محمود علی رکنی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه منابع آبی حریم شهر قم شامل رودخانهها و تالابها میشوند، افزود: منابع آبی حریم شهر نیازمند مراقبت هستند که متاسفانه در این زمینه بی توجهی صورت گرفته است.
وی گفت: رودخانهها باید همواره جاری باشند اما رودخانه قمرود متاسفانه به دلیل کاهش منابع آبی و خشکسالی از وجود آب محروم است که آثار منفی بر جای خواهد گذاشت و لازم است برنامه ریزی لازم بر روی آن انجام گیرد تا به حالت اولیه بازگردد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم بیان کرد: تالابها نیز نیازمند تامین حق آبههای زیست محیطی هستند که باید برای تامین این حق آبهها مدیریت منابع آبی به صورت هوشمند باشد.
وی گفت: لازم است برای تامین حق آبه های زیست محیطی به حالت کشت سابق بازگشت که در گذشته بیشتر به شکل باغداری بود که با این اقدام حداقل 40 در صد مصرف آب خواهش خواهد یافت.
رکنی در خصوص فاضلاب های شهری نیز افزود: روزانه 169 لیتر فاضلاب شهری در قم تولید میشود که در صورت تصفیه میتوان به منابع آبی تزریق شود و نیازها و کمبودها در بخش آب را مرتفع سازد.
وی بیان کرد: از سیستم تصفیه فاضلاب در شهرک صنعتی شکوهیه نیز می توان برای گسترش فضای سبز در شهرک و فرایندهای کاری شهرک استفاده کرد که این امور موجب صرفه جویی در این زمینه میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم گفت: رصد و پایش شهرک صنعتی شکوهیه و سیستم فاضلاب شهری به صورت مستمر انجام میگیرد تا با استانداردها هماهنگ باشد.
وی ادامه داد: در نمونه برداری اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی، اکسیژن محلول و مواد مغذی و همچنین از نظر مواد میکروبی مورد بررسی قرار میگیرد تا با استانداردها منطبق شود.
نظر شما