۹ اسفند ۱۳۹۲، ۱۰:۱۳

سالانه 15 هزار بیمار سوختگی در کشور بستری می شوند/ ضرورت تشکیل کارگروه ملی سوختگی

سالانه 15 هزار بیمار سوختگی در کشور بستری می شوند/ ضرورت تشکیل کارگروه ملی سوختگی

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر ضرورت تشکیل کارگروه ملی سوختگی تاکید کرد و گفت: وزارت بهداشت، به تنهایی نمی تواند عهده دار بحث پیشگیری و درمان سوختگی در کشور باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رسول خضری در سومین همایش کشوری سوختگی که در مرکز همایشهای رازی برگزاری شد، با طرح این سئوال که متولی اصلی سوختگی در کشور کیست، به بیان آمار مرگ و میر ناشی از سوختگی در کشور اشاره کرد و افزود: در اروپا از هر دو بیمار با 95 درصد سوختگی یک نفر زنده می‌ماند، اما در ایران از هر دو بیمار با 55 درصد سوختگی یک نفر امید به زنده ماندن دارد و اگر این سوختگی بالای 60 درصد باشد امید به زنده ماندن تقریبا بسیار پایین می‌آید.

وی با تاکید بر اینکه سوختگی و درمان آن عزم ملی می‌خواهد و وزارت بهداشت به تنهایی متولی آن نیست، گفت: همانگونه که از عنوان وزارت بهداشت، بر می‌آید باید به بهداشت نیز توجه ویژه‌ای شود، در حالی که فقط 7 درصد از بودجه این وزارتخانه به امر بهداشت و پیشگیری اختصاص می‌یابد.

خضری ضمن تاکید بر اینکه سوختگی نیازمند تشکیل یک کارگروه قوی است، گفت: وزارت بهداشت به تنهایی از پس درمان سوختگی برنمی‌آید. هزینه درمان سوختگی بسیار بالا است و در حال حاضر با وضع مطلوب فاصله بسیاری داریم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به حادثه آتش‌سوزی مدرسه ای در شین‌آباد اشاره کرد و گفت: ما نیازمند بازنگری در نظام مهندسی هستیم. وزارت راه و شهرسازی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، شهرداری‌ها، وزارت رفاه، سازمان بهزیستی، سازمان آتش نشانی، اورژانس و ارگانهای دیگر که شاید عدد آنها به 20 هم برسد باید درگیر این قضیه باشند. باید یک کارگروه ملی قوی تشکیل شود که رئیس‌جمهور در راس آن قرار داشته باشد.

وی افزود: همانگونه که برای مبارزه با مواد مخدر، ستاد کشوری تشکیل شد، مسئله سوختگی نیز نیازمند مدیریت قوی، قاطع و کارآمد است تا بتواند ضمن برخورداری از قدرت اجرایی امور مربوط به درمان سوختگی و پیشگیری از آن را سامان دهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اینکه سالانه 15 هزار نفر به علت سوختگی در بیمارستانهای مختلف بستری می‌شوند، گفت: آمارها نشان می‌دهد سالانه سه هزار ایرانی به علت سوختگی جان خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که آمار جهانی سوختگی 11 میلیون نفر در سال را نشان می‌دهد ولی در کشوری چون آمریکا 95 درصد سوختگی‌ها به طور سرپایی درمان می‌شود و پنج درصد نیاز به بررسی دارند.

وی افزود: بازگشت به زندگی برای افراد و اجتماع برای افراد مبتلا به سوختگی به ویژه دختران و زنان بسیار سخت است و فرد با تبعات روحی و عاطفی بسیاری دست به گریبان خواهد شد و عوارض سنگین اقتصادی به خانواده‌ها تحمیل می‌شود.

خضری با بیان اینکه بارها در مجلس بحث مربوط به سوختگی مطرح شده است و درخواست کرده‌ایم به ازای درمان هر عضو سوخته یک بیمار دو تا پنج میلیون تومان اختصاص داده شود که معمولا در بیمارستان‌های دولتی این مبلغ را از بیمار در ابتدا طلب می‌کنند ولی این مبلغ را در بیمارستان‌های خصوصی به ازای هر یک درصد سوختگی می‌خواهند.

خضری با بیان اینکه متاسفانه اتاق‌های بستری در بیمارستان‌های دولتی ما مشترک هستند و این مساله احتمال انتقال عفونت را در بیمارانمان بسیار بالا می‌رود و یکی از علل مرگ و میر بیمارهای سوخته است، اظهار کرد: در واقع اتاق‌های بستری سوختگی ایزوله نیستند و رسیدگی به این امر نیازمند تخصص امکانات و بودجه است. ما انتظار داشتیم دولت یک ردیف مستقل برای درمان سوختگی بیاورد اما متاسفانه سوختگی مورد کم لطفی قرار گرفته است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد ردیف مستقل همیشه دغدغه وزارت بهداشت بوده است؛ یکی از زمینه‌های آن باید سوختگی باشد. امسال تلاش کردیم برای درمان سوختگی اعتبار جداگانه بگیریم البته بحث‌هایی مطرح شده و کمیسیون تلفیق نیز با آن موافقت کرده است و می‌تواند این بودجه در نظر گرفته شده را هر چند قطره‌ای و بسیار اندک دریافت کرد.

وی ابراز امیدواری کرد تا دیگر هیچ بیمار سوختگی در کشور نداشته باشیم و یا در صورت بروز حادثه عوارض ناشی از اینگونه حوادث دلخراش بسیار اندک باشد. اگر دولت حدود 200 تا 300 میلیارد تومان برای این امر اختصاص دهد در واقع سرمایه‌گذاری کرده و از صرف هزینه برای درمان در آینده جلوگیری کرده است.

کد خبر 2245842

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha