان به طور متوسط هر 45 روز یک آزمون عمومی، هر سه ماه یک آزمون ادواری و هر 4 ماه یک آزمون صنعت ساختمان برگزار می شود که در مجموع رقم 8 آزمون با همکاری و تلاش هزار نفر در بخش دولتی و 5 هزار نفر در بخش خصوصی برگزار می شود.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضوی از برنامه های موفق اجرا شده در سال 92 را طرح آموزش، تولید و فروش اعلام كرد.

خوابنما ادامه داد: این طرح در پانزده شهرستان استان با توجه به ظرفیت ها در دو بخش دولتی و خصوصی در حال اجراست كه خوشبختانه با اجراي اين طرح آموزش به تولید رسيده است.

وي افزود: بهمن ماه سال جاری 142 هزار و 214 نفر در قالب این طرح به آزمون معرفی شده اند که در نهایت 82 هزار و 930 نفر موفق به دریافت گواهینامه معتبر شده اند.

تقدير از كميته امداد و بسيج سازندگي در اشتغال زايي

مدير كل آموزش فني و حرفه اي خراسان رضوي از دستگاههاي مانند كميته امداد و بسيج سازندگي در اجراي طرح هاي اشتغال زا با همكاري فني و حرفه اي تقدير كرد و افزود: طرح آموزشي مهارت نانوايان نيز با هماهنگي اتحاديه نانوايان اجرا شد.

وي افزود: تاثیر زیادی در ارتقاء کیفیت فعاليت نانوايان داشته است و با اجراي اين طرح افراد برای اشتغال در نانوایی ملزم به داشتن گواهینامه شده اند.

خوابنما ادامه داد:  اگر واحد هاي نانوایی افراد فاقد گواهینامه را به کار بگیرند از سوی اتحادیه نانوایان و سازمان غله جریمه مي شوند.

وی توضيح داد: در سطح استان 1292 نفر این آموزش ها را دریافت کرده اند که از این تعداد 298 نفر نانوایان مشهد بوده اند.

کد خبر 2244191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha