به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی اکبر میرزایی ظهر چهارشنبه در جمع اعضای هیئت علمی دانشگاه های هرمزگان که با حضور معاون حقوقی رئیس جمهور برگزار شد، گفت: مباحث حقوق شهروندی جز مباحث نرم افزاری جامعه است که از زمینه دین بیان شده است.
وی در ادامه گفت: 80 مولفه در مورد سبک زندگی در دین وجود دارد که یکی از آنها حقوق شهروندی است که معنی اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و هنری دارد. وقتی به قرآن کریم مراجعه می کنیم در می یابیم که خداوند سه لحن دارد یکی در مباحث آیات الحکام بیان شده و وقتی به آیات الحکام نگاه می کنیم که بر پیامبر واگذار شده است.
وی در ادامه افزود: لحن دیگر آیات اعنقاد است که بر مبنای اعتقاد و توحید، نبوت و معاد است و در اینجا لحن خداوند یک لحن سراحتی است، لحن دیگر خداوند آیات الاخلاق است در آنجا خداوند مهربانانه سخن می گوید.
حجت الاسلام میرزایی در ادامه با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی از منظر دین جزء آیات اخلاق است گفت: باید مهربانانه بیان و اجرا شود.
وی در ادامه گفت: نکته مهمی که در این منشور از آن غفلت شده این که به جای محتوا محوری، متن محوری شده است و اگر بخواهیم حقوق شهروندی را به مقصد ظهور برسانیم باید بر اساس محتوا باشد که انتظار داریم به این سمت و سو قدم برداریم.
نماینده ولی فقیه در دانشگاه گفت: در سه جای قرآن از چهار ویژگی در زمینه حقوق شهروندی سخن گفته شده است یکی در آیه ای از سوره نحل که خداوند فرموده اند: ما باید در حقوق شهروندی به زیر بنا اهمیت دهیم و باید ببینیم چه چیزی زیر بنای حقوق شهروندی است و به آن توجه کنیم. تا زیر ساخت نباشد هیچ حقوقی از هیچ شهروندی اداء نخواهد شد.
وی در ادامه افزود: ویژگی دیگر استفاده از متخصصین است و دیگر اینکه کارهایمان باید منصفانه باشد، کسانی که کار می کنند افرادی مخلص و دلسوز باشند کارها باید هم یادگار و هم ماندگار باشند و ما باید در حقوق شهروندی در صنعت یادگاری و ماندگاری را مدنظر قرار دهیم.
حجت الاسلام میرزایی با اشاره به سخن حضرت علی (ع) که می گوید شبیه ترین مردم به پیامبر کسی است که راستگو و بردبار باشد افزود: ما در این منشور نیازمند راستگویی و بردباری هستیم تا همه کارها به طور درست و صحیح انجام شوند.
نظر شما